Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Κ.Ρ: Το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια» και η «λάσπη» επιστρέφεται σ’ αυτούς που την εκτοξεύουν.

Ρόδος 24/03/2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια» και η «λάσπη» επιστρέφεται
σ’ αυτούς που την εκτοξεύουν.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μόνο για ενημέρωση των εργαζομένων της περιοχής μας, αναφέρω τα παρακάτω :

Στη συνάντηση των φορέων, στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου συμμετείχα όχι με δική μου πρωτοβουλία, αλλά ύστερα από πρόσκληση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, όπως γινόταν όλα τα χρόνια, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Κατά τη συνάντηση εξέφρασα την πάγια θέση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, η οποία έγινε αποδεκτή και από τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και επιβεβαιώθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Ρ. Η θέση αυτή αναφέρει τα εξής :

« ... Επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση λειτουργία της Κυριακές και ημέρες αργίας για το διάστημα από 15/03/2017 έως 15/11/2017, των εμπορικών καταστημάτων, που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση, όπως : ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερματίνων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων, ποτών και τουριστικών ειδών, με την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών, που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας αυτών, ή στην έναρξη επιτηδεύματος (όπου δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας).

Από τα παραπάνω εξαιρούνται και παραμένουν κλειστά :

α) τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (υπεραγορές)
β) τα καταστήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 16, παρ. 2, του Ν. 4177/2013 και
γ) για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 42, παρ. 4, του Ν. 1892/1990…».

Που βλέπουν οι συνάδελφοι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων συναίνεση του Προέδρου του Ε.Κ.Ρ για να είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές ;

Αν το Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου θέλει τα τουριστικά καταστήματα της Ρόδου να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, να το πει ευθέως και να απολογηθεί στους εργαζόμενους, που δουλεύουν σ’ αυτά, καθώς και στους μικρούς επαγγελματίες, που περιμένουν με πέντε μήνες δουλειάς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ολόκληρου του χρόνου. Εμείς παίρνουμε τις ευθύνες μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε μέσα από ιδεολογικές αγκυλώσεις να μετατρέψουμε τη Ρόδο σε έρημο ανεργίας.

Όσο για το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων τις 7 ή 8 Κυριακές, είναι γνωστοί οι αγώνες του Ε.Κ.Ρ για την κατάργησή τους. Το γεγονός επίσης ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματική και ακύρωσε τη ρύθμιση για τη λειτουργία όλων των καταστημάτων σε 5 περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και στη Ρόδο και τις 52 Κυριακές, αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη συμφωνία μας, σε τοπικό επίπεδο, για να λειτουργούν τα τουριστικά καταστήματα την τουριστική περίοδο.

Ποιος λοιπόν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και καταργεί στην πράξη τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Όσο για την πιθανή καταστρατήγηση από ορισμένους επιχειρηματίες αυτής της απόφασης, καλούμε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντί να εξαντλεί την αγωνιστική του διάθεση με επιθέσεις εναντίοντουΠροέδρου του Εργατικού Κέντρου με λάσπη και ψέματα,να οργανώσει τη δράση του, όχι με ανούσιες ανακοινώσεις και διακηρύξεις, αλλά με πράξεις.

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου είναι γνωστό σε όλους ότι επί 12μηνης βάσης μετακαλεί κλιμάκια Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών από την Αθήνα, προσπαθώντας να βάλει μία τάξη στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν στην περιοχή μας και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για τους συναδέλφους μας
του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σάββας Χατζησάββας
Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου