Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου (ΟΓΕ), στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου!!

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ 
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
κινητό : 6909423340
Ρόδος 29/03/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου μέλος της Ο.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) βρίσκεται και πάλι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου που αγωνίζονται ενάντια στη λειτουργία υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή τους. 

Η παρατηρούμενη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο οικόπεδο του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ, δείχνει ότι η ΔΕΔΔΗΕ αψηφά τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και βάζει πάνω από την υγεία τους τα κέρδη από την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται και που βασίζεται στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής στο όνομα των δικών τους αναγκών, την ίδια στιγμή που αναθέτουν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών, την ίδια στιγμή που από το 2005 η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 157%. 

Μιλάνε για τις υποδομές που χρειάζονται τα νέα αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν στο νησί, δηλαδή τα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και άλλα που υποτίθεται φέρνουν ανάπτυξη στον τόπο, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα ήδη υπάρχοντα είναι πολλές φορές απλήρωτοι και δουλεύουν κάτω από εξαντλητικές συνθήκες. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θα υπηρετήσει και αυτό το έργο. 

Η παροχή επαρκούς και ποιοτικής ηλεκτρικής ενέργειας, ως κοινωνικό αγαθό, θα πρέπει να προσφέρεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη χωρίς να στηρίζεται στην επιβάρυνση της υγείας έστω και ενός ανθρώπου.

Προτείνουμε τη δημιουργία υποσταθμού εκτός κατοικημένης περιοχής όπως και ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος (ΑΠΟΠΕΣ) των κατοίκων των συνοικιών Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου.

Η εμπειρία δείχνει ότι όταν βρισκόμαστε σε εγρήγορση και συμμετέχουμε μαζικά και οργανωμένα σε διεκδικητικές κινητοποιήσεις με βάση τις ανάγκες μας, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα που αφορούν τη ζωή μας. 

H Διοικούσα Επιτροπή
της Ομάδας Γυναικών Ρόδου
μέλους της Ο.Γ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου