Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η ομάδα Erasmus+ του 3ου Γυμνασίου Ρόδου - Βενετόκλειο στη Γαλλία

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/ΚΑ229 με τίτλο: «La ville durable, une ville éco-logique?», το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου – Βενετόκλειο συμμετείχε στην 1η κινητικότητα του σχεδίου που πραγματοποιήθηκε στο συντονιστικό σχολείο Collège du Servois, στην κοινότητα La Chapelle en Serval της Γαλλίας από 6 έως 13 Μαΐου 2022. Στο συγκεκριμένο σχέδιο συνεργάζονται τέσσερα σχολεία από τις χώρες: Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.
Πρώτος σταθμός το Παρίσι, όπου οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Ρόδου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Opéra Garnier που ήταν ανοιχτή για το κοινό στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης «Tous à l’Opéra» και να δοκιμάσουν κοστούμια από το βεστιάριό της. Ακολούθησε επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης του φωτός όπως, η Αψίδα του Θριάμβου (Arc deTriomphe), η πολυσύχναστη περιοχή Chatelet Les Halles στο κέντρο της πόλης, το πολιτιστικό Κέντρο Georges Pompidou (Beaubourg) και το Δημαρχείο της πόλης (Hôtel de Ville), όπου διεξαγόταν εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης. 
Η περιήγησησυνεχίστηκε με περίπατο έξω από την Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris), την κεντρική συνοικία Quartier Latin, το σιντριβάνι του Saint-Michel, το πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον και μικρή ανάπαυση στον Κήπο του Λουξεμβούργου. Το πρωινό της επόμενης ημέρας ήταναφιερωμένο σε επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ αργά το απόγευμα έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα η πρώτη δια ζώσης επαφή των αποστολών και η υποδοχή τους από τον συντονιστή του σχεδίου κ. Guillaume Gast στην περιοχή Saint-Witz, περίπου 30km βόρεια του Παρισιού.
Κατά την υλοποίηση της κινητικότητας, οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Ρόδου είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους μαθητές/τριες και τους καθηγητές που συμμετέχουν στο σχέδιο στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού σχολείου Collège du Servois. Μέσα από ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσέγγισαν την βιώσιμη οικολογική πόλη, κατασκεύασαν μακέτες με τις πόλεις του μέλλοντος καθώς και ένα ομαδικό έργο τοίχου-κολάζ, ανέπτυξαν δεσμούς, αντάλλαξαν απόψεις για μια βιώσιμη - οικολογική πόλη, ενώ διαπίστωσαν ότι η έλλειψη ευχέρειας σε μία γλώσσα -παρά τα προβλήματα που δημιουργεί- δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, όταν υπάρχει ισχυρή διάθεση για συνεργασία και επικοινωνία.
Αξιοσημείωτα στιγμιότυπα των εργασιών αλλά και της διάχυσης του σχεδίου ήταν αναμφισβήτητα, οι χαιρετισμοί από διάφορες αρχές του τόπου, η κάλυψη μέρους των δράσεων από το τηλεοπτικό δίκτυο France 3 Picardie, η παρουσίαση για τα φυσικά πάρκα από εκπρόσωπο του οργανισμού για τη διαχείριση του Περιφερειακού Φυσικού Πάρκου Oise – Pays de France και η ενημέρωση των μαθητών/τριών από εκπροσώπους του φορέα Europe Direct της Amiens.
Η θερμή φιλοξενία του σχολείου υποδοχής, μεταξύ άλλων, περιλάμβανε επίσκεψη στην περίφημη γειτονική πόλη του Senlis που έχει αποτελέσει σκηνικό για ένα μεγάλο αριθμό ταινιών, περιήγηση στην οικο-συνοικία της πόλης, επίσκεψη στο παλάτι του Chantilly, ημερήσια εκδρομή στο Παρίσι με πρώτη στάση στην περιοχή της Montmartre και επίσκεψη στην βασιλική της Sacré-Cœur, πικνίκ στη συνέχεια, στο πάρκο του Trocadéro απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ και κρουαζιέρα στα αξιοθέατα του Σηκουάνα, με τα φημισμένα Bateaux-Mouches, και τέλος, αποχαιρετιστήριο πάρτι, με απονομή των τίτλων συμμετοχής, τραγούδι και χορό στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου της περιοχής.
Τελευταίος σταθμός πριν από το αεροδρόμιο, το πάρκο του Astérix, ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο αναψυχής και περιπέτειας.
Παιδιά και εκπαιδευτικοί έζησαν μια μοναδική εμπειρία και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση του σχεδίου, το φθινόπωρο, στο σχολείο ICS CentroStorico–Moncalieri, κοντά στο Τορίνο.
Στην κινητικότητα έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Αλεξάνδρα Σιώπη, καθηγήτρια Γαλλικών-υπεύθυνη εκτέλεσης του σχεδίου, Ελισάβετ Μαυρουδή, καθηγήτρια Πληροφορικής και Ζέφη Τσατσά, Κοινωνιολόγος και οι μαθητές/τριες: Μαλκογιάννη Νεκταρία, Πετρακίδης Μιχαήλ Άγγελος, Σφιάτκος Βασίλης, Τρεντίδης Μιχαήλ Άγγελος, Φραγκούλης Μιχαήλ Άγγελος, Ναλμπάντη Δήμητρα, Σαββάκη Αριάδνη και Χατζησταυρίδη Ευαγγελία.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου