Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Δευτέρα 22 Ιουλίου ΄΄Αφιέρωμα στον ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ με την Ίριδα Μαυράκη΄΄

"Αφιέρωμα στον ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ με την Ίριδα Μαυράκη" Δευτέρα 22 Ιουλίου 
από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ το Τμήμα Πολιτισμού. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – το Τμήμα Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με το 
Κονωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρη Σταματίου 
και με την στήριξη από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και την παραχώρηση του κινηματοθεάτρου ΡΟΔΟΝ από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού ΔΟΠΑΡ θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή, στιχουργό, πεζογράφο, ιστορικό και ζωγράφο ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ στις 22 Ιουλίου 2019 Δευτέρα, με ερμηνεύτρια την Ίριδα Μαυράκη. 

Ο Μάνος Ελευθερίου υπήρξε ένας από τους πιό σημαντικούς σύγχρονους πνευματικούς δημιουργούς. Γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1938 στην Ερμούπολη της Σύρου. Τα πρώτα του βιβλία με διηγήματα η ΄΄Σφαγή΄΄ και το ΄΄Διεθυντήριο΄΄ απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές. Συνεργάστηκε με τον Χρήστο Λεοντή, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιάννη Σπανό, Θανάση Γκαϊφύλλια, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Ζαμπέτα, Σταμάτη Κραουνάκη, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Σταύρο Ξαρχάκο, Αντώνη Βαρδή, και άλλους. Έγραψε περισσότερα από 400 τραγούδια. Επίσης έγραψε και εικονογράφησε παραμύθια για παιδιά και επιμελήθηκε την έκδοση λευκωμάτων με θέμα την Σύρο, ΄ Ενθύμιον Σύρας΄ κ.α. Εργάστηκε ως αρθρογράφος και έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας 9,84. ΄΄Το άγγιγμα του χρόνου΄΄ ήταν η πρώτη του νουβέλα και το μυθιστόρημά του ΄΄ Ο Καιρός των Χρυσανθέμων΄΄ τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας το 2005. Βραβεύτηκε για την συνολική προσφορά του το 2013 από την Ακαδημία Αθηνών. Έφυγε από την ζωή στις 22 Ιουλίου 2018 σε ηλικία 80 ετών. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια τραγούδια που έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν: ΄΄Ατέλειωτη εκδρομή, θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, άλλος για Χίο τράβηξε, στων αγγέλων τα μπουζούκια, κάτω απ’ τη μαρκίζα, τα λόγια και τα χρόνια, παραπονεμένα λόγια, το τρένο φεύγει στις οκτώ, τώρα που θα φύγεις, ο χάρος βγήκε παγανιά, σ’ αυτή τη γειτονιά, η αυλή, μαλαματένια λόγια, ο Άμλετ της σελήνης, ποιός τη ζωή μου, οι ελεύθεροι κι ωραίοι, έχεις μάτια το φεγγάρι, δίψασα στην πόρτα σου, στα χρόνια της υπομονής, του κάτω κόσμου τα πουλιά, Άγιος Φεβρουάριος, το παλληκάρι έχει καημό, στο παζάρι του φονιά, η μπαλλάντα του οδοιπόρου, αυτές οι ξένες αγκαληές, τις ξένες πόρτες μη χτυπάς, δίκοπη ζωή, πέφτει μια βροχή, Αργοναύτες, για ποιάν Ιθάκη μου μιλάς, δίψασα στην πόρτα σου, είν’ αρρώστια τα τραγούδια, είσαι η Πρέβεζα και το Κιλκίς, έρημοι σταθμοί, η επιστολή, η κιβωτός, η σούστα πήγαινε μπροστά, καημός παλιού ρεμπέτη, μη χτυπάς σ’ ένα σπίτι κλειστό, μια νυχτερίδα στη σκεπή, μου ‘πες φεύγω μετανάστης, πατρίδες που έγιναν φωτιά, πέφτει μια βροχή, ρημαγμένοι κήποι – το σπίτι γέμισε με λύπη, στη Σμύρνη και στο Αϊβαλί, τα μαγικά που σού γραψα τραγούδια, φεγγάρι μακρινό,΄΄ και πολλά άλλα. 
Ίριδα Μαυράκη

Πάντα χρειάζεται να υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σου 
Πάντα χρειάζεται. Πάντα χρειάζεται δίπλα σου. Στις μικρές και τις μεγάλες χαρές. 
Στις καταστροφές και στην αρρώστια. Στον αέρα και στις βροχές. Στον ήλιο και στη θάλασσα. 
Πάντα χρειάζεται να υπάρχει ένας άνθρωπος δίπλα σου. 
Αυτός είναι όλα μαζί τα φαρμακεία και τα φάρμακα του κόσμου. 
Μάνος Ελευθερίου, Φαρμακείον εκστρατείας

Στίχους του Μάνου Ελευθερίου που μελοποιήθηκαν από γνωστούς συνθέτες θα ερμηνεύσει 
η ερμηνεύτρια Ίρις Μαυράκη με αφιλοκερδή συμμετοχή. 
Αποσπάσματα κειμένων και ποιημάτων θα διαβάσει ο ηθοποιός Παναγιώτης Τσακίρης. 
Την συναυλία θα πλαισιώσει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου 
υπό την Διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή. 
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Aντώνης Κολλιός, Βασίλης Ζαχαρίου, Γιώργος Πούλος, 
Εμίλ Πολυμένοφ, Κώστας Τσέκκας, Μιχάλης Καλαεντζής, 
Μουσική επμέλεια Μιχάλης Σαββάκης. 

Θερινό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ 
ελεύθερη είσοδος ώρα 21.00

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ίρις Μαυράκη

Γεννήθηκε στην Αφρική από Ρόδιο πατέρα και Αυστριακή μητέρα. Η οικογένειά της επέστρεψε στην Ρόδο αφού πρώτα η Ίρις είχε την τύχη να αρχίσει να ταξιδεύει σε ηλικία μόλις 2 ετών κάτι το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του μχαρακτήρα της και στον χάρτη των πολλαπλών αναζητήσεων της ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Με την ευχέρειά της να μιλάει διάφορες γλώσσες κατάφερε να ασχοληθεί με διάφορα μουσικά ρεύματα και τραγούδια από πολλές χώρες του κόσμου. Τα παγκόσμια γεγονότα και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες του 60 και 70 της έδωσαν δυνατά εφόδια μέσα και από την ρόκ μουσική. Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού πιάνου στο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου Ρόδου για 8 χρόνια και 2 χρόνια στο Ελληνικό Ωδείο Ρόδου καθώς και Κλασσικό τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και επίσης στην Φρανκφούρτη. Ήταν μέλος της Δημοτικής Χορωδίας Ρόδου για 10 χρόνια. Πήρε μέρος σε θεατρικά έργα του Θεατρικού ομίλου Ρόδου το ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ. Βοήθησε στην ίδρυση και ήταν ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μουσικών Ρόδου. Εχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Τσεχία, Ελβετία, Τουρκία, Ισραήλ και Βρετανία.

Ενδεικτικά έχει διοργανώσει και συμμετείχε σε συναυλίες με διάφορα θέματα όπως:
ΕΙΡΗΝΗ (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός)
Τα Θεία Δώρα (UNICEF), Ρόδος 
Σύνοδος Κορυφής, Υπουργοί Εξωτερικών Ε.Ε, (Καστελόριζο – Ρόδος)- Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας. 
Υπουργοί Υγείας Ε.E..
Συναυλίες στο Ισραήλ 1991, 1992 Υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ -Ελληνική Πρεσβεία
Συναυλία Ιλίσια Πανεπιστημιούπολη Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τσακνής, Μαχαιρίτσας, Π. Θαλασσινός. 
Πάντειο Πανεπιστήμιο - Λάκης Παπαδόπουλος, Τουλιάτος, αντιπολεμικά τραγούδια 
Ρατσισμός και Ξενοφοβία (Ρόδος)
Για την αναδάσωση των καμμένων περιοχών της Ρόδου .
Τα 50 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου 
Γιορτές ξενιτεμένων-Κρήτη, Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ηρακλείου. 
Φωνές Γυναικών (4η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κως) 
Μέρες Μνήμης και Δημοκρατίας (Λέρος).
Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (10 χρόνια από τον θάνατο του) Κάλυμνος- Κάρπαθος
Συναυλία με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, Κάρπαθος .
Φεστιβάλ Σύμης-Τραγούδια του Έρωτα και της θάλασσας 
Αφιέρωμα στον Μπέρτολντ Μπρέχτ.-Κάλυμνος .
Το Παγκόσμιο πολιτικό τραγούδι-Κάλυμνος,
Αντιπολεμικές συναυλίες Αθήνα-Κρήτη-Ρόδος 
Ελληνοτουρκική Φιλία, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης - Τουρκία - Φέτιγιε. 
Ο κύκλος της ξενιτιάς -Δωδεκάνησα-Κρήτη-Αθήνα, 
Αχ ξενιτιά-Ρόδος, 
Αφιέρωμα στον ΝΙKO ΓΚΑΤΣO. 
Συμμετοχή στα Μουσικά βραβεία ΑΡΙΩΝ . (FM records)
Είχε επαφές τον Nick Mason και David Gilmour το 1981 στο Λονδίνο αποσπώντας θετικά σχόλια από τα διάσημα μέλη των PINK FLOYD.
Συναυλίες για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Συμμετοχή σε συναυλίες κατά των ναρκωτικών
Τελετή λήξης Ιστιοπλοϊκών αγώνων REGATTA 2005 -Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
Τραγούδια του “φεγγαριού της νύχτας και της θάλασσας’’ Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες κωπηλασίας , Ναυτικός Όμιλος Ρόδου κ.α.
(Ιούνιος 2005) συμμετείχε ως ερμηνεύτρια στην ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Ellie Shouraqui (Beyond friendship) που γυρίστηκε στην Ρόδο.
Το 2002, 2004, 2006 ανέλαβε την Οργάνωση τις Διεθνείς Σχέσεις και Γραμματειακή Υποστήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Γελοιογραφίας Ρόδου που διοργανώθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ροδίων στο πλευρό του εμπνευστή της γνωστού Ρόδιου Σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη. ‘’Ο ανήσυχος άνθρωπος που μας έρχεται από την Ρόδο’’ το σχόλιο σε εφημερίδα του Ηρακλείου, η Ίρις Μαυράκη πάντα αναζητά νέες ιδέες και συνεργασίες διοργανώνοντας μόνη της τις παραγωγές των συναυλιών και μουσικών της παραστάσεων. 
Διοργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές συναυλίες ως ερμηνεύτρια Σολίστ και δημιούργησε μία Πολιτιστική Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την Ειρήνη και την Ελπίδα με αφετηρία την ΡΌΔΟ με την:
Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Σμύρνης- DESO υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου IBRAHIM YAZICI, στην Σμύρνη 8 Μαρτίου, Ρόδο 6 Απριλίου 2005, ‘’Έλληνες – Τούρκοι Συνθέτες, Ποιητές’’, 
στα πλαίσια των εγκαινίων του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Σμύρνης με την Συμφωνική Ορχήστρα DESO στις 16 Νοεμβρίου 2005.
με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης την Πρωτοχρονιά του 2005 στην Σμύρνη, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου ENDER SAKPINAR
3 Συναυλίες με την Συμφωνική Ορχήστρα του Μητροπολιτικού Δήμου του Εσκί Σεχίρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Οικολογικού Κινηματογράφου στην Αλικαρνασσό (Bodrum) στις 5 Ιουνίου 2006, στα Mugla, στο Eskisehir υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου ENDER SAKPINAR και στην Ρόδο, στις 26 Ιουνίου 2006. 
Συναυλίες 26 και 27 Απριλίου 2007 με την Προεδρική Συμφωνική Ορχήστρα της Άγκυρας CSO στην Άγκυρα. Υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου ENDER SAKPINAR
2 Συναυλίες με την Eskisehir Greater Municipality Symphony Orchestra τον Ιούλιο του 2007 στο Μπόντρουμ και στην Σάμο. Υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου ENDER SAKPINAR

Συνεργάστηκε με τους Μαέστρους:
Ibrahim Yazici, Ender Sakpinar, Hakan Sensoy, Munif Akalin, Burak Tuzun.

Τιμήθηκε από: το Εμπορικό Επιμελητήριο του Bodrum, και του Μαρμαρίς, τον Οργανισμό Kalimerhaba στο Φεστβάλ Kadin ve Sanat που είναι αφιερωμένο στις Γυναίκες Δημιουργούς. Πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Καλημέρχαμπα Σμύρνη του Τούρκου Συγγραφέα Τζαν Ερίουμλου. Τιμήθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό για την σύσφιξη των Ελληνο-Τουρκικών σχέσεων ΛΥΣΣΙΣΤΡΑΤΗ στις 2 Μαρτίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών μαζί με τον Εμμανουήλ Κάρλα Νομάρχη Σάμου, Tulin Oral Ηθοποιό, Ευανθία Ρεμπούτσικα Συνθέτιδα.
Στις 29 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το .άλμπουμ ‘Reversing Time’ μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, από τους Dreamtone & Ιris Mavraki’s NEVERLAND. H Ιρις Μαυράκη και οι Dreamtone ένα νεανικό prog metal group από την Άγκυρα φιλοξενούν στο album τους υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Hakan Sensoy, την Philarmonia Istanbul Orchestra και τους διάσημους Hansi Kursh, (Blind Guardian) Μike Baker, Gary Werhkamp (Shadow Gallery) Τom Englund.(Evergrey) 
Στις 11 Δεκεμβρίου 2008 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με την Ορχήστρα Δωματίου Μαρμαρίς της Τουρκίας (Μαέστρος Ender Sakpinar) ερμήνευσε τα ''Τραγούδια από την Άκρη του Κόσμου''.
Στις 6 Ιουλίου 2009 συναυλία στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στην Ρόδο με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Ender Sakpinar
Συναυλία 28 Αυγούστου 2009 στο Ακριτικό Καστελλόριζο 
17 Σεπτεμβρίου στο IF Perfomance Hall στην Άγκυρα με το συγκρότημα Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND
4 Οκτωβρίου με το συγκρότημα Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ - PROGPOWER EUROPE 2009 (Baarlo – Netherlands)
11 Δεκεμβρίου 2009 στην Προύσα με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Προύσας υπο την Διεύθυνση του Μαέστρου Ender Sakpinar
10 Ιουνίου 2010 συναυλία με τους Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND στην μουσική σκηνή COLORADO CLUB στην Ρόδο με παρουσιαστή τον Ορφέα Σπηλιωτόπουλο απο το ‘’Headbangers Ball MTV GREECE και ROCK HARD”.
26 Μαρτίου 2010 με την ΑFM records Germany κυκλοφορεί το 2ο album των Dreamtone & Iris Mavraki’s NEVERLAND OPHIDIA καθώς και το Βιντεο επίσης. Στο άλμπουμ συμμετέχουν οι διάσημοι
Jon Oliva (Savatage, Trans Siberian Orchestra, Jon Oliva’s Pain), Edu Falaschi (Angra, Almah) and Urban Breed (Tad Morose, Pyramaze, Bloodbound)
Συναυλίες στα Δωδεκάνησα και Ρόδο με τον Ρόδιο τραγουδοποιό Τάκη Βούη στα Δωδεκάνησα και τις ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ. 
Συναυλίες σε Ροδο – Σύμη – Καστελόριζο με τον Αγαπητό Πάχο. Αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο και στον Γιάννη Ρίτσο.
Οκτώβριο του 2010 EΥΡΩΠΑΙΚΗ περιοδεία με τους Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND και τον Jon Oliva’s Pain σε πολλές πόλεις στην Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία και Τσεχία.
2011 Ο ΣΤΙΧΟΣ και η ΝΟΤΑ . Μελοποιημένη Ποίηση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
2011 Παγκόσμια Ημέρα για την ΕΙΡΗΝΗ 21 Σεπτεμβρίου παρουσίαση της ταινίας ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΑΛΙ του σκηνοθέτη Ταχσίν Ισμπιλέν σε συνεργασία με το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο της Μεσογείου και την ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ (μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων) 
2012. α. τα ‘Πρωινά Τραγούδια’ στο Ρωμαϊκό Ωδείο Ρόδου με τον Αγαπητό Πάχο. 
β. Συναυλία στο Καστελλόριζο με Αγαπητό Πάχο και Μίλτο Πασχαλίδη. 
γ. Το Ελληνικό τραγούδι, συναυλίες στην Μεσαιωνική Πόλη στην ‘Παναγιά του Μπούργκου’ της Ρόδου. 
δ. Εμφάνιση στην συναυλία με τον διάσημο Τούρκο Συνθέτη ΖΟΥΛΦΊ ΛΙΒΑΝΕΛΊ στα ΔΙΔΥΜΑ για την ΕΙΡΗΝΗ
ε. 26 Σεπτεμβρίου Παγκόμια ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Συναυλία με την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΣ υπό την Δ/ΣΗ του ΜΑΕΣΤΡΟΥ MUNIF AKALIN στην ΡΟΔΟ
ζ. 30 Οκτωβρίου συναυλία με την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΙΣ υπό την Δ/ΣΗ του ΜΑΕΣΤΡΟΥ MUNIF AKALIN στο ΜΑΡΜΑΡΙΣ 
2013 
Απρίλιος ‘’ ελληνοτουρκικό φόρουμ για τον Τουρισμό στην Κω’’
1 Αυγούστου ‘’ Οι Ελληνίδες ερμηνεύτριες ‘’ Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ στην Ρόδο
27 Σεπτεμβρίου Παγκόμια Ημέρα Τουρισμού ‘’ Τα τραγούδια που ταξίδεψαν εκτός Ελλάδας ‘’με τον Αγαπητό Πάχο, Ρόδος
24 Απριλίου 2014 
«Ο Μίκης Θεοδωράκης στον Κινηματογράφο και το Θέατρο»
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου
14 Μαίου 2014 
‘’Τραγούδια από την άκρη του κόσμου’’ στην Μερσίνα της Τουρκίας με την Ακαδημαϊκή Ορχήστρα Δωματίου του Πανεπιστημίου της Μερσίνας υπό την διεύθυνση του Munif Akalin. 
27 Mαρτίου 2015
Συναυλία με την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου της Μερσίνας υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Burak Tuzun ΄΄Η Μεσογειακή γέφυρα φιλίας των λαών, για τα 91 χρόνια από την ανταλλαγή των πληθυσμών΄΄ από τον ΜΚΟ Οργανισμό για την Μεσογειακή Όπερα και Μπαλλλέτο AKOB.
Μάιος 2015 
Ελληνοβρετανική Πολιτιστική Γέφυρα, Η ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, προβολή της ταινίας ο Αλέξης Ζορμπάς, Έκθεση Φωτογραφίας και Αφισών της Ρόδου του Νίκου Κασέρη (Manchester UK)
Σεπτέμβριος
Συναυλία απο την ‘’ΕΠΙΤΡΟΠΉ Ειρήνης Ρόδου’’ με τον Λάκη Χαλκιά ενάντια στη Νέα Νατοική Βάση στην Κάρπαθο. 
2016
Μάρτιος
Συναυλία στο Manchester UK - Διεθνές Συνέδριου του CND (Campaign for Nuclear Disarmament) για τα 30 χρόνια απο το Τσέρνομπιλ και 5 χρόνια απο το Φουκουσίμα με το συγκρότημα RISE.
7 Αυγούστου Ρόδος 
Αφιέρωμα στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα 
20 Σεπτεμβρίου 
Φεστιβάλ του NEW MILLS (UK) με το συγκρότημα ‘’RISE’’.
17 Δεκεμβρίου
Για τους επιζώντες βασανιστηρίων Torture Survivors με το συγκρότημα RISE και την χορωδία OPEN VOICES - Manchester
2017, 28 Απριλίου
Συμμετοχή σε εκδήλωση του Greece Solidarity Campaign στο Λονδίνο για τα 50 χρόνια απο το Πραξικόπημα της Χούντας του 1967
11,12,13,14 Μαίου 2017
Περιοδεία με το συγκρότημα RISE στην ΒΔ Βρετανία (Stoke on Trent, Oldham, Manchester, Leeds)
23 Σεπτεμβρίου συναυλία στο Fethiye Classical Music Festival Benyamin Sonmez με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου των Μούγλων και τον Μαέστρο Munif Akalin στο Φέτιγιε (Μάκρη Τουρκία). 
2 Δεκεμβρίου 2017 συμμετοχή στην εκδήλωση στο Μάντσεστερ προς τιμήν του ICAN για την απονομή του βραβείου ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ .
Απρίλιος – Μάιος Δεκέμβριος 2018 συναυλίες με RISE στο Μanchester, Birmingham, Mosley UK
Ιούλιος 2019 
22 Ιουλίου – Αφιέρωμα στον ποιητή Μάνο Ελευθερίου στην Ρόδο
Έχει κυκλοφορήσει 
Α. maxi single WHY σε στίχους και μουσική του Αντ. Παπασπύρου 
(SAKARIS RECORDS)
Β. cd single ΓΕΥΣΗ ΠΕΛΑΓΟΥΣ σε στίχους και μουσική της Ίριδας Μαυράκη
(FM RECORDS)
C. Dreamtone&Iris Mavraki’s NEVERLAND 
‘’Reversing Time ‘’ album
(AFM Records Germany)1o album σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Συμμετέχουν επίσης Philarmonia Istanbul Orchestra και Hakan Sensoy, Hansi Kursh, (Blind Guardian) Μike Baker, Gary Werhkamp (Shadow Gallery) Τom Englund.(Evergrey).
D. {ΑFM Records Germany} Dreamtone&Iris Mavraki’s NEVERLAND
OPHIDIA album and video 
Συμμετέχουν : Jon Oliva (Savatage, Trans Siberian Orchestra, Jon Oliva’s Pain), Edu Falaschi (Angra, Almah) and Urban Breed (Tad Morose, Pyramaze, Bloodbound).
Πρώτη παγκόσμια προβολή του Video των Dreamtone & Iris Mavraki's NEVERLAND ‘’ This Voice Inside “ στο ‘’Headbangers Ball MTV GREECE ”
Μέλος του ΔΣ της ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ εκπρόσωπος στην Ρόδο (μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, των χωρών της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, www.lissistrati.org). 
Μέλος της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ και ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ ΔΩΣ/ΣΟΥ Cbrs, ΕΟΠΚ. 
Μέλος του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου της Μεσογείου. 
Μέλος της Φιλοζωικής Ρόδου.
Μέλος του CND UK (Campaign for Nuclear Disarmament)
Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και έχουν γίνει αφιερώματα για την Ίριδα απο Τουρκικά ΜΜΕ εφημερίδες και περιοδικά καθώς και πολλές άλλες χώρες.


Χορηγoί επικοινωνίας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου