Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ “Οι νέοι δεν είναι κομπάρσοι, είναι προτεραιότητα”


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
“Οι νέοι δεν είναι κομπάρσοι, είναι προτεραιότητα”

Σε μια Περιφέρεια που όλα τα στοιχεία δείχνουν πως "γερνάει" καθώς οι νέοι της αναζητούν αλλού την τύχη τους, ο επί πέντε χρόνια κοιμώμενος περιφερειάρχης θυμήθηκε σε πρόσφατη παρέμβασή του τους νέους και το μέλλον του τόπου.
Σε δύο σελίδες κομπασμού άνευ αντικρίσματος και υγρασιασμένες επικοινωνιακές φωτοβολίδες, απευθύνθηκε στους νέους του τόπου με τσιτάτα και ευχολόγια, με δήθεν έγνοια και δήθεν ανησυχία απλά και μόνο για να καλύψει το μηδενικό έργο του γι’ αυτούς.
Θυμήθηκε βλέπετε, πέντε χρόνια μετά, τους νέους που λησμόνησε έστω και να τους αναφέρει στο περίφημο εκείνο “σχέδιο Κ2” που κατέθεσε την προεκλογική περίοδο του 2014. Όχι πως αυτό θα άλλαζε κάτι, αφού απο εκείνο το σχέδιο το μόνο που υλοποιήθηκε ήταν το “σουαρέ” της παρουσίασής του και τίποτε άλλο.
Για εμάς όμως, για την δική μας παράταξη, οι νέοι δεν αποτελούν τον “εύκολο στόχο” που θα “μαντρώσουμε” στα καφέ ως κομπάρσους και θα υφαρπάξουμε την ψήφο τους με ένα σφηνάκι,ούτε θα τους “αδειάσουμε” και θα τους διασύρουμε με την πρώτη διαφωνία.
Για εμάς οι νέοι αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα της πολιτικής μας και απευθυνόμαστε σε αυτούς με υπευθυνότητα, πολιτικό λόγο, πρόγραμμα και προτάσεις.  Όχι με ευχολόγια και γενικολογίες.
Με τη βοήθεια των νέων ανθρώπων, που σε λίγο καιρό θα αναλάβουν τη σκυτάλη για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο από μια Περιφέρεια χειμερίας νάρκης σε μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών.
Η πρότασή μας βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:
-Την αξιοποίηση ευκαιριών που παρέχονται για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις τις 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
-Την αναστροφή BrainDrain
Βασική μας προτεραιότητα είναι η Σύσταση Γραφείου Νεολαίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με στόχο να προλάβουμε το τρένο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες του Διαδικτύου για να διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με:
α) μείωση της γραφειοκρατίας με την παροχή υπηρεσιών της Περιφέρειας μέσω διαδικτύου (e-Περιφέρεια) και την επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς μέσω ανάπτυξης ενός συστήματος αντίστοιχου του «Ερμής»,
β) δημιουργία υποδομών για τη λειτουργία τηλε-αμφιθεάτρων για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση σεμιναρίων και προ-/μεταπτυχιακών μαθημάτων μέσω διαδικτύου,
γ) ένταξη της Περιφέρειας στον Ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη 5G (όπως έχουν ενταχθεί πιλοτικά άλλες πόλεις της χώρας),
δ) χρηματοδότηση για προγράμματα που θα αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο για νέους,
ε) ανάπτυξη της διαδικτυακής πλατφόρμας (moodle) της υπηρεσίας e-Learning που παρέχει η Περιφέρεια.
Υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πληγή του BrainDrain, αξιοποιώντας μια σειρά από πολύτιμα εργαλεία που διαθέτει η Ε.Ε. Αντιστρέφουμε το BrainDrainσε YouthMobility παρέχοντας κίνητρα στους νέους της Περιφέρειας ώστε να βρουν ουσιαστικούς λόγους για να παραμείνουν στον τόπο μας, με:
α) Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων χρηματοδότησης νέων επιστημόνων για την παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
β) Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων για την επιχορήγηση νέων επιστημόνων της Περιφέρειας προκειμένου να παρακολουθήσουν Προγράμματα μεταπτυχιακών/ διδακτορικών Σπουδών στην Ελλάδα,
γ) Εξορθολογισμό των Κ.Ε.Κ. με προσθήκη νέων σεμιναρίων, ειδικοτήτων και μαθημάτων που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του ελεύθερου επαγγελματία, του ιδιωτικού υπαλλήλου, με παράλληλη παρακολούθηση όλων των μαθημάτων μέσω Διαδικτύου για όλους τους κατοίκους και τους πολίτες της Π.Ν.Αι.
Για εμάς στην Συμμαχία Νοτίου Αιγαίουο άνθρωπος είναι ο λόγος και οι νέοι είναι ο τρόπος,ο δρόμος και ο στόχος του προγράμματός μας σήμερα,και της επερχόμενης θητείας μας, αύριο.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου