Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Παρουσίαση ιστοσελίδας για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Ρόδος 13/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παρουσίαση της ιστοσελίδας www.rhodes2021.eu, της υποψηφιότητας της Ρόδου για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 έγινε σήμερα το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο, από τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηϊωάννου, την συντονίστρια της ομάδας κα Λουκία Αντωνιάδου, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και την κα Βάσω Καρυδάκη από το γραφείο υποψηφιότητας, η οποία ανέλαβε την επιμέλεια του ψηφιακού υλικού.

Η ιστοσελίδα της υποψηφιότητας, προϊόν πρωτοβουλίας ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, αποτέλεσε αντικείμενο εργασίας της θεματικής ενότητας «Πληροφορική & πολυμέσα» του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα». Μέλη της ομάδας αυτής ήταν ο Νίκος Οικονόμου, η Βεατρίκη Ντόβα, η Ξανθή Σωτηράκη, η Κική Συντιχάκη και ο Γιάννης Τσόλκας και επιβλέπων καθηγητής ο κ. Γιώργος Στυλιαράς. Η θεωρητική προσέγγιση της υλοποίησης, με όλα τα στάδια σχεδιασμού μιας αντίστοιχης εφαρμογής, οδήγησαν σε ένα πρωτότυπο, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την υλοποίηση της επίσημης έκδοσης της ιστοσελίδας της υποψηφιότητας. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ανέλαβε η Βεατρίκη Ντόβα, μέλος της ομάδας του ανοικτού Πανεπιστημίου, σχεδιάστρια του λογότυπου της υποψηφιότητας και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Η ιστοσελίδα σε απόδοση ελληνική και αγγλική, διαρθρώνεται σε έξι ενότητες, για την υποψηφιότητα, το καλλιτεχνικό όραμα, το θεσμό, την ιστορία και τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και τους υποστηρικτές της προσπάθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πλοηγούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση και να αντλούν υλικό και χρήσιμες πληροφορίες, να γίνουν κοινωνοί αυτής της μεγάλης προσπάθειας και να «συμπλεύσουν» σε αυτό το …ταξίδι στο φως!

Πριν την προβολή της ιστοσελίδας έγινε και η επίσημη παρουσίαση της νέας συντονίστριας του γραφείου υποψηφιότητας της Ρόδου, από τον Δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο. 

Η Λουκία Αντωνιάδου – Chismar μεγάλωσε στη Ρόδο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διαχείριση Τεχνών από το Columbia University της Νέας Υόρκης και πτυχίου Οικονομικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μακρά επαγγελματική της εμπειρία στη Διαχείριση Τεχνών περιλαμβάνει όλες τις μορφές τέχνης σε σημαντικά Ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων των Museum of Contemporary Art (Publications),Museum of Visual Aids (Fundraising), Guggenheim Museum (Visitor Services), New York City Opera (Guild Associate), Joffrey Ballet (Director of Membership), 

Art Athina (Fundraising - Marketing), Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Υπεύθυνη Πολιτισμού), Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 (Διευθύντρια Πολιτισμού και Διευθύντρια Τελετών Έναρξης και Λήξης), Μεσογειακοί Αγώνες Βόλος-Λάρισα 2013 (Διευθύντρια Πολιτιστικού-Προγράμματος), Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (Διευθύντρια), ArtsLift και Applaud! Productions (Ιδρυτικό μέλος και Διευθύντρια).

Την εντατική προσπάθεια και το έργο που καταβάλλεται από το γραφείο υποψηφιότητας και τις ομάδες εργασίας εξήρε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Ρόδου, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη συμβολή της κας Αντωνιάδου. 

«Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει. Η ομάδα του γραφείου υποψηφιότητας δουλεύει νυχθημερόν γι' αυτόν το στόχο. Ετοιμάζουμε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την Τέχνη ως όχημα για να διαπραγματευτεί ζητήματα που απασχολούν καθημερινά εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες. Αυτό είναι το νόημα και το ζητούμενο του θεσμού» ανέφερε η κα Αντωνιάδου που ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο που της έκαναν τη τιμή να «υπηρετήσει» τον τόπο της. 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χατζηϊωάννου τόνισε ότι οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αξιολογούν την πορεία του έργου των υποψήφιων ελληνικών πόλεων εκφράσθηκαν με πολύ θετικά σχόλια για την επιλογή της Ρόδου η δημιουργία της ιστοσελίδας να αποτελέσει αντικείμενο εργασίας μεταπτυχιακών φοιτητών και όχι με απευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία. «Η ιστοσελίδα μας είναι προϊόν ενός συνολικού πολιτιστικού σχεδιασμού, γι’ αυτό είχαμε έναν ιδιαίτερο έπαινο και αυτό έχει την αξία του. Η διαδικασία επιλογής της πόλης που θα κερδίσει τον τίτλο της ΠΠΕ 2021 κρίνεται από την ποιότητα της πρότασης του προτεινόμενου προγράμματος του bidbook και την παρουσίαση του και όχι από την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία που ακολουθεί κάθε πόλη, γιατί παρόλο που ο θεσμός των ΠΕΠ ξεκίνησε το 1985 από την Αθήνα, οι στόχοι για τις σύγχρονες ΠΕΠ πλέον είναι πολύ διαφορετικοί. 

Να σημειωθεί τέλος, ότι εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιασθούν οι άξονες του καλλιτεχνικού προγράμματος και των πιλοτικών δράσεων από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Χατζηπαππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου