Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Studium Generale 2017 ξεκινά την 1η Μαρτίου με τα “κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας”

Το Studium Generale, η σειρά ομιλιών που διοργανώνει κάθε χειμώνα η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), γιορτάζει φέτος τα πέμπτα του γενέθλια και ξεκινά με ομιλία του Καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστα Κωστή με τίτλο "Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας". Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου και ώρα 19:00. 

Με την επέτειο των 200 χρόνων από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας στον ορίζοντα είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε τη σύγχρονη ιστορία μας και να δούμε πως φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα διανύοντας δύο ταραγμένους αιώνες. “Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας είναι προφανώς οι Έλληνες που θεωρούν ότι δικαιούνται ειδική μεταχείριση, επειδή οι πρόγονοι τους έθεσαν τις βάσεις του δυτικού πολιτισμού. Εκείνοι που κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα συγκρότησαν την ιστοριογραφία μας και που αυτοαποκαλούνταν ως “κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας” το έκαναν έχοντας, όμως, το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, προσβλέποντας στη δημιουργία μιας άλλης Ελλάδας. Εμείς σήμερα εξακολουθούμε να κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά χωρίς να δημιουργούμε κάτι καινούργιο και παραμένοντας αυστηρά προσκολλημένοι στο παρελθόν”. Αρκετά θέματα για σκέψη και διάλογο. 

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση με γευσιγνωσία οίνου από την EMERY για να γιορτάσουμε τα πέμπτα γενέθλια του Studium Generale. Μια καλή ευκαιρία να απολαύσουμε τα καλύτερα που παράγει η Ρόδος αλλά και να προμηθευτείτε ένα επετειακό κρασί που έχει εμφιαλώσει η EMERY εδικά για την περίσταση. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Από σεβασμό στους ομιλητές και στο κοινό παρακαλούμε θερμά να είστε στο χώρο των ομιλιών το αργότερο στις 18:45.

Το Studium Generale 2017 διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και με χορηγούς: AEGEAN AIR, BEST WESTERN PLAZA HOTEL, ΟΙΝΟΘΗΚΗ ΕΜΕRY, CALCEIS PENNATIS, K& Β TRAVEL AFANDOU, DATA SYSTEMS ΚΑΔΗΣ -ΠΡΕΣΒΥΡΗΣ, ΕLECTRA PALACE, ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΖΩΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑ, DODEKANISOS SEAWAYS-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ, SEMIRAMIS CITY HOTEL. 
Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου για την ευγενική παραχώρηση της Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου.
Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, www.rodosevents.gr Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Ρόδου.
-- 
RICHeS 
Rhodes International Culture & Heritage Society

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου