Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

07/08/2018 
Θέμα: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας: Συντονισμός Υπηρεσιών, Εθελοντών για πρόληψη πυρκαγιών. Αυστηρά μέτρα για τον καθαρισμό ιδιωτικών ακινήτων. Παρουσίαση Σχεδίου Εκκένωσης σε μεικτούς οικισμούς. 

Σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 συνεδρίασε το εξ αναβολής έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Αντιμετώπισης των Πυρκαγιών που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή του καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα, και θέμα την περαιτέρω οργάνωση σε επίπεδο πρόληψης και τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ξεπερνούν τις διαδικαστικές δυσκολίες και θα καθιστούν ολόκληρο το μηχανισμό πανέτοιμο για την εκδήλωση πυρκαγιάς. 
Στη συνεδρίαση που συμμετείχαν Αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, εθελοντικές ομάδες, υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, ο οποίος προσκλήθηκε από τον δήμαρχο Ρόδου και παρουσίασε το επιτυχές σχέδιο εκκένωσης των κατασκηνώσεων στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, έγινε αποτίμηση των μέτρων που δρομολογήθηκαν κατά την πρώτη σύσκεψη του έτους που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ρόδου στις 4 Μαΐου 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα την επιτυχή υλοποίησή τους κατά τις φωτιές τόσο στο Μόντε Σμιθ όσο και σ΄ αυτήν της Σαλάκου ενώ ελήφθησαν και συμπληρωματικές αποφάσεις για τη λήψη μέτρων και τον περαιτέρω συντονισμό των Υπηρεσιών. Επιπλέον το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου παρουσίασε το Σχέδιο Εκκένωσης που έχει καταρτίσει για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών για λόγους προστασίας, από περιοχές που αναμένεται να πληγούν σε περίπτωση πυρκαγιάς. 
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή για τον καθαρισμό αστικών εκτάσεων, δια παν ενδεχόμενο οι οποίες προσκρούουν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. 
Αποφασίστηκε ωστόσο ομόφωνα η άμεση ενημέρωση των πολιτών για τον καθαρισμό ιδιωτικών ακινήτων εντός και εκτός οικισμών, η ανάθεση από την Πολιτική Προστασία, με πρόχειρο διαγωνισμό του καθαρισμού των ξερών χόρτων και η διαδικασία επιβολής προστίμων. Ανακοίνωσε δε ότι από τις 9 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί και φέτος με την παρουσία επιστημόνων και τη συνεργασία του πανεπιστημίου Αιγαίου, το Συνέδριο που στόχο έχει τη μείωση των επιπτώσεων από φωτιές, σεισμούς, τσουνάμι, σε κομβικά σημεία του νησιού όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι, την εκκένωση ξενοδοχείων, και οικισμών. 
Όπως δήλωσε ο κ. Λέκκας, εν όψει και του Συνεδρίου θα παραδοθούν τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης ενδεχόμενης πυρκαγιάς στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και άλλες περιοχές, αλλά και τα σχέδια ασκήσεων ετοιμότητας και εκκένωσης σε τουριστικούς οικισμούς. 
Με ιδιαίτερη έμφαση συζητήθηκαν οι περιπτώσεις αυθαιρεσιών από πλευράς των πολιτών η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παθογενειών δεκαετιών της ελληνικής κοινωνίας. 
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν: o Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκος Θεοδωρίδης, ο χωρικός περιφερειάρχης Δωδεκανήσου υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία Χαράλαμπος Κόκκινος, και ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Λίτσα Κρεμαστινού, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολεοδομίας Γιώργος Κακούλης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τροχαίου Υλικού Μιχάλης Σταυρής, και ο Προεδρος ΔΟΠ και ΑΜΚΕ Σωτήρης Πετράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Γιαννακάκης, ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Κοσκινού Νίκος Μανωλάγκας, ο τοπικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Στυλιανού, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ιωάννης Τσιτσικάς και υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Κωνσταντίνος Κατσίκας, ο εκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ Κοσκινάς Φίλιππος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Αικατερίνη Μπαλατσούκα, η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας Ράνια Κοσσιώρη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Γιάννης Γλυνός, ο διευθυντής της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Νικόλαος Γιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χαρ. Μαρνέρας, ο Φιλήμων Χατζησταμάτης από το ΕΚΑΒ Ρόδου, η Ευθυμία Σκουρολάκου από ΟΑΚ Ρόδου, ο Παναγιώτης Ματθαίου Δωδεκανησιακός Σύλλογος Οχημάτων 4Χ4 Ρόδου, ο Παναγιώτης Εγγλέζος ΕΘ. ΟΜ.Α.Κ Σαλάκου, ο εκπρόσωπος ΕΟΠΚ CBR Νικόλαος Κουβάκης και οι διευθυντές όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου