Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Ιατρικά νέα: Περιγεννητική Μυοκαρδιοπάθεια: Σπάνια αλλά σοβαρή


Γράφει ο Μιχαήλ Μεντάκης, Διευθυντής Καρδιολογικού IASO HOSPITAL

H περιγεννητική μυοκαρδιοπάθεια είναι μια νόσος των μυών της καρδιάς που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα της εγκυμοσύνης ή μέχρι και έξι μήνες μετά τον τοκετό. Είναι μια ασυνήθιστη μορφή δομικής καρδιακής νόσου των μυών, που αποδυναμώνει τον καρδιακό μυ με αποτέλεσμα να διαστέλλονται οι κοιλότητες της καρδιάς.Επτά στους δέκα ενήλικες, άνω των 65 χρόνων, εμφανίζουν εκφυλιστικές παραμορφωτικές διαταραχές στη σπονδυλική στήλη, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα οδηγούν σε αναπηρία των κάτω άκρων.


Ερώτηση σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιθυμούν να καταφύγουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, του νομού Καρδίτσας, Παναγιώτα Βράντζα, με την συνυπογραφή 25 ακόμη βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος, ζητώντας την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ για την πρόσβαση στις απαιτούμενες θεραπείες. 


Χωρίς Παιδιατρική Κλινική λειτουργούν τα Νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα τα παιδιά που χρειάζονται νοσηλεία να διακομίζονται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα των γύρω περιοχών ή στην Αθήνα. Επίσης, σημαντικές είναι οι ελλείψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ειδικευομένων, καθώς και υγειονομικού υλικού.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων ενέκρινε το tofacitinib citrate για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ενεργού ρευματοειδούς αρθρίτιδας.Σύσκεψη με τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, παρουσία των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.Καθαρά κέρδη €0,8 εκ. κατέγραψε το 2016 ο Όμιλος Υγεία, έναντι ζημιών €-26,6 εκ. το 2015, σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.Είναι γνωστό εδώ και καιρό, ότι τα όσπρια προσφέρουν προστασία έναντι του διαβήτη τύπου 2 (το οποίο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο που επηρεάζει πάνω από 400 εκατομμύρια ενήλικες το 2015), μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μικρή έρευνα που να επιβεβαιώνει αυτή τη συσχέτιση.H λεβοθυροξίνη είναι μια πολύ κοινή φαρμακευτική αγωγή για τους πάσχοντες από υποθυρεοειδισμό και λαμβάνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πολύ πρόσφατα οι ερευνητές αποκάλυψαν, και παρουσίασαν σήμερα στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Ενδοκρινολόγων που πραγματοποιείται στη Φλόριντα, ότι η λήψη της όταν συνδυαστεί με την κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος, έχει πολύ μειωμένη απορρόφηση από τον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου