Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ. ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com- τηλ. 6976507568 

ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών της Ρόδου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του φονικού σεισμού, εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και δηλώνει συμπαράσταση στον αγώνα όλων των κατοίκων για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. 

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της Κω, αλλά στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, και τις τραγικές συνέπειες του για άλλη μια φορά εγείρεται το πολύ σημαντικό θέμα της προστασίας των κτηριακών δομών των σχολικών μονάδων του νησιού μας αλλά και όλων των Δωδεκανήσων. Η Ένωση Γονέων θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση τα χειρότερα. Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, αρκετά σχολικά κτίρια στο νησί είναι ιταλικής κατασκευής , άλλα είχαν κατασκευαστεί με άλλες προδιαγραφές (π.χ. εργοστάσιο) και γενικά τα τελευταία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί, απ’ όσο γνωρίζουμε, γενικευμένος και οργανωμένος έλεγχος των κτιρίων. 

Με βάση τα παραπάνω επικαιροποιούμε την πρόταση που έχουμε συστηματικά καταθέσει τα τελευταία 3 χρόνια και γραπτά αλλά και προφορικά και για άλλη μια φορά καλούμε τον Δήμο, την Περιφέρεια και όλους τους αρμόδιους φορείς (αρμόδια υπουργεία, κυβέρνηση) :

1. Να δημιουργήσουν ομάδα ειδικών επιστημόνων – μηχανικών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν άμεσα και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ελέγχους σε όλα τα σχολικά κτίρια της Ρόδου και ενδεχομένως και των άλλων νησιών, προκειμένου να βεβαιωθεί η καταλληλότητά τους για τη στέγαση μαθητών ώστε να παρέχουν ασφάλεια σε περίπτωση σεισμού.

2. Να συζητηθεί και να σχεδιαστεί η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων κυρίως για την μετεγκατάσταση αυτών που στεγάζονται σε απαρχαιωμένα κτίρια, με πολλά προβλήματα και προφανώς ακατάλληλα να φιλοξενούν σύγχρονα σχολεία ( Αμαράντειος, Καζούλειο, Βενετόκλειο, Καπνοβιομηχανία, Οικοκυρική κ.α.). Έχουμε επίγνωση της μη χρηματοδότησης από το κράτος για την ανέγερση σχολείων, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να έχουμε σχεδιασμό και να διεκδικήσουμε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για τα παιδιά μας.

3.Καλούμε και τους γονείς να αφυπνιστούν και να επαγρυπνούν στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα που αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας και να στηρίξουν το αίτημα του ΔΣ της Ένωσης.

Η μόνη προστασία από τα φυσικά φαινόμενα όπως σεισμοί , πλημμύρες κ.α δεν είναι άλλη από το να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από το ίδιο το Κράτος, αλλά και με ευθύνη από μέρους μας της διεκδίκησης, ώστε να αποφεύγουμε τις απώλειες και τις τραγικές συνέπειες .

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Καραπάνου Ειρήνη 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Γεωργίου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου