Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου προωθεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Ημερομηνία: 20/10/2016 

Την αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, προωθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο πολλών Ροδίων, να ξαναμπεί η Ρόδος στο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το θέμα ετέθη στην πρώτη παρουσίαση – συνέντευξη τύπου της νεότευκτης λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού με την ονομασία “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ”, την περασμένη Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου St. George Lycabettus, όπου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Μεταξύ των πρώτων πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε η λέσχη είναι και η διοργάνωση μεγάλων αγώνων ταχύτητας εντός πόλεων, όπως είναι Ρόδος, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και άλλες.

Στην ομιλία του κατά την διάρκεια της παρουσίασης της λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου τόνισε την βούληση της Περιφέρειας για την αναβίωση αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων στη πόλη της Ρόδου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Διακογεωργίου την Τετάρτη στη Ρόδο, τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αναβίωσης του σιρκουί, με κατ’ αρχήν στόχο οι αγώνες να διεξαχθούν το 2018. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσει η Ρόδος από μια τέτοια διεθνή διοργάνωση, σε επίπεδο προβολής και προσέλκυσης τα τουρισμού, με την καθιέρωσή του νησιού στον παγκόσμιο χάρτη των αγώνων ταχύτητας, παράλληλα με τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη που θα υπάρξουν.

Επιπλέον, η αναβίωση του σιρκουί της Ρόδου, φέρνει πιο κοντά και τον στόχο της δημιουργίας πίστας αγώνων formula 1 στο νησί, μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το 2004.

Ο κ. Διακογεωργίου έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κ. Δημήτρης Μιχελακάκης και ο Πρόεδρος της Λέσχης “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙΑΓΩΝΩΝ” κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου για να δουν πιθανές διαδρομές του σιρκουί και για να επισκεφθούν περιοχές όπου θα μπορούσε να κατασκευαστεί η πίστα των αγώνων ταχύτητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση της λέσχης και οι πρωτοβουλίες της χαιρετίστηκαν με θέρμη από τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ενδεικτική του ενδιαφέροντος ήταν η μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ΜΜΕ στην εκδήλωση παρουσίασης, η οποία ολοκληρώθηκε με μια ιστορική αναδρομή στις καταβολές των αγώνων εντός αστικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα από τον Ηλία Καφάογλου, δημοσιογράφο - συγγραφέα – συνεργάτη ΕΜΠ.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου