Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Απάντηση Δημάρχου σε Χατζηευθυμίου: «Δύσκολο πράγμα να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του»

Δελτία Τύπου

[14/10/2016]
Απάντηση Δημάρχου σε Χατζηευθυμίου

«Δύσκολο πράγμα να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του»

Τις τελευταίες βδομάδες έχω παρατηρήσει ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Χατζηευθυμίου επιδίδεται στην αρθρογραφία, την οποία στοχευμένα στρέφει κατά του προσώπου μου.
Είχα αποφασίσει να μην απαντώ, αλλά επειδή ο κ. Χατζηευθυμίου μας θεωρεί αδαείς, λες και δεν διαθέτουμε συλλογική μνήμη για τη θητεία του, οφείλω να απαντήσω σε αυτά που πρόσφατα καταλόγισε σε εμένα προσωπικά καθώς και στους συναδέλφους μου της δημοτικής αρχής. 
Αλήθεια, τολμάει ο κ. Χατζηευθυμίου να αναφέρεται στην ΔΕΚΡ, που «προίκισε» τον Δήμο Ρόδου με δάνεια ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ, τα οποία δημιουργήθηκαν στα τέσσερα χρόνια της θητείας του; 
Προτείνει μια Ανώνυμη Εταιρεία στον τομέα της καθαριότητας. Και εμείς ως δημοτική αρχή θα θέλαμε να έχουμε μια Δ.Ε.Κ.Ρ. προκειμένου να επωφεληθούμε από την ευελιξία της στην επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με την πρόσληψη προσωπικού και τη διενέργεια διαγωνισμών και προμηθειών. Όμως ο νόμος είναι δεδομένος και βάσει αυτού σχεδιάζουμε και όχι σε μια εικονική πραγματικότητα. 
Τολμάει ο κ. Χατζηευθυμίου να αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Ρόδου, όταν επί θητείας του είχε το πλεονέκτημα να εισπράττει ετησίως άνω των 10 εκ. ευρώ από το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. (14 εκ. ευρώ μόνο το 2009), όταν οι Κ.Α.Π. για τους Δήμους ήταν ακόμη υψηλοί (πριν τα μνημόνια) και κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να αυξήσει τις οφειλές του Δήμου με νέα χρέη εκατομμυρίων ευρώ;
Τολμάει ο κ. Χατζηευθυμίου να αναφέρεται στο θέμα των Ρομά, όταν η «συμβολή» του στο μακροχρόνιο πρόβλημα που μαστίζει την τοπική μας κοινωνία, ήταν να τους αγοράσει εξοπλισμό για να καίνε ανενόχλητοι τα καλώδια που κλέβουν;
Σε ποια «επίθεση φιλίας» από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αναφέρεται, όταν δυο φορές εμπιστεύτηκα τους επικεφαλής της μειοψηφίας, μια για την επίσκεψη στους προτεινόμενους από την επιτροπή χώρους, για τη μεταστέγαση των ΡΟΜΑ και τότε κάλεσαν τα τοπικά κανάλια και τους περίοικους επί τόπου και μια πριν την συνεδρίαση για το θέμα του κέντρου διανομής της ΔΕΗ οπότε και ξεσήκωσαν τους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο; 
Εμείς, δίχως το ΔΗΦΟΔΩ και με μειωμένους πόρους κατά 60%, μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια έχουμε δρομολογήσει και το θέμα της μεταστέγασης των ΡΟΜΑ και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, του ΚΔΑΥ και της ανακύκλωσης και τα οικονομικά μας είναι εξορθολογισμένα και αυτό φαίνεται να τον ενοχλεί, γι’ αυτό και βάζει αναχώματα σε κάθε πρόταση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Εμείς δεν έχουμε χρόνο για να αρθρογραφούμε. Τα προβλήματα είναι τεράστια και απαιτούν κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας για να φανούμε αντάξιοι των απαιτήσεων.
Όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς του, η θεσμική μου ιδιότητα αλλά και η παιδεία μου δεν μου επιτρέπει να κατέβω στο επίπεδο του.
Όμως ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «Τα στερνά τιμούν τα πρώτα», αν όμως τα πρώτα είναι ανύπαρκτα, τι να περιμένει κανείς από τα στερνά του πρώην Δημάρχου.
Εμείς πάντως ένα πράγμα δεν θα επιτρέψουμε στην θητεία μας, να ξαναβγούν οι σκελετοί από τις ντουλάπες και τα υπόγεια του Δήμου και της ΔΕΚΡ.
Λίγη τσίπα και προπάντων λίγη αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανένα. 

Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου