Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΡ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΡΟΔΟΥ

Ρόδος 23/01/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΥΤΕ) με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τη Δευτέρα, 22/01/2018

Σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε,στις 22/01/2018, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού ΈλεναςΚουντουρά και των Εργατικών Κέντρων τηςΡόδου και της Κρήτης, καθώς και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Τουρισμού για τα καυτά ζητήματα που αφορούν στην απασχόληση στον χώρο Επισιτισμού-Τουρισμού. 
Το θέμα, που κυριάρχησε στην σύσκεψη ήταν τα προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικότομέα, με την Υπουργό να δεσμεύεται ότι θα ανοίξουν Σχολές Μετεκπαίδευσης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και μάλιστα κατά την χειμερινή περίοδο (μετά τον Νοέμβριο). Μία από τις Σχολές θα λειτουργήσει και στη Ρόδο για τα επόμενα τρία χρόνια.Η συμφωνία συζητήθηκε και επικυρώθηκε και στην τοποθέτηση της Υπουργού στην Βουλή, την ίδια ημέρα, αμέσως μετά την σύσκεψη.
Επίσης συζητήθηκε και το σοβαρό ζήτημα της Μαθητείας, το οποίο έχει θίξει επανειλημμένως το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα πρέπει στην «εισαγόμενη» μαθητεία να δηλώνονται οι πιστοποιημένες σχολές, στις οποίες φοιτούν οι μαθητευόμενοι. 
Παράλληλα, η κα Κουντουρά, αναφορικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, τόνισε ότι θα υπάρξει συντονισμένο σχέδιο σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, Κρήτης και Νοτ. Αιγαίου, ώστε να αποτελούν τουριστικό προορισμό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. 
Αναφορικά με το σύστημα allinclusive, που εφαρμόζεται στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι η πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με τους TourOperations χώρας θα στοχεύει στον περιορισμό των ξενοδοχειακών μονάδων, που εφαρμόζουν το σύστημα allinclusive.
Τέλος για τα εργασιακά ζητήματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις Ενώσεις Προσώπων και τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία η Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει παρέμβαση του Υπουργείου της στο Υπουργείο Εργασίας.
Επισημάνθηκε από την Υπουργό Τουρισμού και σχολιάστηκε θετικά η υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.
Στην σύσκεψη, που έγινε παρουσία της Υπουργού Έλενας Κουντουρά, παρευρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού και υπεύθυνη για τα θέματα τουριστικής εκπαίδευσης Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανώλης Πεπόνης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης, καθώς και οΑντιπρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕΕ-ΥΤΕΝίκος Κοκολάκηςκαι Γιώργος Χoτζόγλου αντίστοιχα.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας συναντήθηκε επίσης με τονΥποδιοικητή του ΟΑΕΔ Εμμανουήλ Κοντοπάνο και με ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού, θέτοντας για άλλη μία φορά το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί στον ΟΑΕΔ Ρόδου, με την καθυστέρηση των πληρωμών των εποχικών εργαζομένων στην περιοχή.
Συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι επίλυσης του προβλήματος και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ επανέλαβεστον ΟΑΕΔ την πρόταση τουΕ.Κ.Ρ να βοηθήσει πρακτικά, με την ουσιαστική συμβολή και του ΣωματείουΞενοδοχοϋπαλλήλωνΡόδου, στο να λυθεί το ζήτημα, κάτι το οποίο έγινετο προηγούμενο διάστημα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεσμεύθηκε να εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, για να πληρωθεί και ο τελευταίος δικαιούχος του επιδόματος ανεργίας στη Ρόδο το συντομότερο δυνατόν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου