Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: ΟΤΑΝ... "Η Ευθύνη που μας φόρτωσε η Ιστορία μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!"

Ο Τάσος Χαλκιάς

Η Ήπειρος

Όταν έχεις γεννηθεί σε μια περίοδο μετακατακτητική σε μια Οικογένεια που παρά τις δυσκολίες κράτησε την μουσική μας παράδοση.
Όταν ως παιδί πείθεις την Μητέρα σου να σου αγοράσει ένα παλιό Κλαρίνο με αντάλλαγμα έξι γίδια. (Σοβαρό κόστος για μια οικογένεια εκείνης της εποχής)
Όταν στα δώδεκα ζητάς από τους συγγενείς σου να πάρεις μαθήματα για να παίξεις κλαρίνο σε πανηγύρια γάμους και ταβέρνες, επειδή αυτό σου αρέσει αλλά και για να επιβιώσεις!
Όταν καλείσαι να υπεραπιστείς την πατρίδα σου και τραυματίζεσαι.
Όταν κατατάσσεσαι σε έναν στρατό με κίνδυνο της ζωής σου για την ελευθερία της πατρίδας σου.
Όταν σε πόλεμο έχεις οικογένεια και δύο παιδιά και από βομβαρδισμό καταστρέφεται το σπίτι σου και σκοτόνωνται μαζί η γυναίκα και τα δυο σου παιδιά.
Όταν παρ' όλα αυτά στέκεσαι όρθιος, δημιουργείς νέα οικογένεια και ξεκινάς μια περιοδεία στο άγνωστο της Αιγύπτου και της Αμερικής, ηχογραφώντας την Μουσική σου για να επιβιώσεις και να συνεχίσεις την παράδοση των προγόνων σου αλλά και την δική σου προσωπική επιθυμία να ακουστεί η Η Ελληνική μουσική παράδοση παντού.
Όταν οι κακουχίες οι αντιξοότητες της ζωής, ο αγώνας για επιβίωση και το πάθος για μουσική σε καταρρακώνουν και παθαίνεις έμφραγμα, αλλά παρ' όλα αυτά συνεχίζεις προσπαθώντας να ξεχάσεις τι σου συμβαίνει κοιτώντας μόνο μπροστά και προχωράς για ένα σκοπό.
Όταν μεγάλοι μουσικοί, συνθέτες, στιχουργοί, ποιητές, η Ακαδημία Αθηνών και διευθυντές ορχήστρας αναγνωρίζουν, χειροκροτούν και επαινούν αυτό που είσαι και αυτό που προσφέρεις, που όμως παρ' όλα αυτά δεν επαναπαύεσαι και απλά συνεχίζεις μετά από δεύτερο έμφραγμα φωνάζεις με πόνο ψυχής - ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.

Τότε το ελάχιστο που θα ήθελες (μετά τον θάνατό σου) από μια υγιή κοινωνία είναι το αυτονόητο! Να αφιερώσει "η κοινωνία" λίγο χρόνο από τη ζωή της για να δει τι έβλεπε αυτός ο Άνθρωπος (Ο Τάσος Χαλκιάς)!

Αξίζει να δούμε τι είναι αυτό που μετουσιώνει έναν Άθρωπο σε Θεό! 

Άποψή μας είναι ότι το Παρελθόν είναι συνώνυμο του Παραδείγματος! Γι' αυτό αν θέλουμε να οδηγήσουμε τα παιδιά μας σε ένα ασφαλέστερο Μέλλον, καλό είναι να παραδειγματιζόμαστε από αυτούς τους Ανθρώπους (όχι μόνον από τον Τάσο Χαλκιά) και να χτίσουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον και μαζί το μέλλον της Ελλάδας. Εμείς σίγουρα μπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματά μας αν συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που μας άφησαν ως κληρονομιά οι πρόγονοί μας! 

Σκεφτείτε μόνο... ότι αυτοί που δανείστηκαν την κληρονομιά μας κατάφεραν να γίνουν η μπότα που πατά σήμερα στο κεφάλι μας!
Εμείς βέβαια ως Έλληνες δεν έχουμε μπότες!
Η Ευθύνη που μας φόρτωσε η Ιστορία μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!.
_______________________________________________

Υ.Γ.

Εγώ θα έλεγα κάτι αντίστοιχο με αυτό που είπε ο Μπάρμπα Τάσος Χαλκιάς - Γι' αυτό που περνάμε δυστυχώς σήμερα δεν ευθύνεται η Ιστορία μας! Είναι γιατί την ξεχάσαμε!

Στέργος Χρούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου