Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Απαγορεύουν στον Στάθη Παναγούλη την πρόσβαση στους τηρούμενους φακέλους αγώνων της οικογενείας του!!!

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΣΚΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΗΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1016/5/47-η/26.05.2016 (ΦΕΚ 1538Β/31.05.2016) κοινής υπουργικής απόφασης για την απόδοση στους αγωνιστές της αντίστασης 1967- 1974 αντιγράφου των ατομικών τους φακέλων που τηρούντο μέχρι τώρα στα αρχεία των υπηρεσιών ασφαλείας, υπέβαλα σχετική αίτηση και πρόσφατα κλήθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να παραλάβω αντίγραφα του προσωπικού μου φακέλου και μελών της οικογένειάς μου. 

Όμως, ο υπουργός κ. Τόσκας, απαγόρευσε την πρόσβαση μου στο μεγαλύτερο τμήμα τόσο του προσωπικού μου φακέλου όσο και των φακέλων των μελών της οικογένειάς μου και από το σύνολο των 1.527 σελίδων, μου παρέδωσε μόλις 695 σελίδες, για την έκδοση φωτοτυπικών αντιγράφων των οποίων επιβαρύνθηκα με το ποσό των 159 ευρώ, ενώ αρνήθηκε να μου χορηγήσει τις υπόλοιπες 832 σελίδες. 

Με εξώδικο, καλώ τον άκαπνο απόστρατο αξιωματικό και νυν υπουργό, που στο βιογραφικό του, ψευδώς, αυτοεπικαλείται Αντιστασιακός, να επιτρέψει την πρόσβασή μου στους τηρούμενους στα αρχεία υπηρεσιών του υπουργείου του ατομικούς φακέλους πολιτικών φρονημάτων εμού και της οικογενείας μου και να μου παραδώσει αμελλητί το σύνολο των σελίδων που γράψαμε οικογενειακά με αίμα, όταν εκείνος το 1971 γινόταν δεκτός στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων - φυτώριο χουντικών αξιωματικών. 

Τον προκαλώ εξ ονόματος ζώντων και νεκρών , να μου παραδώσει όλο το υλικό που τήρησαν για την οικογένειά μας, ακόμα και μετά την μεταπολίτευση του 1974, καθώς και σε σχέση με την οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση», η οποία, με αρχηγό τον αδελφό μου Αλέξανδρο Παναγούλη ανέπτυξε αγώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατ’ επιταγήν του Δήμου των αρχαίων Αθηνών να εκτελείται ο τύραννος. 

Και επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν αγέννητος εκείνα τα δύσκολα χρόνια, του ζητώ να παρέμβει, υποχρεώνοντας τον εκλεκτό του υπουργό στην εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης, ως ελάχιστο δείγμα εξιλέωσης. Ιδιαίτερα, τον καλώ να μου παραδώσει τη συνεννόηση της Κυβέρνησης του Ισραήλ με τη Χούντα των Αθηνών για την παράδοση του αδελφού μου Γεώργιου Παναγούλη, που μετά από μεγάλες περιπλανήσεις, είχε καταφύγει στο Ισραήλ, προκειμένου να φθάσει στην Ευρώπη. 

Η εξαφάνισή του έγινε το μήνα Νοέμβριο του έτους 1967 

Για ποιο λόγο ο κ. Τόσκας αρνείται, μετά την πάροδο πενήντα ολόκληρων χρόνων, να παραδώσει κρίσιμα έγγραφα για την εξιχνίαση του τρόπου εξαφάνισης ενός αξιωματικού αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου