Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Σημαντική ελληνική προσφορά βοήθειας στα Σκόπια για τις καταστροφικές πλημμύρες

Αθήνα, 17 Αυγούστου 2016


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι δύο αποστολές βοήθειας προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών που έχουν πλήξει τη γείτονα χώρα, από τις 6 Αυγούστου τρέχοντος έτους.

Η πρώτη αποστολή η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος την περασμένη Παρασκευή (12/08/2016), παρελήφθη από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Διάσωσης της πΓΔΜ, στο στρατόπεδο «Γκότσε Ντέλτσεφ» στην περιοχή Αεροντρόμ των Σκοπίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της πΓΔΜ, αμέσως μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (Ε.Μ.Π.Π.) και η πρώτη που έφτασε στην περιοχή.

Δεύτερη αποστολή βοήθειας κατόπιν διμερών συνεννοήσεων του Υπουργού Εσωτερικών της πΓΔΜ, κ. Mitko Chavkov με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκο Τόσκα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (13/08/2016), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την αποστολή υποδέχτηκε στο δημοτικό σχολείο του χωριού Σινγκελικ (Singelich), ενός από τα πλέον δοκιμαζόμενα σημεία της περιοχής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της γείτονος, κ. Bashkim Ameti και ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Kuchi Triton. Στην παράδοση του εξοπλισμού παρευρέθηκε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας της πΓΔΜ, κ. Gorance Savoski καθώς και η Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της χώρας, κ. Saliou Suzana. Οι παριστάμενοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ελληνική συνδρομή εκ μέρους και του Υπουργού Εσωτερικών της πΓΔΜ κ. Mitko Chavkov, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και προσωπικά τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου