Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΟΓΕ: Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)

κινητό : 6909423340

Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μάρτη, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Ρόδου, εκδήλωση αφιερωμένη στην 8η Μάρτη- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τις γυναίκες ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού μας. 
Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ και συνδιοργανώθηκε με τα τρία επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του νησιού MIRA MARE, AMΙLIA MARE & PARADISE και SHERATON. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Στην κεντρική ομιλία της επικεφαλής της Ομάδας Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ, Ντέπης Μιχαηλίδη, αναδείχθηκαν οι αγώνες του
γυναικείου κινήματος από τις αρχές του 19ου αιώνα και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο πώς εκφράζεται σήμερα η γυναικεία ανισοτιμία και πώς τη βιώνουν οι γυναίκες ξενοδοχοϋπάλληλοι στο νησί μας.
Στη Ρόδο του 2017, τη στιγμή που οι αφίξεις για την περασμένη σεζόν ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο, ενώ για φέτος οι ξενοδόχοι ανησυχούν ότι δε θα έχουν πού να βάλουν τους τουρίστες που αναμένεται να φτάσουν, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όχι μόνο δε βλέπουν το εισόδημά τους να αυξάνεται, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμα απλήρωτοι για το
2016. Πολύ περισσότερο για τις γυναίκες εργαζόμενες στα ξενοδοχεία, που εισπνέουν όλη μέρα χημικά απορρυπαντικά χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας, που σηκώνουν βάρη τα οποία δεν αντέχει το σώμα τους (ακόμα και οι έγκυες κοπέλες μέχρι τον 8ο μήνα), και που σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους τρέχουν στους γιατρούς για τα προβλήματα υγείας που δημιουργήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. 
Αυτά και ακόμα περισσότερα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ανέδειξε η Κατερίνα Λουλουδιά, γραμματέας του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου του ξενοδοχείου AMILIA MARE και PARADISE, στην ομιλία της εκ μέρους των σωματείων των εργαζομένων και καμαριέρα η ίδια. 
Τέλος, και από τις δυο ομιλίες αλλά και από την πλούσια συζήτηση που ακολούθησε στη συνέχεια, επισημάνθηκε ότι ο οργανωμένος αγώνας των γυναικών μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τα δικαιώματα όλων τους, αλλά και για τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, είναι μονόδρομος. 
Η εκδήλωση έκλεισε με αμοιβαία δέσμευση και από τη μεριά της ομάδας γυναικών και από τη μεριά των σωματείων για κοινή δράση σε όλους τους τομείς που αφορούν σήμερα μια γυναίκα, τόσο για την εργασία, όσο και για ζητήματα όπως η μητρότητα και ο ελεύθερος χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου