Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοικτές Πόρτες 2016: Ρόδος 1521- Το παιχνίδι

Αποκλειστικά για τις Ανοικτές Πόρτες 2016, ένα ψηφιακό παιχνίδι Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Διδακτικής Μηχανικής & Μαθησιακής Τεχνολογίας του τμήματος ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους RICHeS. Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι στο κινητό σας ή σε άλλη ψηφιακή συσκευή, ακολουθώντας τις οδηγίες για να ταξιδέψετε στο χρόνο, 500 χρόνια πριν στη Ρόδο των Ιπποτών. Περιπλανηθείτε στα μνημεία της οδού Ιπποτών και απαντήστε τις ερωτήσεις για να κερδίσετε χρυσά “δουκάτα”, ασημένια “εσκούδα” και χάλκινα “δηνάρια” καθώς πλησιάζετε προς το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Εάν αποκτήσετε πολλά δουκάτα, ίσως να συναντήσετε το Μεγάλο Μάγιστρο. Εάν όχι, μια σκοτεινή μοίρα σας περιμένει. 

Το παιχνίδι Ρόδος 1521 είναι μια πρωτοπορία για τη Ρόδο: πολιτιστική κληρονομιά, εκπαίδευση και ψηφιακά μέσα μαζί σε ένα παιχνίδι. Το παιχνίδι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορείτε να παίξετε οποιαδήποτε στιγμή το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Μια ομάδα εθελοντών θα σας βοηθήσει με την εγκατάσταση του παιχνιδιού στο σημείο Έναρξη Παιχνιδιού, στην αρχή της οδού Ιπποτών έξω από το Γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου. 

Πώς να αποκτήσετε το παιχνίδι

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή και το παιχνίδι προτού επισκεφτείτε την παλιά πόλη. Όμως μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι μόνο όταν είστε στην οδό Ιπποτών καθώς το παιχνίδι «Ρόδος 1521» είναι ένα χωρο-ευαίσθητο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (location-based augmented reality (AR) game). 

Προκειμένου να αποφασίσετε ποια εκδοχή του παιχνιδιού θα κατεβάσετε, υπάρχουν δύο επιλογές: 

1) Εάν έχετε δεδομένα 3G/4G στη συσκευή σας, προτείνουμε να κατεβάσετε την εφαρμογή που συνδυάζει 3G και GPS 

2) Εάν δεν έχετε δεδομένα 3G/4G στη συσκευή σας, προτείνουμε να κατεβάσετε την εφαρμογή και το παιχνίδι από το σπίτι σας. Εφόσον ολοκληρωθεί η λήψη της εφαρμογής και του παιχνιδιού, δεν απαιτείται πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή που χρησιμοποιεί μόνο GPS 

Ακολουθούν οι οδηγίες λήψης της εφαρμογής και του παιχνιδιού. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στους εθελοντές των Ανοικτών Πορτών για το παιχνίδι στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στα σημεία Έναρξης και Τέλους Παιχνιδιού. 

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στον κατάλογό μας στο σημείο Έναρξη Παιχνιδιού για να βεβαιωθείτε με τους εθελοντές μας ότι μπορείτε να ταξιδέψετε στο χρόνο και να ζήσετε στη Ρόδο των Ιπποτών. 

Όταν έχετε φτάσει στη Λότζια και στο Μεγάλο Καγκελάριο του Τάγματος, μην ξεχάσετε την εγγραφή σας στο κατάλογο του σημείου Τέλος Παιχνιδιού ώστε να σας ενημερώνουμε για μελλοντικές εκδοχές και νέα παιχνίδια 

Καλή διασκέδαση!
-- 

RICHeS 
Rhodes International Culture & Heritage Society 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου