Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Με επιτυχία έκλεισε η σειρά συναντήσεων του Συλλόγου Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Δήμου Ρόδου

Σύλλογος Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Δήμου Ρόδου

Ρόδος, 21 Δεκεμβρίου 2021

Προς: 1) ΜΜΕ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Με επιτυχία έκλεισε η σειρά συναντήσεων του Συλλόγου Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Δήμου Ρόδου με εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Συγκεκριμένα, την 10η Δεκεμβρίου έγινε συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου μας με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Ά/βάθμιας και ΄Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου, τους κυρίους Αθανάσιο Βυρίνη και Σάββα Χριστοδούλου. Η συζήτηση, που κυμάνθηκε σε επίπεδο αμοιβαίας κατανόησης, αφορούσε κυρίως την ανάλυση των θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκμεταλλευτές των σχολικών κυλικείων της Ρόδου και αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου Ρόδου.
Κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών ήταν η ανάγκη ύπαρξης καλής συνεργασίας μεταξύ Σχολικών Κυλικείων και Δήμου. Για να επιτευχθεί το παραπάνω τονίστηκε η ανάγκη συνέχειας της στήριξης των σχολικών κυλικείων από τις Σχολικές Επιτροπές και το Δήμο Ρόδου, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου και προωθώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Ανάμεσα στα προβλήματα που τονίσαμε ήταν η κατακόρυφη πτώση του τζίρου που υφίσταται ο κλάδος λόγω της οικονομικής συγκυρίας των τελευταίων δύο ετών, την -σε πολλές περιπτώσεις- έλλειψη φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων με αποτέλεσμα την είσοδο στις σχολικές μονάδες εξωσχολικών ατόμων, απαγορευμένων ουσιών, την έξοδο μαθητών κατά τη διάρκεια μαθημάτων αλλά και τους βανδαλισμούς των μονάδων. Επιπροσθέτως, αίτημα μας ήταν η συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και του Δήμου ώστε από τα κυλικεία να παρέχουμε γεύματα (δεκατιανά) σε άπορους μαθητές, το κόστος των οποίων θα αποδίδει στα σχολικά κυλικεία ο Δήμος Ρόδου. Με βάση τα παραπάνω, ο Σύλλογος μας, δια του Προέδρου Στ. Γιάννουστα και του Γραμματέα Φ. Δημητρίου, ζήτησε την μέριμνα του Δήμου, την θεσμοθέτηση δίκαιων μέτρων με στόχο την πραγματική αρωγή προς τους επαγγελματίες του κλάδου που πλήττονται με βαρύ τρόπο.
Οι κύριοι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών άκουσαν θετικά τα αιτήματα και τόνισαν τον σκοπό τους για ύπαρξη καλής συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο και Κυλικειάρχες.
Αφετέρου, την 20η Δεκεμβρίου έλαβε χώρα συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας Ρόδου, κ. Στ. Καρίκη με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Στ. Γιάννουστα. Η συνάντηση είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα καθώς, μετά από την απαρίθμηση των αιτημάτων του Συλλόγου, ο κ. Αντιδήμαρχος εξέφρασε την συμφωνία του με τη δίκαιη βάση των αιτημάτων αυτών και δήλωσε συμμέτοχος στη προσπάθεια για το υγιές επιχειρείν του κλάδου μας αλλά και την ασφάλεια των σχολείων εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εισηγηθεί τα αιτήματα αυτά ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του νέου έτους.
Μόνο ικανοποίηση μπορούμε να εκφράσουμε με την εξέλιξη των παραπάνω συναντήσεων, αναμένοντας φυσικά την ικανοποίηση των αιτημάτων μας στο άμεσο χρονικό διάστημα. Θεωρούμε αυτονόητο τον σεβασμό απέναντι στον κλάδο που παρά τη θέση του υποστηρίζει και συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αποτελώντας παράλληλα σημαντικό κομμάτι του παραγωγικού ιστού της τοπικής κοινωνίας.


Ευχές για καλές γιορτές με υγεία και ένα χαρούμενο νέο έτος.


Με εκτίμηση,
Σύλλογος Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου