Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Ημερομηνία: 18/07/2017 

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, που άμεσα αναλαμβάνει δράση. Για τρίτη συνεχή χρονιά η περιφερειακή αρχή στηρίζει ενεργά την εταιρεία και χρηματοδοτεί εξ ιδίων πόρων τη λειτουργία της 

Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που σκοπό έχει την περιβαλλοντική θωράκιση του νησιού της Ρόδου, καθώς και της Κω, στην οποία, για πρώτη φορά η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ επεκτείνει τη δράση της, υπεγράφη σήμερα, Τρίτη, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Προέδρου της εταιρείας κ. Αγαπητού Πάλλα. 

Παρόντες κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου και ο Διευθυντής της εταιρείας, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων σε αυτήν, κ. Νίκος Γιωτόπουλος. 

Η Προγραμματική Σύμβαση, που τίθεται σε ισχύ αμέσως μετά την υπογραφή της και συγκεκριμένα από την προσεχή Τρίτη, είναι διάρκειας 5 μηνών. Το κόστος λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, για το διάστημα αυτό, ύψους 499.750,00 €, καλύπτει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εξ ιδίων πόρων, όπως ακριβώς έγινε και τα δύο προηγούμενα χρόνια. 

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η περιβαλλοντική προστασία των νησιών της Ρόδου και της Κω και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. Οι παραπάνω δράσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. 

Η μέχρι σήμερα δραστηριότητα της εταιρείας, την οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει η περιφερειακή αρχή, βάζοντας την λειτουργία της σε ένα άλλο πλαίσιο, ώστε οι παρεμβάσεις της να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νησιού, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, όπως καθαρισμούς (πρανών των ασφάλτινων και μη οδοστρωμάτων, φρεατίων, πάρκων, νησίδων κτλ), κλαδεύσεις δέντρων εντός των αστικών περιοχών, στο εθνικό και στο επαρχιακό δίκτυο κλπ. Τα περισσότερα από τα οχήματα και ιδιαιτέρως αυτά με τη μεγάλη χωρητικότητα νερού χρησιμοποιούνται σε διάφορες εργασίες, όπως ποτίσματα δενδρυλλίων, πληρώσεις δεξαμενών, καθαρισμούς δρόμων κλπ. 

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ απασχολεί σήμερα τον μικρότερο απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων για να φέρει εις πέρας το έργο της , 62 άτομα συνολικά, τα 4 εκ των οποίων στο νησί της Κω, όπου για πρώτη φορά επεκτείνει τη δράση της. 

Με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: 

«Από την πρώτη στιγμή ως Περιφερειακή αρχή στηρίξαμε την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, σε μια άλλη λογική εσωτερικής οργάνωσης και απόδοσης σε σχέση με το παρελθόν και εξορθολογισμού της λειτουργίας της. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αυτό πέτυχε. Το έργο της, σε όλους τους τομείς των παρεμβάσεών της είναι ορατό από όλους τους κατοίκους του νησιού. Αυτό το σημαντικό έργο επιτυγχάνεται με τον ελάχιστο απαιτούμενο εργαζομένων και με τα ελάχιστα απαιτούμενα χρήματα. Η Περιφέρεια είναι εδώ για να στηρίξει και φέτος με ίδιους πόρους το έργο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, όπως έγινε και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Την έχουμε ανάγκη για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στο νησί». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ κ. Αγαπητός Πάλλας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του απέναντι στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ την οποία στήριξε, όπως τόνισε, από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να στηρίζει. «Φέτος αυξήσαμε το προσωπικό με τα ίδια χρήματα και αυτό δείχνει ότι γίνεται σωστή διαχείριση και αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια» σημείωσε ο κ. Πάλλας και εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τους κκ. Ζαννετίδη και Ευστρατίου λέγοντας: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Όλοι μαζί είμαστε μια καλή ομάδα που μπορούμε να βοηθήσουμε το νησί». 

Την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στην Ελεούσα, συνάντηση όλου του δυναμικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με τους κκ Ζαννετίδη και Ευστρατίου, ενόψει της έναρξης λειτουργίας της από την επόμενη ημέρα. 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου