Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Σεξουαλική και συναισθηματική ζήλια σε άνδρες και γυναίκες

Γράφτηκε από τον/την stogiatro.gr 

Πώς βιώνουν τη ζήλια οι άνδρες και πώς οι γυναίκες; Τι είναι η αισθηματική και τι η σεξουαλική ζήλια;

Οι αποδεκτές θεωρίες στον τομέα αυτό αλλάζουν και νέα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν ιδέες που έχουν γίνει αποδεκτές και έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση πολλών.

Μέχρι σήμερα ήταν αποδεκτό ότι οι άνδρες ανέχονται λιγότερο από τις γυναίκες τη σεξουαλική απιστία. Αντίθετα, σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα της εξελικτικής ψυχολογίας, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο την αισθηματική αφοσίωση και η σεξουαλική τους ζήλια είναι λιγότερη.

Ο μηχανισμός της σεξουαλικής ζήλιας στους άνδρες, σύμφωνα με τους εξελικτικούς ψυχολόγους, είναι πολύ έντονος και πηγάζει από έντονα πρωτόγονα αισθήματα επιλογής. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή η έντονη σεξουαλική ζήλια των ανδρών έχει στόχο να παρεμποδίσει τις γυναίκες από του να μείνουν έγκυες και να γεννήσουν παιδιά άλλων ανδρών.

Η εξελικτική ψυχολογία υποστηρίζει ότι στις γυναίκες είναι πιο έντονη η αισθηματική ζήλια παρά η σεξουαλική και ότι οι γυναίκες ανέχονται περισσότερο τη σεξουαλική απιστία από τους άνδρες.
Η διαφορά αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην αισθηματική αφοσίωση των ανδρών προς αυτές διότι οι άνδρες θα τους παρέχουν την απαραίτητη προστασία και εφόδια για τη ζωή.

Τώρα νεώτερες μελέτες από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας θέτουν υπό αμφισβήτηση τις θεωρίες αυτές.

Η δική τους θεωρία υποστηρίζει ότι η αισθηματική και σεξουαλική ζήλια δεν είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ των ανδρών και των γυναικών. Ισχυρίζονται ότι η πολιτιστική επιρροή παίζει ρόλο στο πως βιώνουν τα δύο φύλα τις καταστάσεις ζήλιας.

Η ανάλυση των μηχανισμών της ζήλιας στους άνδρες σε διάφορες χώρες δείχνει μεγάλες διαφορές. Υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες πολύ λίγοι άνδρες δηλώνουν ότι η σεξουαλική απιστία είναι χειρότερη από την αισθηματική απιστία.

Παράλληλα βρέθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών τόσο μέσα σε μεγάλες χώρες όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες άλλα και μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών. Μια από τις σχετικές μελέτες έδειξε ότι μόνο 25% των Κινέζων ανδρών θεωρούν ως πιο δύσκολη τη σεξουαλική απιστία ενώ το 75% δήλωσε ότι χειρότερη είναι η αισθηματική απιστία.

Τα στοιχεία αυτά ανατρέπουν τις ιδέες της εξελικτικής ψυχολογίας οι οποίες προέκυψαν από παλαιότερες έρευνες και που έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές και εμπεδωθεί.

Μάλιστα τίθεται υπό αμφισβήτηση το γεγονός ότι ένας άνδρας μπορεί πιο εύκολα να σκοτώσει τη γυναίκα του ή τη σύντροφο του σε μια έξαρση θυμού και πάθους λόγω ζήλιας. Το στοιχείο αυτό είχε προκύψει από μελέτες που δεν έλαβαν υπ' όψη μόνο τους φόνους από άνδρες για λόγους ζήλιας. Η σύγχυση προέκυψε από το γεγονός ότι οι άνδρες είναι ικανοί περισσότερο από τις γυναίκες, για βίαια εγκλήματα όλων των τύπων.

Όταν όμως εξεταστούν οι δολοφονίες που έγιναν μόνο για λόγους ζήλιας, τότε γίνεται αντιληπτό ότι και οι γυναίκες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να σκοτώσουν τον άνδρα ή το σύντροφό τους σε ένα ξέσπασμα οργής που προέρχεται από σεξουαλική ζήλια.

Τελικά η μελέτη της ανθρώπινης ζήλιας αποκαλύπτει λοιπόν ότι η ζήλια δεν είναι τόσο διαφορετική μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η φύση διαμόρφωσε διαχρονικά τα δύο φύλα να είναι περισσότερο όμοια στον τομέα αυτό παρά διαφορετικά.

Οι μηχανισμοί της ζήλιας δεν είναι μόνο υπόθεση γονιδίων αλλά κυρίως επηρεάζονται από το πολιτισμικό και μορφωτικό περιβάλλον.

Οι εμπειρίες που αποκτούνται τροποποιούν τους βιολογικούς μηχανισμούς στον εγκέφαλο που ελέγχουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

πηγή:medlook.net



Το να λες ψέματα συνήθως επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Όταν βλέπετε ότι γλιτώνετε με ένα ψέμα αυτό σας ωθεί συχνά να συνεχίσετε τις αυταπάτες.



Yπάρχουν κάποια ερωτήματα που είναι στο μυαλό πολλών γυναικών, οι οποίες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα αντισυλληπτικά χάπια, όπως ο φόβος μήπως τους προκαλέσουν αύξηση του βάρους ή σοβαρά προβλήματα όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδί.



Έχεις ακούσει κατά καιρούς πως η γυμναστική θα πρέπει να έχει στη ζωή σου, τη θέση που έχει και το βούρτσισμα των δοντιών: καθημερινό, απαραίτητο και σχολαστικό.



1. Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να κολυμπήσω;

Δεν πρέπει να μπείτε στη θάλασσα αν δεν έχουν περάσει δυόμισι με τρεις ώρες από τη στιγμή που φάγατε ή αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ, καθώς επίσης και σε περίπτωση που είστε κουρασμένοι ή αδιάθετοι.



Θηλασμός στην πρώτη ώρα

Ο πρώτος αυτός θηλασμός και η επαφή δέρμα με δέρμα, αυξάνει τις πιθανότητες για επιτυχή εδραίωση του θηλασμού.



Υπάρχουν πολλά οφέλη στο να είσαι χορτοφάγος ή αυστηρά χορτοφάγος. Ανεξάρτητα από το γιατί επιλέξατε έναν τέτοιο τρόπο ζωής, δεν είναι αρκετό να κόψετε απλά το κρέας, τα πουλερικά, και τα θαλασσινά από το καθημερινό διαιτολόγιό σας.



Ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται στο ΩΡΛ ιατρείο είναι οι βλάβες της ακοής από έντονους ήχους, όπως αυτές που συμβαίνουν σε αυτούς που κάνουν κακή χρήση ακουστικών και ηχείων (πολύ μεγάλη ένταση, και μεγάλη διάρκεια χρήσης) ή σε επαγγελματίες όπως, τεχνίτες που χρησιμοποιούν κομπρεσέρ, DJ, στρατιωτικοί, κυνηγοί, εργαζόμενοι σε βιομηχανίες.



Το στρες είναι σε θέση να προκαλεί προβλήματα στο στόμα και στα δόντια.



Εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμοδιότητας του Επιτρόπου, Δ. Αβραμόπουλου, η αίτηση του υπουργείου Υγείας για χρηματοδότηση ύψους 24,2 εκατομμυρίων € με σκοπό την υγειονομική κάλυψη στον τομέα του προσφυγικού.



Πάρα πολύ συχνά έχουμε ενοχλήσεις στο θώρακα, κοντά στη καρδιά και ανησυχούμε.



Πριν από κάθε ταξίδι, πολυήμερη εκδρομή μακρυά από το σπίτι πρέπει να προσέξουμε να έχουμε μαζί μας ορισμένα απαραίτητα φάρμακα που λόγω των αργιών ή πολύ περισσότερο αν βρισκόμαστε μακρυά από φαρμακείο μπορεί να τα έχουμε ανάγκη και να μην τα βρίσκουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου