Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Τοποθέτηση για τον υποσταθμό στον Άγιο Νικόλαο του κ.Σάββα Καραγιάννη γιατρού και πρώην Δημάρχου

Απόσπασμα από την Απόφαση 597/2009 του ΔΣΡ με Δήμαρχο τον κ. Χατζή Χατζηευθυμίου. 
Τοποθέτηση για τον υποσταθμό στον Άγιο Νικόλαο του κ.Σάββα Καραγιάννη γιατρού και πρώην Δημάρχου:

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: Μετά από όλη τη συζήτηση η οποία έχει γίνει μέχρι τώρα κ.Πρόεδρε, αναρωτιέμαι αν άξιζε το κόπο και πώς φτάσαμε στο να συζητάμε ένα τόσο σοβαρό θέμα σε έκτακτο Δ.Σ. Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί από το τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών έγκαιρα σε γνώση του κ.Δημάρχου και όχι να δηλώνει αιφνιδιασμένος και ο κ.Δήμαρχος και με εντελώς διαφορετικό πνεύμα από το σημερινό, να έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ψύχραιμα και αντικειμενικά όλη αυτή την υπόθεση που τείνει να διαμορφώσει εντελώς απρόσμενες καταστάσεις στην πόλη μας. κ.Πρόεδρε, με έχετε γνωρίσει να τοποθετούμαι με καλοπιστία αλλά και εντελώς αντικειμενικά μέσα στο Δ.Σ . Και το ίδιο θα κάνω και σήμερα. Αλλά πρέπει να δηλώσω αμέσως από την αρχή ότι είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να πω μια καλή κουβέντα για τη ΔΕΗ , λυπούμαι πάρα πολύ γι’αυτό. 

Τη ΔΕΗ, η οποία και γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Δήμαρχος ταλαιπωρεί ολόκληρο το νησί εδώ και χρόνια με μια διελκυστίδα αποφάσεων και πράξεων που δεν μπορούν να οδηγήσουν ακόμα στην κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω και αν ακόμα πραγματοποιηθεί ενδεχόμενα η σημερινή συζήτηση θα μας βρει πάλι μπροστά γιατί θα πρέπει να αποφασίσουμε αυτούς τους υποσταθμούς μετασκευής. 
Και τα έχω με τη ΔΕΗ κ.Πρόεδρε, γιατί δεν μας έπεισε μέχρι σήμερα για την καλοπιστία των προτάσεων της και των προθέσεων της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιβιώνει και δρα και δραστηριοποιείται μια ολόκληρη επιτροπή αγώνα ενός ολόκληρου Δήμου για να προσπαθήσει να επιβάλλει τα αυτονόητα στην καθημερινή δράση της η ΔΕΗ. 
Δεν είναι ξένο προς την κοινή γνώμη το γεγονός ότι πασχίζουν από την Αθήνα να πείσουν τη Νομαρχία να νομιμοποιήσει πολεοδομικές παραβάσεις που έχουν γίνει τελευταία στον ΑΗ ΣΟΡΩΝΗΣ. Επομένως δεν έχουμε να κάνουμε με καλόπιστους συνομιλητές όπως θα έπρεπε να είναι και η αλήθεια αποδεικνύεται και από το συγκεκριμένο γεγονός. Από την κατά κοινή ομολογία αξιόλογη εισήγηση που ακούσαμε από τη ΔΕΗ, η αλήθεια κρύβεται που; Εάν δεν γίνει αυτός ο υποσταθμός έχουμε απώλειες ηλεκτρικού ρεύματος. Άρα δύο είναι οι επιλογές. 
Ή αποφασίζουμε να πληρώνεται το κόστος απώλειας του ηλεκτρικού ρεύματος ή αποδέχεστε την χωροθέτηση αυτού του υποσταθμού εκεί που κατά την άποψη μας βολεύει να εγκατασταθεί αυτός ο υποσταθμός. Μιλάμε για μια τεχνογνωσία σε Ελλαδικό χώρο που από ότι κατάλαβα η πρώτη μονάδα εγκαταστάθηκε το 1977. Δηλαδή είναι μόλις 30 χρόνων τεχνογνωσία. Πρέπει λοιπόν να σας πω ότι είναι πολύ μικρός ο χρόνος για να μπορέσει να απαντήσει κ.Δήμαρχε και στο βασικό ερώτημα που βάλατε «επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων». 
Είναι πολύ λίγος ο χρόνος για να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα τεκμηριωμένα για το ποιες επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν στην υγεία των κατοίκων μιας ευρύτερης περιοχής από τη λειτουργία τέτοιων μονάδων. Βέβαια είδαμε στην φωτογραφία πολύ ωραία κτίρια το ένα δίπλα σε γειτονιές, σε χώρους άθλησης παιδιών , σε πολυκαταστήματα, αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Η επιστήμη σήμερα μπορεί να θεωρεί και να διαρρηγνύει τα ιμάτια της για την αλήθεια που πρεσβεύει η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ψέμα αύριο. Δεν είναι λίγες φορές που ένα επιστημονικό σημερινό δεδομένο τεκμηριωμένα αποδεδειγμένο, ανατρέπεται από επίσης τεκμηριωμένες απόψεις μετά από πάρα πολύ καιρό. Να σας φέρω ένα παράδειγμα; 
Μα εμείς για το καλό μας θέλουμε να βοηθήσουμε να υπάρχει επάρκεια του ηλεκτρικού ρεύματος και σε ποιότητα και σε ποσότητα στο νησί της Ρόδου. Το δεχόμεθα. Θα πρέπει να το αποδεχθούμε έτσι όπως έρχεται; Δεν πρέπει να έχουμε την διασφάλιση. Όλος ο κόσμος περιμένει να βγει και να κυκλοφορήσει το εμβόλιο της νέας γρίππης. 
Λέτε η Ιατρική Κοινότητα, δεν ενδιαφέρεται να σώσει αυριανές ζωές; Τι προέχει όμως για την Ιατρική Επιστήμη; Αυτό που θα κυκλοφορήσει αποδεδειγμένα να είναι αθώο και αβλαβές γι’αυτόν που θα αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει. Τέτοια εγγύηση μπορούμε να την έχουμε από τη ΔΕΗ; Εάν υπάρξει τέτοια εγγύηση την οποία να μπορεί να συνυπογράψει υπεύθυνος οργανισμός εθνικός τον οποίο δεν θα υποδείξουμε εμείς, υπάρχει δυνατότητα να τον αναζητήσουμε και να τον βρούμε. Τότε ευχαρίστως θα αποδεχθούμε να συζητήσουμε εξ’ υπ’αρχής την όλη υπόθεση που σήμερα μας απασχολεί. Εάν δεν υπάρχει αυτή η εγγύηση κ.Δήμαρχε νομίζω ότι πολύ σωστά ήδη τέθηκε μια σειρά από μέτρα τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν και από σήμερα. 
Δεν θα κάνω χρήση της Ιατρικής μου ιδιότητας και εμπειρίας κ.Δήμαρχε και κ.συνάδελφοι για να αναφερθώ στην αίσθηση που έχω σαν γιατρός για την νοσηρότητα και την θνηνότητα των κατοίκων των ευρύτερης περιοχής του Αγ.Νικολάου τα τελευταία χρόνια. Δεν μου επιτρέπει η Ιατρική μου δεοντολογία για να αναφερθώ σε τέτοιου είδους θέματα , σας πληροφορώ όμως ότι θα είμαι ο τελευταίος που θα συναινέσω σε μια τέτοια ενέργεια που έρχεται στο Δ.Σ από πλευράς ΔΕΗ εάν δεν έχει πειστεί απόλυτα με βάση εισηγήσεις τεκμηριωμένες ειδικών οργανισμών ότι δεν κινδυνεύει όχι μόνο η περιοχή του Αγ.Νικολάου αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ρόδου. 
Εδώ ακόμα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αν τα κινητά τηλέφωνα βλάφτουν. Δεν μπορούμε ακόμα να συμφωνήσουμε αν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας μπορεί να περιάξουν και να ενοχλούν. Γιατί άραγε να μην είμαστε τόσο επιφυλακτικοί και απέναντι σε κάποια θέματα τα οποία δεν έχουν μελετηθεί γιατί είναι μόλις 20 και 30 χρόνων στην διάθεση μας. 
Ας είμαστε λοιπόν αρκετά επιφυλακτικοί και νομίζω ότι δεν θα βγει ζημιωμένη τελικά η πόλη της Ρόδου εάν καθυστερήσουμε λίγο ούτε θα μπορέσουμε να έχουμε βάρος στη συνείδησή μας ότι ενεργήσαμε απερίσκεπτα. κ.Πρόεδρε, χαίρομαι γιατί σήμερα βρίσκονται στην αίθουσα εκπρόσωποι φορέων όπως είναι ο κ.Φαρμακίδης όπως είναι ο φίλος και πρόεδρος του ΤΕΕ , διακεκριμένοι μεμονωμένοι μελετητές και νομίζω ότι όλοι μαζί γιατί δεν τα γνωρίζουμε όλα εμείς ούτε και εκείνοι μεμονωμένα, μπορούν να προχωρήσουν , μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση η οποία χωρίς να διαφοροποιείται από την ουσιαστική πρόταση του κ.Γιαννόπουλου θα βάλει ξανά το θέμα σε μια νέα βάση που θα έχει ένα και μόνο σκοπό. Ναι στην ανάπτυξη όπως λέει η ΔΕΗ με την εξασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει ανάγκη η Ρόδος αλλά με την διασφάλιση ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει κανένας μα κανένας απολύτως μέσα στην πόλη της Ρόδου και μόνιμος κάτοικος αλλά και επισκέπτες. 
Και αύριο μεθαύριο και επισκέπτες θα είναι και αυτοί οι οποίοι θα είναι στην μαρίνα με τα σκάφη τους. 
Ας μελετηθούν όλες οι παράμετροι που μπορεί να μας δημιουργήσουν την αίσθηση ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. 

Αυτά κ.Πρόεδρε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου