Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσκληση υποψήφιων χορωδών από την Μικτή χορωδία του Δήμου Ρόδου

Δελτία Τύπου

[30/09/2016]
Πρόσκληση υποψήφιων χορωδών από την Μικτή χορωδία του Δήμου Ρόδου

Κάλεσμα προς όλους όσους αγαπάνε τη μουσική και το τραγούδι απευθύνει η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) με σκοπό την ένταξή τους στην ομάδα.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο μαέστρος της Χορωδίας κ. Μιχάλης Καλαεντζής (καθηγητής μουσικής και διευθυντής χορωδιών), τονίζει ότι είναι ευπρόσδεκτος στους κόλπους της χορωδίας κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα, οποιασδήποτε ηλικίας, με ή χωρίς γνώσεις μουσικής, αφού «_όποιος μιλάει μπορεί και να τραγουδάει»_, με μοναδική, αλλά αναγκαία, προϋπόθεση την αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι.

Η Μικτή Χορωδία Ρόδου, που φέτος συμπλήρωσε 54 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολλών διακρίσεων, είναι ένα φωνητικό σύνολο που αποτελείται από 4 ομάδες φωνών: soprani, alti, tenori, bassi. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα από το εγχώριο και το διεθνές ρεπερτόριο. Μέχρι τώρα έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις κι έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες. 

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται δύο δίωρες συναντήσεις διδασκαλίας - πρόβες της χορωδίας, σε αίθουσα που βρίσκεται στον αύλειο χώρο, στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου Ρόδου (πλατεία Ελευθερίας).
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην ομάδα δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.

Ο μαέστρος αναφέρει ότι «_χάρη στη συστηματική διδασκαλία και τις εκπαιδευτικές μεθόδους που
χρησιμοποιούνται, με παράλληλη αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής κι επικοινωνίας, μπορεί οποιοσδήποτε να προσεγγίσει ακόμη και μεγάλα έργα κλασικής μουσικής και να λάβει μέρος στην εκτέλεσή τους_». 
Η ανακοίνωση του μαέστρου κλείνει με την παρότρυνση: 
«Ας ξεφύγουμε από το γκρίζο της εποχής κι ας στραφούμε σε θετικές διεξόδους. Να διοχετεύσουμε την ενεργητικότητά μας σε ωραίες δραστηριότητες, να απολαύσουμε δημιουργικά τη μουσική, να αξιοποιήσουμε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο μας, αναπτύσσοντας παράλληλα την κοινωνικότητά μας».

Για περισσότερες πληροφορίες και για εκδήλωση ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στον ΔΟΠΑΡ ή στο τηλέφωνο του κ. Μιχάλη Καλαεντζή: 6945.29.29.65.

Σημειώνεται ότι στη φετινή πλούσια σε ποσότητα και ποιότητα δράση της χορωδίας περιλαμβάνονται: Συμμετοχή στις συναυλίες των Γιώργου Νταλάρα – Μαρίας Φαραντούρη και Νότη Μαυρουδή – Νένας Βενετσάνου, σύμπραξη στις συναυλίες-αφιερώματα στον Οδυσσέα Ελύτη, σε συνεργασία με τη Δρ Φιλοσοφίας Χαρά Κοσεγιάν και στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, με την σολίστα Ίριδα Μαυράκη, συμμετοχή στα μεσαιωνικά φεστιβάλ της Λίνδου και της Κρητηνίας ενώ έλαβε μέρος στην επίσημη έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κοινωνιολογίας που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ακόμη, έλαβε μέρος στη συναυλία της χορωδίας της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, άνοιξε την εκδήλωση της απονομής Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» στις Πηγές Καλλιθέας, συμμετείχε στη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού, αφιερωμένη στο μείζον ζήτημα της ξενιτιάς και της μετανάστευσης, συνεργάστηκε με τις Ομάδες «Ελένη» της κ. Ε. Κουμέντου για την παρουσίαση του παραδοσιακού γάμου και των εθίμων του, τραγούδησε στον Άγιο Ισίδωρο τη μέρα της ανάβασης στον Αττάβυρο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στην Έκθεση Κρεμαστής, ταξίδεψε και τραγούδησε στην Κω, «έπλευσε το σκάφος της» στην εκδήλωση απονομής κυπέλων του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, ενώ δεν παρέλειψε τη διαρκή επιμόρφωση των μελών της μέσα από εξειδικευμένα χορωδιακά σεμινάρια.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε προετοιμασία για τη Συναυλία Χορωδιακής Μουσικής κι Εκκλησιαστικού Οργάνου, συμπράττοντας με τον οργανίστα κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο, το Σάββατο 1-10-2016, ώρα 20:30, στο Ιερό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου Ρόδου. Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου και Μουσικής 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου