Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ροδιακή Έπαυλη: Ανοίγει o δρόμος για την αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου

Δελτία Τύπου

[29/09/2016]
Δικαιώνεται ο αγώνας του Δήμου Ρόδου για τη Ροδιακή Έπαυλη. Ανοίγει o δρόμος για την αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου

Μετά από πενταετή αγώνα του Δήμου Ρόδου και προσωπική προσπάθεια του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου καθώς και του τέως Δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, ο αγώνας για το αυτονόητο: την απόδοση της Ροδιακής Έπαυλης στην τοπική κοινωνία, φτάνει σε αίσιο τέλος. Ειδικότερα, τo τελευταίο έτος ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος σε άμεση συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, μέσω επανειλημμένων εγγράφων και προσωπικών επαφών με το Υπουργείο Οικονομίας, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και με υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής κυβέρνησης, απαίτησαν την παραχώρηση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης συμπεριλαμβανομένου και του περιβάλλοντος χώρου που αποτελεί σημαντικό χώρο πρασίνου στο κέντρο της πόλης. 
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε το τελευταίο διήμερο, καθώς μετά από τις τελευταίες συνεννοήσεις του Δωδεκανησίου βουλευτή με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, ο Δήμαρχος επανήλθε με νέα επιστολή του προς τον Υπουργό, εξηγώντας την ανάγκη για τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία η αποκατάσταση του ακινήτου.
Ο Υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης για την απόδοση του χώρου με νομοθετική πρωτοβουλία στο Δήμο Ρόδου, αφενός «απόδειξη της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και αφετέρου της «δυνατότητας αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας και με άλλους επωφελείς τρόπους πέραν των διαδικασιών των ιδιωτικοποιήσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Φλαμπουράρης.
Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό για την συμβολή του στην επίλυση του συγκεκριμένου σημαντικού ζητήματος καθώς μετά τη ψήφιση της υπεσχημένης νομοθετικής ρύθμισης, ο Δήμος θα μπορεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και να εκτελέσει το έργο αποκατάστασης του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης και να αποδώσει στον Ροδιακό λαό, ξανά τον κοινόχρηστο δημοτικό ανθόκηπο στο κέντρο της πόλης. Ενός ζωτικού, περιβαλλοντικά, ιστορικά και πολιτισμικά, πνεύμονα για την Ροδιακή κοινωνία.

Σχετικά έγγραφα:1)πατήστε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου