Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου οι εκδηλώσεις τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ 

Διαβάστε παρακάτω και την ΟΜΙΛΙΑ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ρ ΣΑΒΒΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ρόδος, 2 Μαΐου 2018 
Με μεγάλη επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκαν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου οι εκδηλώσεις τιμής για την Εργατική Πρωτομαγιά. 
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Ε.Κ.Ρ., κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ. Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων αυτή τη δύσκολη εποχή. 
Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν στους συγκεντρωμένους ο Χαρ. Κόκκινος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Γιώργος Γκουντζιαμάνης, και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ. και Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων, Νίκος Τριπολίτης. 
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη τη Ρόδο, με θέμα: «Ειρήνη – Εργατική Πρωτομαγιά». Η συμμετοχή των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία για την ποσότητα και την ποιότητα των έργων τους. 
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με ντόπιους καλλιτέχνες. 
Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και γι’ αυτό ο αγώνας θα συνεχιστεί. 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου σε συνεργασία και με άλλους αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών της Ρόδου, στο πλαίσιο της κοινωνικής συμμαχίας που έχει συγκροτηθεί, θα συμμετέχει στη νέα γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε. στις 30 Μαΐου. 

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ. 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ρ ΣΑΒΒΑ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η απεργιακή συγκέντρωση της φετινής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει ακόμα πιο βαθιά στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αδικίες και την κατακρήμνιση των δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. 
Φέτος, η Πρωτομαγιά για τους ανθρώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, έχει ένα ακόμα πιο ξεχωριστό μήνυμα, καθώς συμπίπτει με την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου. 
Η ιστορία του Ε.Κ.ΡΟΔΟΥ, έχει μέσα της το Μάη και τους ιστορικούς αγώνες, που παραμένουν στις ημέρες μας πιο επίκαιροι από ποτέ και μας υπενθυμίζουν τις μάχες που ιστορικά έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΡΟΔΟΥ διεκδικώντας τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα. 
Τιμούμε σήμερα όλους τους πρωτοπόρους εργαζόμενους που σε δύσκολους καιρούς αμέσως μετά την ενσωμάτωση της ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΟΥ, συγκρότησαν τα πρώτα σωματεία και έδωσαν μάχες για να κατοχυρώσουν τα βασικά εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα. 
Έχουμε χρέος απέναντι σε όλους αυτούς να συνεχίσουμε ενωτικά και αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο. 
Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων που τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα... 
Γιατί στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας πρέπει και είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική. 
Με ενότητα αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας! 
Ο αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. 
Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις πολιτικές της «ταφόπλακας». Σε εκείνες τις πολιτικές που γενούν αδιέξοδα, ανεργία, εξαθλίωση και ξενιτιά. 
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση και τη διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που καταπατούν κάθε έννοια δικαίου, ανθρωπιάς και ελπίδας. 
Φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά την αντίθεση μας στις πολιτικές της λιτότητας. Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας απέναντι στα σχέδια εξόντωσης που συνεχίζουν να υιοθετούνται με αμείωτη ένταση. 
Η κυβέρνηση υιοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, εκποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των «αγορών» και των δανειστών. 
Με τις γνωστές πρακτικές της, τον τακτικισμό και τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα, ρίχνει ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δίνοντας χαριστική βολή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. 
Το λέμε και συνεχίζουμε να το φωνάζουμε: 
Φτάνουν πια οι λάθος πολιτικές εις βάρος μας! 
Λέμε όχι στις μνημονιακές και φορομπηχτικές πολιτικές που μας εξαθλιώνουν. 
Όλοι μαζί παλεύουμε με τις δυνάμεις μας προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στην ύφεση που έχουμε βυθιστεί στα μνημονιακά αυτά χρόνια. Όμως, όλοι μας παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διαδηλώνοντας και απαιτώντας. 
Να σταματήσει ο κατήφορος 
Και οι μνημονιακές πολιτικές 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας, διαδηλώνουμε και απαιτούμε: 
Την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. 
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. 
Διεκδικούμε πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση. 
Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. 
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα φορολογικά βάρη. 
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. 
Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου. 
Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. 
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας. 
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. 
Τέλος στον αυταρχισμό κα τη φτωχοποίηση. 
Είναι καιρός πια η «αριστερή» κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα. 
Είναι καιρός να σταματήσουν και να αλλάξουν τροχιά. 
Είναι καιρός να απαιτήσουμε να μπει τέλος στην ανεργία και τη φτωχοποίηση. 
Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε μόνο μια επιλογή. Να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη μάχη για την ανατροπή των μνημονίων. Όλοι μαζί μπορούμε να απαιτήσουμε να μπει ένα τέλος στα μεγάλα λόγια, στις ψεύτικες υποσχέσεις, στις αυταπάτες και στην εξαπάτηση. 
Το Ε.Κ.ΡΟΔΟΥ μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους της χώρας και παρά τα μεγάλα εμπόδια, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα με κάθε μέσο και τρόπο. 
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, για ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ δίνουμε την υπόσχεση ότι θα μείνουμε όρθιοι και θα δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ακολουθώντας το δικό τους παράδειγμα. Όλοι μαζί τιμούμε τους ήρωες της τάξης μας και εμπνεόμαστε από τους αγώνες τους. 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!! 

Καλή δύναμη και Καλούς αγώνες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου