Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Δεκάδες ελέφαντες νεκροί από λαθροθήρες στη Μποτσουάνα! (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Στα περισσότερα νεκρά ζώα είχαν αφαιρεθεί οι χαυλιοδοντες.
Τα κουφάρια από σχεδόν ενενήντα νεκρούς ελέφαντες εντοπίστηκαν κοντά σε ένα διάσημο καταφύγιο άγριας ζωής στην Μποτσουάνα.   
Σύμφωνα με την οικολογική οργάνωση «Ελέφαντες χωρίς σύνορα», η κλιμάκωση των θανάτων από λαθροθήρες είναι η μεγαλύτερη στην Αφρική.   
Το συγκεκριμένο περιστατικό συμπίπτει με τον αφοπλισμό της κρατικής υπηρεσίας που καταπολεμά τη λαθροθηρία.  

 Η Μποτσουάνα έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων παγκοσμίως, κάτι που κάνει τους λαθροθήρες να εισβάλλουν πολλές φορές στα σύνορα της.   
Σύμφωνα με επιστήμονα,που διεξάγει έρευνα για την άγρια ζωή στη χώρα,  πολλοί από τους 87 νεκρούς ελέφαντες σκοτώθηκαν για τους χαυλιόδοντες τους πριν μερικές εβδομάδες. Επίσης ανέφερε πως πέντε λευκοί ρινόκεροι έχουν πέσει θύματα λαθροθηρίας τους τελευταίους τρεις μήνες.    «Είμαι σοκαρισμένος. Το επίπεδο λαθροθηρίας είναι το μεγαλύτερο που έχω δει ή διαβάσει ως σήμερα από οπουδήποτε αλλού στην Αφρική ως σήμερα» λέει ο Μάικ Τσέις από την οργάνωση «Ελέφαντες χωρίς σύνορα». Η συγκεκριμένη οργάνωση διεξάγει εναέριες έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει τη δραστηριότητα των παράνομων κυνηγών.    
   
Συγκρίνοντας τα στοιχεία σε σχέση με την τελευταία έρευνα που έγινε το 2015, ο Τσεις επισημαίνει πως πλέον «καταγράφονται διπλάσιοι νεκροί ελέφαντες που σκοτώθηκαν πρόσφατα από λαθροθήρες σε σχέση με οπουδήποτε αλλού στην Αφρική».  
Η ίδια μελέτη εκτιμά πως το 1/3 των ελεφάντων της Αφρικής σκοτώθηκαν την τελευταία δεκαετία και πως το 60% των ελεφάντων της Τανζανίας έχει χαθεί την τελευταία πενταετία.    Στις φωτογραφίες των νεκρών ελεφάντων της Μποτσουάνα φαίνεται πως στους περισσότερους έχουν αφαιρεθεί οι χαυλιόδοντες τους.   
    
Η Μποτσουάνα είχε τη φήμη πως αντιμετώπιζε με ιδιαίτερη αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα τη λαθροθηρία, στη χώρα υπάρχουν περίπου 130.000 ελέφαντες. Όμως αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει την τελευταία διετία.  
Το αποκορύφωμα ήταν το Μάιο, όταν αποφασίστηκε  ο αφοπλισμός των μονάδων που έχουν σαν καθήκον την αντιμετώπιση του παράνομου κυνηγιού, ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του καινούργιου προέδρου Μογκβίτσι Μασίσι.  
Σύμφωνα με έναν από τους πιο στενούς συμβούλους του προέδρου «η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει τον στρατιωτικό εξοπλισμό από το υπουργείο Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων» χωρίς όμως να εξηγήσει το λόγο.   
Ο Τσείς, όπως και άλλα μέλη οικολογικών οργανώσεων, φοβάται πως τα δεκάδες κουφάρια που βρέθηκαν πρόσφατα είναι μόνο η αρχή. «Ο νέος πρόεδρος πρέπει να διατηρήσει την κληρονομιά της χώρας στην προστασία του περιβάλλοντος και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα γρήγορα.
Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την οικονομία μας, όπως και η διεθνή μας φήμη, η οποία απειλείται αυτή τη στιγμή»    Με πληροφορίες από BBC Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου