Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΟΠΣΡ: Ανακοίνωση για τη “διαμάχη” του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουντουκλί και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός περιστατικού που θα μπορούσε να είχε λυθεί μέσα από τον διάλογο και την κοινή συμπόρευση των επί κεφαλής των τοπικών κοινοτήτων και των εκάστοτε πολιτικών συλλόγων των χωριών.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι δίνουν ζωή στα χωριά μας μέσα από την ύπαρξη και τις δράσεις τους, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου με καθαρά εθελοντική προσφορά και αγάπη γι αυτό που κάνουν. 

Για να υπάρχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και για να μπορούν να παράγουν έργο, πρέπει να είναι πρώτα νόμιμοι (φορολογικά και καταστατικά τακτοποιημένοι) και να έχουν μόνιμη στέγη η οποία είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να έχουν αφετηρία οι δράσεις τους, αλλά και για να μπορούν να ενταχθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η δημιουργία της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων έγινε με σκοπό να διασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις για κάθε Σύλλογο και αυτό πράττει σε όλες τις τοπικές κοινότητες και για όλα τα μέλη της. Δεν ζητάμε να μας παραχωρηθεί κάτι που δεν μας ανήκει, ζητάμε να μας παραχωρηθούν κτήρια, τα οποία ανήκουν στην τοπική κοινωνία και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του εκάστοτε συλλόγου, ώστε να διευκολυνθεί το έργο του και ο σκοπός του. 

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη “διαμάχη” του μέλους μας, Πολιτιστικού Συλλόγου Φουντουκλί και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας θέλουμε να πούμε μόνο το εξής, σίγουρα ο σκοπός και ο στόχος και των δύο είναι η καλυτέρευση των συνθηκών των κατοίκων των δύο χωριών και όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους νέους του χωριού, ώστε να παραμείνουνε στον τόπο τους. Δεν θα αναφερθούμε στις λεπτομέρειες των ανακοινώσεων, απλά το μόνο ερώτημα που θέτουμε προς τον πρόεδρο της κοινότητας, γιατί αφού είχε λάβει την επιστολή μας εδώ και εξήντα ημέρες δεν μας απάντησε θετικά ή αρνητικά στο δίκαιο κατά εμάς αίτημα μας, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο κάθε ενότητας συνεδριάζει μία φορά τον μήνα και είναι υποχρεωμένο εντός τριάντα ημερών να απαντήσει σε ότι αιτήματα του κατατίθενται. Ευελπιστούμε ότι και την ύστατη αυτή στιγμή λύση μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα πολιτισμένο διάλογο τον οποίο εδώ και εξήντα ημέρες περιμένουμε να μας προσκαλέσετε. 

Εμείς σαν Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σας δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε μέσα από τον διάλογο, να σταματήσει αυτή η “διαμάχη”, η οποία μόνο καλό δεν κάνει και δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις σε όσους διαβάζουνε τέτοιου είδους επιστολές. 

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και βοήθεια μας ζητηθεί, 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Εγγλέζος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου