Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Παρουσίαση των εργασιών της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από την κα. Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου


Γράφει ο Απόστολος Κυριατσούλης (*)
Παρουσίαση των εργασιών της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από την κα. Αντωνία (Τώνια) Μοροπούλου, Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π., χωρίς προσκλήσεις, στα πλαίσια της ίδρυσης του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτησάντων του Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου, από την Άτυπη Ομάδα Πρωτοβουλίας (ΑΟΠ).
Η συμμαθήτρια μας και συνάδελφος Τώνια Μοροπούλου μας έκανε την τιμή να παρουσιάσει την
Παρασκευή, 11. Γενάρη 2019, στις 19.45 στο Δημοτικό θέατρο της Ρόδου, είσοδος ελεύθερη, χωρίς προσκλήσεις! Την ίδια παρουσίαση έκανε η κα Μοροπούλου και στην Ρόδο σε προηγούμενο χρόνο, όμως σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο και με προσκλήσεις.
Τώρα σας δύνεται η ευκαιρία να την παρακολουθήστε όλοι σας, όσοι το επιθυμούν στο Δημοτικό θέατρο και όσοι βέβαια πάνε εκεί νωρίς και βρουν ακόμη θέση.
Ο Πανάγιος Τάφος, όπως ξέρετε είναι ένα θρησκευτικό μνημείο και η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του είναι παγκόσμιο γεγονός, τόσο από θρησκευτικής, όσο και από διπλωματικής πλευράς.
αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Πάφου, που η ίδια ήταν υπεύθυνη για το έργο αυτό, μετά από πρόσκληση της παραπάνω ΑΟΠ.
Το έργο αυτό, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της κ. Μοροπούλου και την σύμπραξη από 70 άλλους επιστήμονες, αναστηλωτές συντηρητές τεχνίτες και πολλές άλλες ειδικότητες ολοκληρώθηκε σε απίστευτα σύντομο χρόνο και με απόλυτη επιτυχία.
Η προσπάθεια μας/ΑΟΠ να ιδρύσουμε τον
Θέλουμε να βολιδοσκοπήσουμε, εάν πράγματι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την ίδρυση αυτού του Συλλόγου, που θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Τα μέλη της ΑΟΠ, έχουν την γνώση, την εμπειρία, την θέληση και όλοι έδειξαν στο παρελθόν, ότι μπορούν. Είμαστε σίγουροι ότι πάρα πολύ απόφοιτοι και φοιτήσαντες στο Βενετόκλειο ή σε άλλες σχολές ΜΠΟΡΟΥΝ. ΘΕΛΟΥΝ όμως; Αυτό προσπαθούμε με τις
Ο Σύλλογος αυτός πρέπει να είναι, κατά την γνώμη μου παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς. Το πρόβλημα της Ελλάδος, επίσης κατά τη γνώμη μου δεν είναι οικονομικό, αλλά βαθύτατο κοινωνικό! Κοινωνικά θέματα αλλάζουν μόνο σε βάθος χρόνου. Ας βάλλουμε λοιπόν τώρα τα θεμέλια για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Όσοι Θέλουν και Μπορούν, ας έρθουν μαζί μας να τραβήξουμε πρώτοι τον χορό!
εκδηλώσεις μας να εξακριβώσουμε και να κερδίσουν αυτούς που θέλουν!
παραπάνω Σύλλογο, ο οποίος θα κινείται σε τρεις άξονες, επιστημονικό, πολιτιστικό και κοινωνικό, δεν είναι αυτοσκοπός. Οριστικοποιήσαμε/ΑΟΠ αυτόν τον σκοπό το 2018 και θα αποφασίσουμε τον Ιούνιο του 2019, εάν τον ιδρύσουμε ή όχι. Μέχρι στιγμής και ειδικά το 2018 οργανώσαμε/ΑΟΠ διάφορες εκδηλώσεις, επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, σε μουσεία, ομιλίες, οδοιπορίες, αλλά και διασκεδάσεις.
Η συνεργασία μας στην ΑΟΠ είναι τόσο άψογη και ειλικρινής, που ταιριάζουν εδώ οι δύο στίχοι του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Και να αδερφέ μου», 1975 (αυτοί οι στίχοι διέπουν την ζωή μου, σχεδόν από τα φοιτητικά μου χρόνια):
… γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ᾿ τον κόσμο,
εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε, να σμίξουμε τον κόσμο …
Η Άτυπη Ομάδα Πρωτοβουλίας (ΑΟΠ) αποτελείτε από τους: Στέλιο Κούτρη, Γιώργο Στεφάνου, Θέμη Καθοπούλη, Στέφανο Χρύσαλο, Στάμο Παπασταματίου και Απόστολο Κυριατσούλη.

Η ΑΟΠ είναι ανοικτή για όποιον συμμαθητή, συνάδελφο ή φίλο θέλει να βοηθήσει και να δουλέψει μαζί μας.
Καλή Χρόνια και Χρόνια Πολλά!

 (*) Ο Απόστολος Π. Κυριατσούλης είναι συνταξιούχος,. 
Τα τελευταία 46 χρόνια ζει στη Γερμανία και ασχολείται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, από το 1992 πολύ πιο συστηματικά. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου για την Μελέτη και Διάδοση της Ελληνικής Ιστορίας το 1994 και Πρόεδρος του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου