Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση στο κέντρο της πόλης Ρόδου: Ο «Γύρος του Κάστρου», έστειλαν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση της προσφοράς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΡΟΔΟΥ ''ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ'' 

Η 14η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας αυτής, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» διοργάνωσε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 εκδήλωση στο κέντρο της πόλης Ρόδου. 

Στον πεζόδρομο του «Ακταίον» στήθηκε ειδικό περίπτερο με πλούσιο ενημερωτικό υλικό, ενώ έγινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η «Ποδηλατάδα» (ο Γύρος
του Κάστρου), μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες έστειλαν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η «Ποδηλατάδα» δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Τροχαίας Ρόδου, ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, του Ερυθρού Σταυρού καθώς και του ΕΚΑΒ. 

Τόσο στην αρχή της, όσο και μετά το τέλος της, σε ρυθμούς έντονης μουσικής η χορευτική ομάδα “Los Champicos Rhodes Salsa Club” παρουσίασαν ένα πολύ όμορφο χορευτικό
πρόγραμμα. Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 700.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 52% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες. Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το αίμα προέρχεται κατά 95-100% από εθελοντές αιμοδότες. 

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση της προσφοράς. 

Είναι καιρός και στη χώρα μας να αλλάξουμε την εικόνα, με συνεχή και συστηματική ενημέρωση που θα νικήσει την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο γύρω από την αιμοδοσία και θα μας εξασφαλίσει επάρκεια αίματος από ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.

Τις εκδηλώσεις στήριξαν το Ballolino αναλαμβάνοντας το στολισμό του χώρου, ο Δήμος Ρόδου παραχωρώντας το χώρο καθώς και τον ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, οι DJ Ρόδου, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα, ο Σύλλογος
Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή, ο Παραολυμπιονίκης Μπαράκας Αθανάσιος, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων "ΘΑΛΕΙΑ", η Μαρί Χατζησάββα και το προσωπικό του Body ShopΡόδου, οι οποίες έκαναν Δωρεάν Face Painting, καθώς και το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Εθελοντή του Συλλόγου μας κ. Σάββα Συρόπουλο και την ομάδα νέων ΠΕΝΕΑ του Συλλόγου μας ανέλαβαν τη δημιουργική απασχόληση του παιδιών.

Ακόμη με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας, ο Εντεταλμένος Επιχειρηματικής Ετοιμότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα και Επιχειρηματικότητας- Υποστήριξης Επενδύσεων και Απασχόλησης κ. Πόκκιας Γεώργιος, , ο Υπεύθυνος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του ΕΚΑΒ κ. Χαράλαμπο Τσιμπλέκα, ο Πρόεδρος του τμήματος HJ-33 Ρόδου της AHEPA HELLAS κ. Αντώνιο Γιαννικουρή, ο Πρόεδρος των Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου και Διοικητής του Α.Τ. Ιαλυσού κ. Θέμη
Καλαμάτα, η Πρόεδρος της Ανάδοχης Αγκαλιάς κα. Βορεινάκη Αικατερίνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Ρόδου κ. Ιωάννης Γκουγκουστάμος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβάρδας κ. Μαννάκης Μιχαήλ, ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Ζώης, η πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου κα. Μίκα Ιατρίδη καθώς και ο Γραμματέας του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών- Κουρέων κ. Σωτήρη Βασίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου