Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο προσβάσιμος τουρισμός είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων»

Δήμος Ρόδου και Ασκληπειάδες υλοποιούν ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα Αμεα

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει ως επίκεντρο τον προσβάσιμο τουρισμό θέλοντας να αναδείξει και να τονίσει την σημασία δημιουργίας συνθηκών που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων.

Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον τουρισμό, στον πολιτισμό και την ψυχαγωγία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους και πρέπει να αποτελεί αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ της πολιτείας, των τοπικών αρχών και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με μια μορφή αναπηρίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων να μην μπορούν να απολαμβάνουν το προνόμιο να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν νέους προορισμούς και πολιτισμούς.

Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ Ασκληπειάδες, ιδρυτές της οποίας είναι τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, θέλοντας να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, να προάγει την κοινωνική τους ενσωμάτωση και να προωθήσει την ανάπτυξη ενός νέου τουριστικού προϊόντος, υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «visits4u».

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν φορείς από την Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Λετονία, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας καθώς και την ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει ο «τουρισμός για όλους». Το έργο αποσκοπεί στην εκπαίδευση σε θέματα προσβασιμότητας και βελτίωσης κτιρίων και υπαίθριων χώρων και την ανάπτυξη τελικά ενός βιώσιμου χωρίς αποκλεισμούς σχεδιασμού στον τουρισμό. Επιπλέον, επιδιώκεται η βελτίωση της εμπειρίας και ικανοποίησης του επισκέπτη με την ενίσχυση των ικανοτήτων των επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού αλλά και της καλύτερης πρόσβασης στην πληροφορία. 

Μεταξύ των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνονται σεμινάρια ενημέρωσης και εκπαίδευσης που θα απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε δημόσιους φορείς και επιμελητήρια, καθώς και η καταγραφή, η ανάδειξη και η βελτίωση της προσβασιμότητας δυο ιστορικών και πολιτιστικών διαδρομών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου