Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση 2ης επιτροπής παρακολούθησης ΠΕΠ Ν Αιγαίου

Δελτία Τύπου

[24/10/2016]
Συνάντηση 2ης επιτροπής παρακολούθησης ΠΕΠ Ν Αιγαίου


«Οι ανάγκες των νησιών είναι πολλές και οι αγκυλώσεις περισσότερες»

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Ν.Α., κ. Φώτης Χατζηδιάκος στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια των εργασιών της 2ης Συνάντησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή) στη Ρόδο.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως η νησιωτική πραγματικότητα, καθώς και οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των 48 κατοικημένων νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επιβάλλουν την επαναφορά της Περιφέρειας στον Στόχο 1, όπως προκύπτει από την μελέτη που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να αυξηθούν οι διαθέσιμοι από τα διαρθρωτικά ταμεία πόροι για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων.

«Αφενός δεν επαρκούν οι πόροι για να καλυφθούν οι ανάγκες, αφετέρου οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε κεντρικό επίπεδο με τις δεκάδες των αδειοδοτήσεων εμποδίζουν την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ».

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Ν.Α. υπογράμμισε επίσης και την αδυναμία που έχουν κυρίως οι μικροί νησιωτικοί δήμοι, λόγω υποστελέχωσης, ή μη διάθεσης εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού στην ωρίμανση έργων με την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ζητώντας την περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη διάβρωση των ακτών, στις λιμενικές εγκαταστάσεις, καθώς και στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, τα οποία αποτελούν σημαντικά ζητήματα για τον Δήμο Ρόδου, καθώς και για άλλα νησιά και τα οποία θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν άμεσα από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου ή από άλλους πόρους. 

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στις πολύτιμες υπηρεσίες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο και τα μέλη της υπηρεσίας για την άριστη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου