Οι αναρτήσεις

Όλες οι αναρτήσεις των ιστολογίων μου, κοινοποιούνται στο twitter, στο pinterest., στο Google+ καθώς επίσης και στο Facebook.

Αναδημοσίευση...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση...
Αν θέλετε αναφέρετε την πηγή... Αν δεν θέλετε, πάλι φίλοι θα είμαστε!!!

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ε.Α.Κ.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N
. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος .
Τηλ.: 6978520351 - 6934865812, Fax: 2674022211, web site: www.eakp.gr, e-mail: info@eakp.gr

Αθήνα 19 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό συγκλόνισε την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συνάδελφου Αριστείδη Μουζακίτη που «έφυγε» από τη ζωή.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του συνάδελφου που συμμετείχε στις δυνάμεις που επιχειρούσαν για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας, αναδεικνύει τις κύριες αιτίες για τη διαμόρφωση τέτοιων αρνητικών εξελίξεων, που είναι η συνεχής υποχρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού και υποδομών των φορέων που εμπλέκονται για την πρόληψη και την πυρασφάλεια της χώρας (Πυροσβεστικό Σώμα, Πολιτική Προστασία και Δασική Υπηρεσία). 

Το συμβάν στο Ζευγολατιό, αλλά και τόσα άλλα, αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, τόσο κατά της σωματικής μας ακεραιότητας όσο και κατά της πυροπροστασίας της χώρας μας, αλλά και της διασφάλισης της περιουσίας και της ζωής του λαού μας. 

Ακολουθεί πιστά την πρακτική των προκατόχων της στο τομέα της πρόληψης δασικών πυρκαγιών με μειωμένες πιστώσεις που δεν επαρκούν στη σωστή συντήρηση των δασικών δρόμων, αναγκάζοντας πολλές φορές συναδέλφους να επιβιβαστούν σε οχήματα που δεν ανήκουν στο Π.Σ. προκειμένου να φτάσουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς. 

Η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, δασικών δρόμων και η συντήρηση του αγροτικού δικτύου, για την πολιτεία φαντάζει άγνωστη λέξη. 

Επίσης η έλλειψη προσωπικού και υποδομών για το Π.Σ. δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα και κινδύνους στους συνάδελφους που καλούνται να επιχειρήσουν στα συμβάντα, αφού το κάθε πυροσβεστικό όχημα στελεχώνεται συνήθως από δύο μόνο πυροσβέστες. 

Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφάλειας είναι οι αιτίες για τους τραυματισμούς και τους θανάτους των συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια. 

Καθημερινά επιβεβαιώνεται το άθλιο εργασιακό περιβάλον που καλούνται να εργαστούν οι πυροσβέστες, αφού τα ξημερώματα της Τρίτης έγινε ακόμη ένα ατύχημα, αυτή την φορά στον ΧΥΤΑ της Σάμου, όπου τραυματίστηκαν δύο συνάδελφοι μας από ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος. 

Ως εδώ, δεν πάει άλλο!!!

Είναι καιρός να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς υπαίτιους που έχουν δημιουργήσει αυτές τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της πυρασφάλειας και της πρόληψης και που ως αποτέλεσμα έχουν την απώλεια της ζωής τόσο του συνάδελφου Μουζακίτη Αριστείδη, όσο και όλων των υπόλοιπων συναδέλφων που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια προκειμένου να σώσουν το δασικό πλούτο της χώρας μας, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μας. 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα συνεχίσει τον αγώνα της κόντρα στην αδιαφορία της κυβέρνησης για:

· Την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων για το Π.Σ. την Πολιτική Προστασία και τη Δασική Υπηρεσία, για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την πυροπροστασία της χώρας.

· Την άμεση λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των πυροσβεστών που επιχειρούν στα συμβάντα.

· Την άμεση μονιμοποίηση όλων των Π.Π.Υ. και των εποχικών Πυροσβεστών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για να μπορεί το Π.Σ. να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. 

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου