Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου συμμετείχε ενεργά στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ''ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ'' 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου, συμμετείχε ενεργά στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2018. 
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που του παραχωρήθηκε για μια ακόμη χρονιά, τα μέλη του διέδωσαν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, φορώντας φανελάκια με λογότυπα και μηνύματα του Συλλόγου. 
Εξάλλου, ο παιδικός αγώνας του Μαραθωνίου, στον οποίο πήραν μέρος 800 και πλέον μαθητές, ήταν αφιερωμένος στην Εθελοντική Αιμοδοσία. Πριν απο αυτόν έγινε και μια ενδεικτική σκυταλοδρομία, με την σκυτάλη να μεταφέρουν αιμοδότες πρωταθλητές, που έδωσαν το σήμα για την εκκίνηση του παιδικού αγώνα. Πήραν μέρος, η ροδίτισσα Ολυμπιονίκης Νίκη Ξάνθου, ο ροδίτης Παραολυμπιονίκης Θανάσης Μπαράκας, ο εθελοντής αιμοδότης (100 αιμοδοσίες) Παναγιώτης Κωνσταντάκης και ο νεαρός μαθητής Κεσίσογλου. 
Η σκυταλοδρομία περιείχε έναν υψηλό συμβολισμό. Αποτελούσε μια συλλογική προσπάθεια και μια σύνθεση δυνάμεων. Αυτόν ακριβώς τον αγώνα και αυτές τις αρχές υπηρετεί με την ιστορία του, τις δράσεις του και τους ανθρώπους του, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ». 
Την σκυταλοδρομία στήριξαν, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και ο Σταθμός Αιμοδοσίας Ρόδου, που μέσω του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», φρόντισαν να εορταστεί και στη Ρόδο η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους. 
Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμονας Νικολάου, που μεταξύ άλλων, ανέφερε το σύνθημα του εορτασμού, που είναι: «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα, Μοιράσου τη ζωή». 
Επίσης, διαβάστηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της ΠΟΣΕΑ, που ανέφερε ότι: «Το νόημα της ημέρας είναι να ευχαριστήσει τους Εθελοντές μη αμειβόμενους Αιμοδότες, για το δώρο της ζωής που προσφέρουν καθημερινά. 
Παρόντες στον εορτασμό ήταν και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου κ. Γιάννης Λογοθέτης, Καλύμνου κα. Ελένη Βάλα, όπως επίσης και του Συλλόγου Λέρου, αδελφοποιημένος με τον Σύλλογο Ρόδου, κ. Τάκης Βάρνας. 
Ακολούθησαν απονομές τιμητικών διακρίσεων από πλευράς του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», στον Πάτερ Νεκτάριο Πόκκια και στον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρο Συρόπουλο, εθελοντές αιμοδότες, τους οποίους ο Σύλλογος ανακήρυξε «Επίτιμα Μέλη» του. 
Ακόμη, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον κ. Παναγιώτη Κωνσταντάκη, που έχει δώσει 100 φορές αίμα για τον Σύλλογο, έχοντας ένα πολύ όμορφο «ρεκόρ Αγάπης». 
Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου, Αντιπεριφερειάρχη, κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου, για την άρτια συνεργασία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια με τον Σύλλογο. 
Τέλος, δόθηκε από ένα λάβαρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» στους προέδρους των άλλων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου