Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Γιατί να φοιτήσει ένα παιδί στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου;

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
https://www.facebook.com/groups/613803458757630/
ü Γιατί σ’ αυτό το σχολείο (γυμνάσιο και λύκειο), εκτός των άλλων, θα μάθει μουσική δίχως έξοδα και χωρίς να απαιτούνται μουσικές γνώσεις εκ των προτέρων.
ü Γιατί ένα μεγάλο, σύνθετο έργο ολοκληρώνεται και πλέον όλες οι αίθουσες διδασκαλίας θα διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σύνδεση ίντερνετ, αλλά και βιντεοπροβολείς, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι πιο ελκυστική και γόνιμη.
ü Γιατί το συνηθισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται πιο ευχάριστο, αφού διανθίζεται από μουσική εκπαίδευση και οργανοπαιξία.
ü Γιατί, σύμφωνα και με επιστημονικές έρευνες, η συμμετοχή του παιδιού στις διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες (χορωδίας, ορχήστρας, κρουστών, θεάτρου, χορού, εικαστικών κλπ) έχει πολύ θετική επίδραση στην ψυχοκοινωνική του ωρίμανση.
ü Γιατί παρέχεται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ, από οποιοδήποτε σημείο του νησιού.
ü Γιατί το σχολείο στεγάζεται σε 3 άνετα κτίρια (των οποίων η συντήρηση επίκειται), σε ένα μεγάλο οικόπεδο 19 στρεμμάτων. Έτσι, εκτός των 15 τμημάτων γενικής παιδείας και των 35-38 τμημάτων μουσικής και μουσικών οργάνων, διαθέτει:
Ø αμφιθέατρο 300 θέσεων για ποικίλες εκδηλώσεις,
Ø τραπεζαρία όπου προσφέρεται δωρεάν, κάθε μεσημέρι, πλήρες γεύμα,
Ø μεγάλη επιδαπέδια σκακιέρα,
Ø λαχανόκηπο,
Ø ενώ, πέραν των άλλων αθλητικών γηπέδων, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται το γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5, με πλαστικό χλοοτάπητα.
ü Γιατί υπάρχει ένα εξαιρετικό σχολικό περιβάλλον, με κυρίαρχο το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, χωρίς περιστατικά bullying. Η καλή συνεργασία μεταξύ διεύθυνσης σχολείου, συλλόγου γονέων και 15μελούς φέρνει διαρκώς θετικά αποτελέσματα. Οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια για τα παιδιά τους.
ü Γιατί οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου έχουν περισσότερες πανεπιστημιακές επιλογές (μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε πανεπιστημιακή κατεύθυνση, όχι μόνο μουσική).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην Α΄ Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές/τριες ύστερα από επιλογή, μέσω μουσικών δοκιμασιών που δεν απαιτούν γνώση μουσικού οργάνου ή θεωρίας της μουσικής. Οι γονείς-κηδεμόνες όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέχρι 31-5-2021, ώρα 2μμ, είτε ηλεκτρονικά (https://forms.gle/oVPb5UD3xZuKew5T8), είτε στο Γραφείο Διεύθυνσης του Σχολείου.
Όσοι/όσες επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος σε μία από τις online διαδικτυακές ενημερώσεις, που θα πραγματοποιήσει το σχολείο, την Τρίτη 18 Μαΐου, στις 19:00 ή την Πέμπτη 20 Μαΐου, στις 20:00, στο σύνδεσμο: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/panoslbell. Θα μιλήσουμε για το Σχολείο μας, για την πλούσια, πολυποίκιλη καθημερινότητα και το οικογενειακό σχολικό κλίμα.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/3026 και στα τηλ. του σχολείου: 22410.65651 και 22410.67850.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου