Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

ΚΑΤΕΠΕΊΓΟΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Εκ μέρους του προσωρινού/διορισμένου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργ/νων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (Γ.Ν.Ρ.) απευθύνουμε έκκληση-αφύπνιση, πρώτα και κύρια προς το Ροδιακό λαό, προς όλους τους καθ' ύλην αρμόδιους/υπεύθυνους, εμπλεκόμενους φορείς , την Τοπική Δημοτική & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Υγείας Υ.Π.Ε., το Υπουργείο Υγείας και την κεντρική κυβέρνηση της Ν.Δ., για την τραγική, ανησυχητική και οδυνηρή κατάσταση που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, αλλά και για τις τραγικές συνέπειες που έχει κατ' επεκταση στον λαό.
Πιο συγκεκριμένα, για το Γ.Ν.Ρ. η κατάσταση επιδεινώνεται έτι παραπάνω με την οριστική παύση των συμβάσεων ΚΕΕΛΠΝΟ και την αποχώρηση των συμβασιούχων που εδώ και τρία χρόνια καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες. Άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, επαρκώς ικανό, κάλυπταν μόνιμες θέσεις εργασίας. Το δε χειρότερο απ' όλα, είναι πως δεν προβλέπεται από την κυβέρνηση η άμεση τουλάχιστον κάλυψη αυτών των θέσεων, παρά μόνο με αοριστίες και ασάφειες παραπέμπεται μελλοντικά, φημολογούμενα για εργολαβικό νοσηλευτικό προσωπικό με μπλοκάκι. Κάτι δηλαδή που δεν εξασφαλίζει καθόλου τις πραγματικές ουσιαστικές ανάγκες & και την τακτική νοσηλευτική φροντίδα, πέρα βέβαια, ότι αυτό είναι ένα εκμεταλλευτικό και βάρβαρο σύστημα για τους εργαζόμενους.
Πιο αναλυτικά στη χειρότερη θέση στο Γ.Ν.Ρ. από αυτήν την εξέλιξη βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δηλαδή,η χειρουργική Μονάδα Μ.Ε.Θ. & η Μονάδα Εμφραγμάτων Μ.Ε.Θ.Ε. Με τεράστια προβλήματα αυτή την στιγμή στην Υπηρεσία, στα προγράμματα και στην εν γένει λειτουργία των Μονάδων.
Στη δε Μ.Ε.Θ., πιο συγκεκριμένα αποχωρούν τέσσερις νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ και μένουν δέκα μόνιμοι συν μία συμβασιούχος επικουρική με έξι 06 κλίνες ενεργές, δημιουργώντας πλέον μια κατάσταση που μόνο ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ορίζει ότι οι ασθενείς της Μ.Ε.Θ. χρήζουν ιδιαίτερη εξατομικευμένη φροντίδα και περιποίηση. Άρα, λοιπόν, με δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια που αναγκαστικά θα γίνεται τώρα, ο κανόνας αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Το ήδη επιβαρυμμένο πρόγραμμα κι ο όγκος δουλειάς με το ήδη τσακισμένο προσωπικό, οι κανόνες του Π.Ο.Υ. πάνε" περίπατο" . Σημειωτέον, ότι και οι έξι κλίνες όλα αυτά τα χρόνια, βάσει κανόνων δεν θα έπρεπε, αλλά το προσωπικό υπερέβαλλε εαυτόν, χάρη στο φιλότιμο, την ευαισθησία και την αναγνώριση των αυξημένων αναγκών στην Υγεία των πασχόντων!!!
Τα χαμηλά επίπεδα στελέχωσης των Μ.Ε.Θ. συμβάλλουν στις παρακάτω αρνητικές συνέπειες:
*Σφάλματα στην φαρμακευτική-θεραπευτική αγωγή
*Τραυματισμοί ασθενών αλλά και του προσωπικού
*Αύξηση ποσοστών των ενδονοσοκομειακων λοιμώξεων
*Αύξηση θανάτων των ασθενών
*Υπερκόπωση/εξουθένωση προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται.
Για την Μονάδα Εμφραγμάτων (Μ.Ε.Θ.Ε.) τα πράγματα &οι συνθήκες είναι πολύ χειρότερες εκεί. Αποχωρούν δύο νοσηλευτές συμβ/χοι και απομένουν έξι μόνιμες συν δύο επικουρικές συμβ/χες συν μία συμβασιούχος Ο.Α.Ε.Δ. Πολλές φορές γεμίζει η μονάδα το ανώτατο όριο των οχτώ κλινών, λόγω των αυξημένων αναγκών των έκτακτων περιστατικών του, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, δημιουργώντας μια απάνθρωπη εργασιακά κατάσταση και πολύ επικίνδυνη για προσωπικό & ασθενείς. Η κατάσταση με τις βάρδιες για να βγουν είναι απαράδεκτη και εξουθενωτική, χωρίς ρεπό, ή με ένα ρεπό στην καλύτερη, δυσκολίες στις άδειες και φυσικά" απαγορεύεται" να αρρωστήσουν.!!!
Υψώνουμε κραυγή αγωνίας, απελπισίας, απόγνωσης και αγανάκτησης!
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση αρμόδιων φορέων υπηρεσιών και κυβέρνησης. Προπαντός, όμως προς τον Ροδιακό λαό, τους εργαζόμενους, τους φορολογούμενους πολίτες και τους τονίζουμε ότι η Υγεία είναι ολοδικη τους πρωτίστως υπόθεση και τους αφορά περισσότερο απ' όλους. Επιβάλλεται λοιπόν να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, γιατί είναι αναντίρρητο και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων και του λαού η πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της Υγείας!!!
Επίσης, προειδοποιούμε όλους τους αρμόδιους, ιθύνοντες και την κυβέρνηση να μην ποντάρουν άλλο στο φιλότιμο, την ευαισθησία, την αυτοθυσία και να μην προκαλούν άλλο τις ευαίσθητες" πατριωτικές χορδές" μας, γιατί δεν θα βγει σε καλό ή σε όφελος κανενός, παρά, αντιθέτως θα εγείρει ακόμα χειρότερα τις Υπηρεσίες Υγείας.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου