Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Η Συμφωνία των Πρεσπών, σύντομη ανασκόπηση των τελευταίων μηνών


Γράφει ο Απόστολος Κυριατσούλης (*) 
Η Συμφωνία των Πρεσπών, σύντομη ανασκόπηση των τελευταίων μηνών, ακτινοσκόπηση του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, η γνώμη μου για την συμφωνία και μια πρόταση.
Πάγια Ελληνική θέση ήταν και είναι, τουλάχιστον μετά τον δεύτερο παγκόσμιο και τον εμφύλιο πόλεμο: 
1) Η Μακεδονία είναι μια περιοχή, που σήμερα χωρίζεται σε τρία μέρη, την Ελληνική Μακεδονία, που είναι το κέντρο του αρχαίου Μακεδονικού πολιτισμού, το μέρος που κατέχει η Βουλγαρία και το
μέρος που κατείχε η πρώην Γιουγκοσλαβία.
2) Δεν υπάρχει ούτε Μακεδονικός λαός ούτε Μακεδονική γλώσσα, αλλά Ελληνικός λαός και Ελληνική γλώσσα.
Δεν υπάρχει καμιά επίσημη δημοσκόπηση, αλλά σε διάφορες συζητήσεις σοβαροί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι: τη συμφωνία των Πρεσπών διάβασε, στην καλύτερη περίπτωση ένας στους 10, ποιο ρεαλιστικό είναι ένας στους 100 Έλληνες.
Έγιναν δύο μεγάλες διαδηλώσεις, 2018 και 2019, στη πρώτη έλαβαν μέρος από 100.000 έως 2.000.000 άνθρωποι, στην δεύτερη από 60.000 μέχρι 2.000.000, με τα γνωστά επεισόδια.
Το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι ιερό δικαίωμα. Επίσης χωρίς ένα υγιή πατριωτισμό δεν μπορεί να επιβιώσει καμιά μικρή χώρα.
Έχουμε όμως το δικαίωμα να διαδηλώνουμε για τόσο σοβαρά εθνικά θέματα και τί προσφέρουμε στη χώρα και στο έθνος μας:
1) όταν παρασυρόμαστε ΜΟΝΟ από το συναίσθημα και αφήνουμε τη λογική εκτός εαυτού;
2) όταν δεν ξέρουμε τι γράφει η συμφωνία και δεν την έχουμε μελετήσει;
3) όταν βασιζόμαστε μόνο στο τί μας λένε οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες των ολιγαρκών της Ελλάδος, που θέλουν ΜΟΝΟ να ρίξουν τη
4) όταν διαδηλώσεις και άλλα πρόσωπα του δημόσιου βίου χρηματίζονται από ντόπιους και ξένους μεγιστάνες, με σκοπό να ρίξουν τη κυβέρνηση και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους;
5) όταν βασιζόμαστε σε κόμματα, που όχι μόνο είναι υπεύθυνα γι’ αυτή την τραγωδία, δεν έκαναν τίποτα τα τελευταία 27 χρόνια, αλλά βάζουν πάνω από όλα το κομματικό τους συμφέρον και αυτό των αρχηγών τους και κατευθύνονται από συμφέροντα;
κυβέρνηση, θέλουν να επαναφέρουν το παλιό καθεστώς, που μας οδήγησε στη κρίση και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η Μακεδονία;
Όταν διάβασα την συμφωνία, δεν πίστευα ποτέ, ότι ή κυβέρνηση και μετά η Βουλή των Σκοπίων θα υπέγραφαν ποτέ μια τέτοια συμφωνία! Όπως ανέφεραν Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, δεν ξανάγινε ποτέ στην μεταπολεμική Δυτική Ευρώπη ένα κράτος να αναγκάσει ένα άλλο, να αλλάξει το όνομα του (που είχαν ήδη αναγνωρίσει γύρω στα 140 κράτη) και μάλιστα erga omnes, να αλλάξει το σύνταγμα του, να παραδεχτεί την Ελληνική μειονότητα στο έδαφος του, να απορρίψει «Σκοπιανή/Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, να απαλλαγεί από αρχαία Μακεδονικά Πολιτιστικά Στοιχεία (που το ίδιο με δικά του χρήματα ανάρτησε παντού),
Την γλώσσα του να την ονομάζει μεν «μακεδονική» αλλά παράλληλα να παραδέχεται ότι έχει σλαβικές ρίζες, παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά πρωτόκολλα της διάσκεψης του Ο.Η.Ε. το 1977 αναφέρουν την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας», χωρίς διευκρινήσεις για τις σλαβικές ρίζες της.

Μακεδονική εθνότητα δεν αναγνωρίζει η συμφωνία των Πρεσπών, μόνο υπηκοότητα, παρά τα Faκe News των μέσων μαζικής διαπλοκής (ΜΑΔΔ) και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αυτό εψήφισε σε επιπλέον πρωτόκολλο της (ρηματική) η βουλή των Σκοπίων.
Μια τέτοια συμφωνία μόνο ένας μπορούσε να διανοηθεί και να επιβάλει στα Σκόπια, ο Νίκος Κοτζιάς, αυτός είναι ο πραγματικός αρχιτέκτονας αυτής της συμφωνίας!
Η προσωπική αντίρρηση μου στην συμφωνία είναι ότι στα διαβατήρια και ταυτότητες αυτής της χώρας αναφέρεται: «Μακεδόνας/Πολίτης βόρειας Μακεδονίας». Η λέξη «Μακεδόνας» δεν θα έπρεπε να γράφεται. Αυτός όμως είναι ο συμβιβασμός. Τι έπρεπε λοιπόν να αλλάξει σε αυτή την συμφωνία; Γιατί όλες αυτές οι διαδηλώσεις και τα έκτροπα; Έδωσε πράγματι αυτή η συμφωνία κάτι στα Σκόπια, που δεν είχε, ή μήπως πήρε πίσω σχεδόν όλα από τα Σκόπια; Έπρεπε δηλαδή να περιμένουμε άλλα 27 χρόνια για να μην μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι;

Η Ελλάδα θα έχει άμεσα αλλά και μεσοπρόθεσμα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη!
Εάν αυτή την συμφωνία την έκανε ένα δεξιό κόμμα θα ήταν ήρωες, τώρα που την έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες!
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι εάν τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που εκπροσωπούν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν επέμεναν να ρίξουν τη κυβέρνηση, το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα την ψήφιζαν!
Σίγουρα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ακροδεξιός, φαίνεται όμως να καθοδηγείται και από τον ακροδεξιό κ. Α. Σαμαρά, τον κρυφό αρχηγό της ΝΔ. Τι ΕΙΡΩΝΙΑ! Από τον πολιτικό που υπέγραψε την νύκτα 16.-17. Δεκεμβρίου 1991, σαν ΥΠΕΞ στο έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της τότε ΕΟΚ την defacto αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Ο δε πατέρας του έκανε/παρέλειψε, τότε ότι μπορούσε, σαν πρωθυπουργός για να αναγνωριστούν τα Σκόπια σαν «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Επίσης δεν κατάλαβα καλά τη αλλαγή θέσης του ΚΚΕ στο θέμα της ονομασίας. Γιατί;
να αναγνωρίσει την Ελληνικότητα του αρχαίου Μακεδονικού πολιτισμού, κλπ….
Ποιο είναι σήμερα το κράτος των Σκοπίων ή Βόρειος Μακεδονία;
Πληθυσμός: 1,2 μέχρι 1.5 εκατομμύρια.
Κατοικούν: Σλάβοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και Έλληνες, δηλαδή δεν υπάρχει ομοιογενής λαός ή ομοιογενές έθνος!
Η στρατιωτική του δύναμη είναι το 1% της Ελληνικής στρατιωτικής δύναμης!
Το ΑΕΠ του είναι μόνο το 6% του δικού μας ΑΕΠ! Τι φοβόμαστε λοιπόν;
Μήπως μας πάρουν την Μακεδονία μας; Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ από τους Σκοπιανούς!!!
Να μας πάρουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Μακεδονίας και την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά μας; Αυτό δεν μπορεί να γίνει ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
Γιατί όλα αυτά είναι γραμμένα στο ΣΥΜΠΑΝ!!!
Ας αφήσουμε λοιπόν λίγο τη λογική να μας οδηγήσει και ας μην παρασυρόμαστε μόνο από το συναίσθημα μας, την νοοτροπία μας, που εκμεταλλεύεται το ελληνικό κατεστημένο (Establishment) σε βάρος μας, σε βάρος του λαού!

Τι μπορούμε να κάνουμε, πρόταση:
Σίγουρα από τώρα και μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές τουλάχιστον, οι Σκοπιανοί θα μας προκαλούν και σίγουρα οι έλληνες εθνικιστές ή ψευτοεθνικιστές θα απαντούν, κατευθυνόμενοι από το ελληνικό κατεστημένο (Establishment).
Πρόταση:
1) Σύλλογοι, Οργανώσεις, Εταιρείες Πανεπιστήμια, να οργανώνουν κάθε χρόνο ένα επιστημονικό συνέδριο, που να λαμβάνουν μέρος Έλληνες, Σκοπιανοί (Βορειομακεδόνες), Αλβανοί και Βούλγαροι επιστήμονες, με θέμα την Μακεδονία, από την Αρχαιότατη/Προϊστορική εποχή μέχρι την Οθωμανική αυτοκρατορία. Τα πρακτικά/εισηγήσεις/συζητήσεις να δημοσιεύονται στα ελληνικά και αγγλικά.  2) Κάθε δύο χρόνια να γίνεται διεθνές συνέδριο με τα ίδια παραπάνω θέματα και με δημοσίευση των πρακτικών, ελληνικά και αγγλικά.
3) Σύλλογοι, ή Οργανώσεις να συγκεντρώσουν από το 1990 και μέχρι σήμερα, όλα όσα είπαν επώνυμοι Σκοπιανοί, για την καταγωγή τους (Σλάβοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρομά) και να τα δημοσιεύσουν στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Μπορείτε να φανταστείτε το αποτέλεσμα διεθνώς;
Όποιος αγαπά την Μακεδονία και τον Ελληνικό Πολιτισμό το δείχνει μόνο στη πράξη!

Είμαι υπερήφανος, που σαν πρόεδρος του Συλλόγου μας στη Βαυαρία κατόρθωσα να οργανώσουμε/συνδιοργανώσουμε με τα Πανεπιστήμια του Μονάχου, της Χαιδελβέργης και του Erlangen/Νυρεμβέργης τρία επιστημονικά Συμπόσια με κέντρο βάρους την Δυτική Μακεδονία (Αιανή, Πέλλα,
Βεργίνα, κλπ.) 2009, 2011, 2014 και να δημοσιεύσουμε τα πρακτικά των δύο πρώτων Συμποσίων. Του πρώτου ο Σύλλογος μας και του δεύτερου το Μουσείο/Αρχαιολογική Υπηρεσία της Αιανής. Επίσης οργανώσαμε μια εισήγηση για την ζωή και το έργο του Μ. Αλεξάνδρου (2013), όταν παράλληλα υπήρχε η έκθεση με το ίδιο θέμα στο Rosenheim της Βαυαρίας. Η έκθεση αυτή ήταν η καλύτερη, που έχω εγώ δει στη Γερμανία. Στο Συμπόσιο της Χαιδελβέργης για την Αιανή, οι τάφοι των Μυκηναίων που βρέθηκαν εκεί και η πρώιμη σχέση μεταξύ Μυκηναίων και Μακεδόνων έκανε μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς επιστήμονες, γιατί ήταν γ’ αυτούς νέα δεδομένα!
ΥΣ: Έχω δημοσιεύσει στο FB, το ιστορικό του Σκοπιανού από το 1991 μέχρι σήμερα, με κέντρο βάρους την δημοσίευση της εφημερίδας Ναυτεμπορική και το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, καθώς και δύο αναρτήσεις για την νοοτροπία του Έλληνα, την δική μας δηλαδή και τα ελαττώματα της φυλής μας και πως τα εκμεταλλεύεται το κατεστημένο/Establishment.

(*) Ο Απόστολος Π. Κυριατσούλης είναι συνταξιούχος,. 
Τα τελευταία 46 χρόνια ζει στη Γερμανία και ασχολείται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό,
από το 1992 πολύ πιο συστηματικά. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την Μελέτη και Διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας το 1994 και Πρόεδρος του. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου