Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Εκδρομή Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΙΓΙΝΑ

09/06/18

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΑΙΓΙΝΑ
1η ημέρα Τρίτη 10 Ιουλίου: Θεσσαλονίκη – Καστοριά
• Αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση μας για Θεσσαλονίκη 15:40.
• Άφιξη στην Θεσσαλονίκη επιβίβαση στα πούλμαν με προορισμό την Καστοριά.
• Άφιξη στην Καστοριά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Τετάρτη 11 Ιουλίου: Ξενάγηση στην Καστοριά
• Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε μια από τις πιο όμορφες και μαγευτικές πόλεις της χώρας μας, την Καστοριά η οποία είναι χτισμένη σε υψόμετρο 620 μέτρων. Οι βυζαντινές εκκλησίες και η μοναδική αρχιτεκτονική των αρχοντικών θα σας ενθουσιάσει. Η λίμνη της πόλης είναι υγρότοπος μεγάλης σημασίας για τα υδρόβια και τα αρπαχτικά πουλιά. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Πέμπτη 12 Ιουλίου: Μετέωρα – Καλαμπάκα
• Πρωινό και αναχώρηση για τα Μετέωρα όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης. Σε ύψος 400 περίπου μέτρων, επάνω στους βράχους, είναι κτισμένο το πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, μετά από το Άγιο Όρος. Οι Μονές είναι τόπος αναγνωρισμένος ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την UNESCO.
• Επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση για βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Παρασκευή 13 Ιουλίου: Πύλη – Ελάτη – Περτούλι – Τρίκαλα
• Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τα χωριά του Κόζιακα. Πρώτη στάση είναι η Πύλη όπου φημίζεται για τα γεφύρια της. Θα επισκεφθούμε την απείρου κάλλους βυζαντινή εκκλησία Πόρτα-Παναγιά με τον υπέροχο διάκοσμο και την αξιόλογη ιστορία.
• Συνεχίζουμε για ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα χωριά του νομού, όπου περιβάλλεται από ένα δάσος με έλατα, την Ελάτη. Και στην συνεχεία θα περάσουμε από το Περτούλι, χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, με γραφικά πέτρινα σπίτια.
• Επιστροφή με στάση την πόλη των Τρικάλων. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας για περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμπάκα. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Σάββατο 14 Ιουλίου: Λίμνη Πλαστήρα – Λαύριο
• Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, με τα γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια, την εντυπωσιακή θέα και την αρχιτεκτονική των σπιτιών, την «μικρή Ελβετία» όπως την χαρακτηρίζουν οι ενθουσιώδεις επισκέπτες της. Θα θαυμάσουμε το φράγμα της λίμνης και μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και για φαγητό σ’ ένα από τα παραλίμνια χωριά στην παραλία Λαμπερού. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Κορώνης.
• Αναχώρηση για Αθήνα με προορισμό το Λαύριο-Σούνιο με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βράδυ στο όμορφο Λαύριο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα Κυριακή 15 Ιουλίου: Αίγινα
• Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την όμορφη Αίγινα. Ύστερα από μιάμιση ώρα θαλάσσιας διαδρομής, άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τον πρώτο μας σταθμό το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην αυλή του οποίου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Νεκταρίου. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της Μονής, όπου μπορούμε να δούμε το κελί του Αγίου, στο οποίο φυλάσσονται προσωπικά του αντικείμενα. Στη συνέχεια θα προσκύνημα στον επιβλητικό ναό του Αγίου Νεκταρίου.
• Επίσκεψη στον αρχαίο Ναό της Αφαίας Αθηνάς όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προαιρετική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο (είσοδος 3 ευρώ). Κατά την επιστροφή μας στη Χώρα της Αίγινας, θα περάσουμε από το γραφικό χωριό Αγία Μαρίνα. Φθάνοντας στη Χώρα, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό και καφέ. Συγκέντρωση στο λιμάνι και αναχώρηση για Πειραιά.
• Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ρόδο. (Πτήση με Aegean 21:40)
(Αν καταφέρουμε θα επισκεφτούμε και τις Πρέσπες !!)
*Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί. 

ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 470€ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

-Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean. Τρίτη 10 Ιουλίου από Ρόδο για Θεσσαλονίκη 15:40 και Κυριακή 15 Ιουλίου από Αθήνα για Ρόδο 21:40
-Δυο (02) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Limneon Resort 5 * (Καστοριά).
-Δυο (02) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Orfeas Hotel 3 * (Καλαμπάκα).
-Μια (01) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Saron Hotel 3 * (Λαύριο).
Ø Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
Ø Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν τελευταίας 5ετίας στην αποκλειστική διάθεση σας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. (Ιδιόκτητα, ελεγμένα μηχανολογικά με όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, ΚΤΕΟ, ζώνες ασφαλείας, πυρασφάλειας).
-Μεταφορά από την Κρητηνία στο λιμάνι της Ρόδου και αντίστροφα.
-Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
-Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 90/314/Ε.Ο.Κ. "ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ".
-Φ.Π.Α. 

Προαιρετική μονοήμερη εκδρομή στη Αίγινα (δεν περιλαμβάνεται στην τιμή!).
Δεν περιλαμβάνεται ο επιπλέον φόρος διανυκτέρευσης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται περίπου στα 2 έως 4 € το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Ο πρόσθετος αυτός φόρος έχει τεθεί σε εφαρμογή από το νέο έτος 2018. Πληρώνεται κατά την άφιξη σας, από εσάς, στο ξενοδοχείο.
Αρχηγός Εκδρομής: Μανωλάκης Σταύρος Τηλ. 6932 555 445 

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στα ακόλουθα τηλέφωνα:
• Μοσχάκη Μαίρη, Συνοδός εκδρομής 6946 988 818
• Μαριεττάκης Τάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικού 6977 378 378 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου