Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Χορωδία Μικτών Φωνών (ενηλίκων) του Συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ, «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά»

ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤ. & ΠΕΡΙΒ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
Πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου Ρόδος, 
E-mail: apopes@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΤΩΝ ΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.ΠΟ.ΠΕ.Σ
«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Είναι αλήθεια πως πολλοί θα ήθελαν να τραγουδούν σε μια Χορωδία. Και θα τους ήταν ευκολότερο να αποφασίσουν να το κάνουν, αν η Χορωδία που θα τους υποδεχόταν λειτουργούσε όχι μόνο με μουσικά ποιοτικό τρόπο, αλλά και με φιλοσοφία που να αποσκοπεί στην ψυχολογική απελευθέρωση και ενθάρρυνση του κάθε ατόμου που συμμετέχει. 
Συνήθως όμως ένα συναίσθημα «φόβου» ή «ανασφάλειας» αναστέλλει και εμποδίζει τους υποψήφιους Χορωδούς, να πάρουν θετική απόφαση και να ξεκινήσουν σε μια Χορωδία. Κι’ αυτό γιατί άλλες εντυπώσεις έχουν για το χορωδιακό τραγούδι . 
Νομίζουν πως η συμμετοχή σε μια Χορωδία απαιτεί σώνει και καλά εξαιρετική φωνή και φυσικά κάποιες γνώσεις μουσικής. Όχι βέβαια. Γι’ αυτό υπάρχει ο δάσκαλος στη Χορωδία. Για να φέρει τις φωνές σε ένα τέτοιο επίπεδο που τα ίδια τα μέλη της, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να εκπλήσσονται και από την απόδοση της ομάδας.
Όσο για τις βασικές μουσικές γνώσεις που βοηθούν να τραγουδήσουμε με καλύτερη αντίληψη, είναι κάτι που κατακτάται σε βάθος χρόνου, μέσα από την ίδια την πράξη.
Είναι σπουδαίο επίτευγμα και ταιριάζει με αυτό που λέμε «ανθρωπιστική μουσική παιδεία», όταν οι μουσικές ομάδες, επομένως και οι χορωδίες, καταρρίπτουν τον μύθο του «άριστου αισθητικού αποτελέσματος» και την «ασθένεια της τελειομανίας» και υιοθετούν την παιδαγωγική της εμπιστοσύνης στο δυναμικό του κάθε ανθρώπου.
Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλης μας, λειτουργεί κάθε Τετάρτη από τις 8.00μμ έως τις 9.00μμ., η Χορωδία Μικτών Φωνών (ενηλίκων) του Συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ, «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά», η οποία κάνει επιτυχημένες προσπάθειες να πραγματώσει κάθε φορά ,όσα διαβάστηκαν παραπάνω. 
Αυτοί που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Χορωδίας «Ανοιχτή Ανθρώπινη Αγκαλιά», μπορούν να έρθουν κατ’ ευθείαν στην πρόβα της Χορωδίας!
Πληροφορίες μπορείτε να παίρνετε από τον διδάσκοντα στη Χορωδία κύριο Γιώργο Σακελλαρίδη, στο τηλέφωνο 697 6968055, ή από την πρόεδρο του συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ κυρία Ευαγγελία Γαλανού, στο τηλέφωνο 6936 720305.

Η Πρόεδρος 

Η Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου