Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Κτήμα Μάκη Κοκκάρη: ALOE VERA (Αλόη Βέρα) φυτό της αθανασίας!!

Ο Μάκης Κοκκάρης στο κτήμα του. 

ALOE VERA Κτήμα Μάκη Κοκκάρη 
Σήμερα ήμουν καλεσμένος από τον φίλο Μάκη Κοκκάρη στο κτήμα όπου καλλιεργεί το θαυματουργό φυτό της ALOE VERA και τον ευχαριστώ για τη φιλοξενία και γνώσεις που απέκτησα κουβεντιάζοντας μαζί του!! 
Ο Μάκης Κοκκάρης είναι ένα νέο παιδί το οποίο, το 2013 αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την καλλιέργεια της aloe vera! 

ALOE VERA: Θεωρείται το «φυτό της αθανασίας» και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες. Ο λόγος για την αλόη. 
Το ζελέ της Aloe Vera είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάτι που την κάνει αυτομάτως μέγα σύμμαχο του οργανισμού. 
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά Περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν φλεγμονές και προστατεύουν το δέρμα από βλάβες. 
Ο χυμός χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος περιλαμβανομένης της ψωρίασης και του εκζέματος. Είναι επίσης ένα ισχυρό φάρμακο για διάφορες εσωτερικές διαταραχές όπως ο διαβήτης, η δυσκοιλιότητα και κράμπες στο στομάχι. 
Ενισχύει την στοματική υγιεινή. Ο χυμός των φύλλων της Aloe Vera μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων. 
Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση μετά από εγχειρήσεις που αφορούν τα δόντια. 
Προστατεύει από χρόνιες παθήσεις Από καρδιακά προβλήματα μέχρι και τον διαβήτη. 
Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα επίπεδα της χοληστερόλης. 
Βοηθά στην πέψη. Παραδοσιακά η αλόη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών. Πιο συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. 
Για ένα υγιές δέρμα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την επούλωση κοψιμάτων και γρατζουνιών. Ο χυμός της αλόης δρα εσωτερικά και προστατεύει το δέρμα από μέσα. Βελτιώνει την ελαστικότητά του, προστατεύει από τους ρύπους του περιβάλλοντος, ενώ εξουδετερώνει και τις ελεύθερες ρίζες. - έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, δρώντας κατά των ελεύθερων ριζών. - ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. - έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. - δρα ενάντια στα βακτηρίδια, μύκητες και παράσιτα. - βελτιώνει το μεταβολισμό και τη λειτουργία των κυττάρων. - διεγείρει τη δραστηριότητα του μυελού των οστών. - διεγείρει την παραγωγή 
ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου. - λιπαίνει τις αρθρώσεις. - έχει αντιγηραντική δράση - έχει αντικαρκινική δράση. -δυναμώνει το αμυντικό σύστημα και δρα διεγερτικά, υποστηρικτικά και ρυθμιστικά, - καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες. - βοηθάει την πέψη χωρίς να προκαλεί διάρροια, είναι ωφέλιμη στην περίπτωση οξύτητας του στομάχου ενώ προστατεύει το βλεννογόνο του. - συμβάλλει στην επούλωση πληγών, τόσο του εντέρου όσο και του στομάχου. - χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μωλώπων. - συνιστάται για τις μυρμηγκιές. - οξυγονώνει του ιστούς. - βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου. - μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση. - για την ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα, ελαττώνει το οίδημα των μαλακών ιστών και μειώνει την τάση για αιμορραγία στα ούλα. - βοηθάει στη διαστολή των αγγείων και επομένως, στη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στην επιδερμίδα. 

Και λίγα λόγια για τον Μάκη Κοκκάρη 
Το 2013 αποφάσισα να ασχοληθώ με την καλλιέργεια της aloe vera! Ήθελα να δημιουργήσω από την αρχή μια δική μου δουλειά στην οποία θα ήμουν αφεντικό του εαυτού μου! 
Έτσι φύτεψα 1000 φυτά aloe vera. 
Έκλεισα συμφωνία με εταιρεία που εδρεύει στην Κρήτη η οποία μου έκανε συμβόλαιο για την απορρόφηση της παραγωγής (φύλλα αλόης). Πλέον 6 χρόνια μετά έχω κάνει κάποιες επεκτάσεις και αφού έχω δώσει αρκετές φορές παραγωγή μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από αυτό που ξεκίνησα το 2013! 
Η καλλιέργεια της αλόης δεν είναι μια "εύκολη" καλλιέργεια όπως ακούγεται και αυτό συμβαίνει διότι είναι 100% βιολογική κάτι που σημαίνει πως το ξεχορτάριασμα γίνεται μόνο με φυσικό τρόπο και όχι με χημικά σκευάσματα! 
Είναι μια νέα καλλιέργεια ιδανική για όσους έχουν μεράκι και όρεξη να αξιοποιήσουν ένα κομμάτι γης που μέχρι σήμερα είχαν παρατημένο για οποιαδήποτε λόγο! 
Αν κάποιος έχει τη γη και ταυτόχρονα έχει μεράκι και όρεξη να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη καλλιέργεια μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες! 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ρουβήμ Καρασάββα για την επίσκεψη του στην καλλιέργεια μου και να του πω να μην σταματήσει ποτέ να φωτογραφίζει γιατί τώρα μπορεί να μην το εκτιμούν πολλοί αλλά τα επόμενα χρόνια το αρχείο του θα είναι ένας θησαυρός! 

Πηγή φωτογραφιών: Ρουβήμ Καρασάββας 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου