Συνταγές που μας έστειλαν
Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ
Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα ή μια μικρή στρογγυλή
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
10 κουταλιές σπορέλαιο
2 κουταλιές ξύδι
Ξύσμα 1-2 πορτοκαλιών
Ελάχιστο αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
Ανακατεύουμε όλα τα Υλικά μαζί με το σύρμα ώσπου να ενωθούν μεταξύ τους. Αλείφουμε την φόρμα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'c για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα κι όταν βγαίνει στεγνή τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Το αφήνω πάνω σε σχάρα να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
είναι ιδανικό για παιδιά και πολύ νόστιμο!
…………………………….
Μαχαλεμπι
Υλικά
1 λίτρο γάλα
30 γρμ. ζάχαρη
80 γρμ. Ρυζάλευρο ή κορν φλαουερ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση
βάζουμε το γάλα να βράσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Διαλύουμε το Ρυζάλευρο σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρεμά.
Έχω βρέξει από πριν τα μπολάκια και αδειάζω την κρεμά. Σκεπάζω με μεμβράνη. όταν θέλω να τα σερβίρω προσθέτω μερικές σταγόνες ανθόνερο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
……………………..
Κουλουράκια με λάδι - νηστίσιμα
Υλικά
2 ποτήρια λάδι(1 ποτήρι σπορελαιο-1 ποτήρι ελαιόλαδο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά σόδα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 κουταλιά κανελογαριφαλλο
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
1 πακέτο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και τη σόδα. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το κανελογαριφαλλο. προσθέτουμε σιγά, σιγά λίγο από το αλεύρι και συνεχίζουμε ρίχνοντας και το υπόλοιπο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη. Δεν χρειάζεται να ζυμώσουμε πολύ τη ζύμη. Μόλις δούμε ότι μπορούμε να την πλάσουμε με τα χέρια μας σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι.
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί κι ετοιμάζουμε το σουσάμι. Σε ένα μικρό μπολ ή βαθύ πιάτο ρίχνουμε το σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο ζεστό νερό, ίσα για να βραχεί το σουσάμι. Έτσι πετυχαίνουμε να μένει το σουσάμι πάνω στο κουλουράκι και να μην φεύγει με το ψήσιμο.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και αφού τα πλάσουμε σε κορδόνια, ενώνουμε τις άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι. Βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Διαφορετικά μπορούμε να 'κυλήσουμε' τα κορδόνια πάνω στο σουσάμι και μετά να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το ταψί, αν θέλουμε βάζουμε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180c για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Γίνονται περίπου 4 1/2 ταψιά του φούρνου.
Νοστιμότατα!!!
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!!
Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ
Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα ή μια μικρή στρογγυλή
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
10 κουταλιές σπορέλαιο
2 κουταλιές ξύδι
Ξύσμα 1-2 πορτοκαλιών
Ελάχιστο αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
Ανακατεύουμε όλα τα Υλικά μαζί με το σύρμα ώσπου να ενωθούν μεταξύ τους. Αλείφουμε την φόρμα με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'c για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα κι όταν βγαίνει στεγνή τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Το αφήνω πάνω σε σχάρα να κρυώσει και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
είναι ιδανικό για παιδιά και πολύ νόστιμο!
…………………………….
Μαχαλεμπι
Υλικά
1 λίτρο γάλα
30 γρμ. ζάχαρη
80 γρμ. Ρυζάλευρο ή κορν φλαουερ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση
βάζουμε το γάλα να βράσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Διαλύουμε το Ρυζάλευρο σε λίγο χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρεμά.
Έχω βρέξει από πριν τα μπολάκια και αδειάζω την κρεμά. Σκεπάζω με μεμβράνη. όταν θέλω να τα σερβίρω προσθέτω μερικές σταγόνες ανθόνερο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
……………………..
Κουλουράκια με λάδι - νηστίσιμα
Υλικά
2 ποτήρια λάδι(1 ποτήρι σπορελαιο-1 ποτήρι ελαιόλαδο)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1 κουταλιά σόδα
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 κουταλιά κανελογαριφαλλο
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
1 πακέτο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και τη σόδα. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το κανελογαριφαλλο. προσθέτουμε σιγά, σιγά λίγο από το αλεύρι και συνεχίζουμε ρίχνοντας και το υπόλοιπο μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη. Δεν χρειάζεται να ζυμώσουμε πολύ τη ζύμη. Μόλις δούμε ότι μπορούμε να την πλάσουμε με τα χέρια μας σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι.
Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί κι ετοιμάζουμε το σουσάμι. Σε ένα μικρό μπολ ή βαθύ πιάτο ρίχνουμε το σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο ζεστό νερό, ίσα για να βραχεί το σουσάμι. Έτσι πετυχαίνουμε να μένει το σουσάμι πάνω στο κουλουράκι και να μην φεύγει με το ψήσιμο.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και αφού τα πλάσουμε σε κορδόνια, ενώνουμε τις άκρες για να σχηματιστεί το κουλούρι. Βουτάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Διαφορετικά μπορούμε να 'κυλήσουμε' τα κορδόνια πάνω στο σουσάμι και μετά να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το ταψί, αν θέλουμε βάζουμε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180c για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Γίνονται περίπου 4 1/2 ταψιά του φούρνου.
Νοστιμότατα!!!
Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου