Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Νέα διεθνής δικτύωση για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Ρόδος, 24/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα δικτύωση για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Πρόσκληση συνεργασίας δέχτηκε πρόσφατα ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» από το Ιστορικό Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης του Luebeck της Γερμανίας, που έχει ως αντικείμενο τη γνωριμία με τη Ζωή στο Μεσαίωνα (www.geschichtserlebnisraum.de).

Ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του κέντρου, Frank Kock, επισκέπτεται για 3η χρονιά και συμμετέχει στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου με την πραγματοποίηση εργαστηρίων τέχνης και εκτιμώντας τη σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στη Ρόδο, πρότεινε στο σύλλογο την υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας, με την πρόθεση να γίνει από κοινού προσπάθεια των δύο φορέων να επιδιώξουν τα παρακάτω, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων βιωματικής εκπαίδευσης και ιστορικών αναπαραστάσεων:

1. Τη δημιουργία σχέσεων φιλίας και συνεργασίας
2. Την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών
3. Την επιδίωξη ποιοτικής δουλειάς στον παιδαγωγικό τομέα, στην πραγματοποίηση εκθέσεων και περιβαλλοντικών project, προς όφελος των επισκεπτών
4. Την εξεύρεση περισσότερων συνεργατών που θα συνεργήσουν στην εξασφάλιση πόρων από ιδρύματα που στηρίζουν τις διεθνείς συνεργασίες
5. Να ενισχύσουν τη θέση και το κύρος των συνεργαζόμενων φορέων στις διαπραγματεύσεις και τα αιτήματα τους προς τους τοπικούς οργανισμούς, υπηρεσίες και φορείς.

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» διατηρώντας μία εξωστρεφή στάση και διευρύνοντας διαρκώς τους ορίζοντες του, για την απόκτηση τεχνογνωσίας και την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος που παράγει, με σκοπό τη διατήρηση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, επιδιώκει ακόμα περισσότερες νέες, ωφέλιμες συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Επιπλέον, το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, λόγω της ιδιαιτερότητας και ποιοτικής του παρουσίασης, αν και με ελάχιστο προϋπολογισμό, έχει πετύχει την προσέλκυση του ενδιαφέροντος πολλών ΜΜΕ πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας, που προβάλλουν τη Ρόδο μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού της. Ενδεικτικά, περιοδικά όπως το διεθνές LUXE Life, το BLUE της Aegean Airlines, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η Ύπαιθρος Χώρα, η Αγγλική The Telegraph κ.α. έχουν κάνει δημοσιεύσεις για το φεστιβάλ της Ρόδου, ενώ πολλά ραδιόφωνα και τηλεοπτικές εκπομπές έχουν αναφερθεί σε αυτό, όπως πρόσφατα, η ταξιδιωτική εκπομπή "Double Standards. Here is not like there", του Ρώσικου καναλιού NTV (HTB), που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, με εκατομμύρια Ρώσους τηλεθεατές και εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού μας. (βλ. www.ntv.ru/video/1434093 μετά το 23:13΄)


















Φωτογραφίες από το Geschichtserlebnisraum Lübeck, Germany

Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου