Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Παρουσιάστηκε στο Sibiu της Ρουμανίας ο φάκελος υποψηφιότητας της Περ. Ν. Αιγαίου για την διεκδίκηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»

Παρουσιάστηκε στο Sibiu της Ρουμανίας ο φάκελος υποψηφιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την διεκδίκηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». Η Αιγαιακή κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις. Τον προσεχή Νοέμβριο η ανακοίνωση του τίτλου
Ο φάκελος υποψηφιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την διεκδίκηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», παρουσιάστηκε σήμερα στο Sibiu της Ρουμανίας, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και εντυπώσεις.

Πρόκειται για το τελικό στάδιο εκπλήρωσης όλων των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί από IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) , για την απονομή του τίτλου, μετά από μια περίοδο σκληρής δουλειάς, από πλευράς της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, μετά από ευρύτατο κύκλο διαβουλεύσεων. 

Στην αποστολή παρουσίασης του φακέλου, της πιο καθοριστικής φάσης στην πορεία διεκδίκησης του τίτλου, μετείχαν ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα, η κ. Χάιντι Λαζάνη επικεφαλής της διεκδίκησης του τίτλου της ERG και Διευθύντρια του γραφείου του Περιφερειάρχη, η κ. Σουζάνα Τριανταφύλλου μέλος της επιτροπής διεκδίκησης και στέλεχος του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας και ο κ. Νίκος Ρένεσης μέλος της επιτροπής διεκδίκησης και Διευθυντής του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου. Επίσης στην αποστολή μετείχαν και οι σεφ κ. Μιχάλης Παντελής Γεωργουδιός και Βασίλης Λιάκης στελέχη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό, με τρόπο εντυπωσιακό , τον γαστρονομικό πλούτο και την μακρά παράδοση της Αιγαιακής Κουζίνας.
Ο κ. Φ. Ζαννετίδης στον χαιρετισμό του τόνισε «Είμαστε εδώ για να δείξουμε τον πολιτισμό, την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Η γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί την αρχαιότερη και πλουσιότερη κουζίνας του κόσμου. Ένα μοναδικό γαστρονομικό πλούτο, από όπου προέρχονται πολλά στοιχεία της σύγχρονης ευρωπαϊκής διατροφής και κουζίνας. Είναι μια κουζίνα που αξίζει να γνωρίσει όλη η Ευρώπη. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η γαστρονομία στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, εργαζόμαστε μεθοδικά για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου των νησιών μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου. Κάνουμε μία μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Στην παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας (bid book) οι κυρίες Χ. Λαζάνη, και Σ. Τριανταφύλλου και ο κ. Ν. Ρένεσης εστίασαν στην πλούσια πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές της.

Ακολούθησε εκδήλωση γευστικής δοκιμής όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις μοναδικές γεύσεις της Αιγαιακής Κουζίνας, που με εκπληκτικό επαγγελματισμό και περισσή αγάπη δημιούργησαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων, με τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές, κερδίζοντας για ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Ρουμανίας, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το γαστρονομικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά του Νοτίου Αιγαίου. Ιδιαίτερη θετικά σχόλια απέσπασε το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρά το εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα που είχε στην διάθεσή της, ανταποκρίθηκε με μεγάλη συνέπεια και επαγγελματισμό στις ανάγκες προετοιμασίας του φακέλου διεκδίκησης της υποψηφιότητας και οργάνωσε την πραγματικά εντυπωσιακή παρουσίασή της.
Η κριτική επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την κατ’ αρχήν θετική κρίση της, ενώ η ανακοίνωση του τίτλου θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο.

Στρατηγικοί συνεργάτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην διεκδίκηση του τίτλου είναι το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Rutgers University των ΗΠΑ, που συνεργάζονται με στόχο τη ανάδειξη της αιγαιακής διατροφής, καθώς και το Πανεπιστήμιο του Bergamo στην Ιταλία, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει για τον γαστρονομικό τουρισμό (food tourism).

Πρέσβειρα (ambassador) της υποψηφιότητας είναι η διακεκριμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Επίσημος και αποκλειστικός αερομεταφορέας: Aegean Airlines

Επίσημος Χορηγός : Ελληνικά Πετρέλαια

Με την υποστήριξη του Sympossio Greek Gourmet Touring

Η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας έχει στόχο να καταστήσει την γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σημείο αναφοράς στην γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης, μέσω της εξωστρέφειας, της διασύνδεσης της γαστρονομίας με τοντουρισμό και τον πολιτισμό, της στήριξης και αναβάθμισης του Πρωτογενούς Τομέα, της πιστοποίησης, της προβολής και διάθεσης των εξαιρετικής ποιότητας τοπικών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, επενδύοντας πρωτίστως στην προώθηση του Aegean Cuisine, που αποτελεί ισχυρή βάση και συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου