Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

​«Κυνηγοί Βιβλίων της Ρόδου​»

Δελτία Τύπου

[29/09/2016]
​«Κυνηγοί Βιβλίων της Ρόδου​»

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών (Τοπικό Παράρτημα Δωδεκανήσου) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου – Δ.Ο.ΠΑ.Ρ. σε συνεργασία προτείνουν την δημιουργία ενός παιχνιδιού ​«Κυνηγοί Βιβλίων της Ρόδου​», με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την προβολή της βιβλιοθήκης .

Πρόσφατα στον τύπο δημοσιεύτηκε ένα άρθρο για μια παραλλαγή του παιχνιδιού ​«Pokemon Go​», πάνω σε μια ιδέα της Αβελίν Γκρεγκουάρ, διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου ​στο Βέλγιο .

Η ιδέα και το παιχνίδι έχ​ουν ως ​εξ​ής : Οι παίχτες κρύβουν ένα βιβλίο και αναρτούν φωτογραφίες και στοιχεία για το μέρος που το έχουν κρύψει και οι συμπαίχτες πηγαίνουν ​και ψάχνουν να το βρουν . Όταν το βρίσκουν​,​ ενημερώνουν την ομάδα μέσω Facebook, το διαβάζουν και κατόπιν το απ​οδεσμεύουν ξανά​, ώστε να το βρουν ​και ​άλλοι​, ή ​κρύβουν ​(και) άλλα βιβλία .
Πληροφορίες για το παιχνίδι και τους κανόνες μπορούμε να βρούμε στο Facebook​, στη διεύθυνση​: Κυνηγοί Βιβλίων στη Ρόδο www.facebook.com/booksharing.rhodes ​και στο τηλ. 22410 -37144 Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου ( Ροδιακή Έπαυλη ) – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. .

​Η πρώτη μας ανοιχτή συνάντηση για το παιχνίδι θα είναι το Σάββατο 01 Οκτωβρίου στις 11:00 στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου ! Φέρτε μόνο καλή διάθεση και όρεξη για αναζήτηση ! Τα βιβλία θα έχουν ήδη τοποθετηθεί διάσπαρτα εντός του Σταδίου της Ακρόπολης . Σημείο συνάντησης – έναρξης η είσοδος του Σταδίου στο χώρο του parking .​​

​Επιλέξαμε το Αρχαίο Στάδιο Ρόδου ως αφετηρία του παιχνιδιού γιατί είναι αναγνωρίσιμος και εύκολα προσβάσιμος ο χώρος και επειδή έχει συμβολική αξία​,​ όχι μόνο ως αρχαίο μνημείο αλλά και ως ​διαχρονικό ​κέντρο πολιτισμού​,​ αφού εκεί εκτός των άλλων βρισκόταν και η αρχαία Βιβλιοθήκη.

Χορηγός Επικοινωνίας : Ραδιόφωνο Λυχνάρι 91,4 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου