Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ, ο σύλλογος Pro Loco Di Castello Molina Di Fiemme και τα ΓΑΚ Αρχεία Ρόδου, υπέγραψαν πρωτόκολλο αδελφοποίησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ 

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στην όμορφη και ιστορική πλατεία της Ελεούσας ο πολιτιστικός σύλλογος Διμυλιάς – Ελεούσας ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ, ο σύλλογος Pro Loco Di Castello Molina Di Fiemme και τα ΓΑΚ Αρχεία Ρόδου, υπέγραψαν πρωτόκολλο αδελφοποίησης. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος του Καστέλλο Μολίνα του Φιέμμε κος Marco Large, οι πρόεδροι της λατινικής και γερμανικής κοινότητας κύριοι Leopoldo Rizzi και Edmund Langiner και κάτοικοι του Φιέμμε. 
Ο πρόεδρος του συλλόγου Φουντουκλί κος Τόππος Γεώργιος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους φίλους από το Φιέμμε, τον πρόξενο της Ιταλίας κον Φαρμακίδη Νικόλαο, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κον Ταρασλιά Κων/νο, τους δημοτικούς συμβούλους κους Πάλλα Αγαπητό και Διακοσταματίου Σάββα, τον πρόεδρο της κοινότητας Διμυλιάς κον Σαρούκο Νικόλαο, ,τον πρόεδρο της κοινότητας Σορωνής κον Μπονιάτη Εμμ. που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην κυρία Αλεξάνδρου Αναστασία και τον κύριο Μαντικό Γεώργιο από την Δωδεκανησιακή Ένωση Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας για την συνεργασία τους στις μεταφράσεις των ομιλιών. Ανέφερε πως με την υπογραφή του πρωτοκόλλου επισφραγίζεται η φιλία πολλών ετών και οι δεσμοί που ενώνουν τους κατοίκους Ελεούσας και Φιέμμε. Την εκδήλωση έκλεισε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Φουντουκλί κυρία Κώστα Άννα με μία συγκινητική ομιλία στην οποία αναφέρθηκε πώς έγινε η πρώτη γνωριμία το 2013 με τους κατοίκους του Φιέμμε. Ευχαρίστησε την κυρία Τόλιου Ειρήνη ( προισταμένη των ΓΑΚ Αρχείων Ρόδου), τον κύριο Σαββίγγο Μιχάλη (τότε πρόεδρο της Δωδ/κης Ενωσης Επιστημόνων Ιταλίας) για την βοήθεια τους στις πρώτες επαφές και τον κύριο Ζαγκανέλλα Ραφαέλλε για την άψογη συνεργασία και την μεγάλη αγάπη που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια στο σύλλογο Φουντουκλί. Συγκινημένη ανέφερε και τα άτομα του Δ.Σ του συλλόγου Φουντουκλί που αγκάλιασαν την ιδέα της διδυμοποίησης και βοήθησαν να φτάσουν στην σημερινή ημέρα: 
Σκούρου Παναγιώτα, Αλαφάκη Δήμητρα, Καλιβούρη Μαριέττα, Αλαφάκη Μανώλη, Καντίνου Λία, Καλιβούρη Μαρία, Σταυριά Σταύρο, Σκουλικαρίτη Αναστασία τον πρόεδρο Τόππο Γιώργο 
Έκλεισε την ομιλία της με τα παρακάτω: 
Σε μια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη με φαινόμενα κοινωνικής και οικονομικής κρίσις εμείς εδώ σήμερα σας παρουσιαζουμε την Ευρώπη που αγαπάμε και ονειρευομαστε την Ευρώπη των λαών της αλληλεγγύης της φιλίας της συνεργασίας. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου