Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

71 χρόνια από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας

Δελτίο Τύπου

Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου 

Στιγμές μετά τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας από το Ενόλα Γκέι στη Χιροσίμα, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είτε εξαερώθηκαν άμεσα, είτε κατέληξαν τις επόμενες ημέρες από τις φρικτές παρενέργειες της ραδιενέργειας, επιπτώσεις που θα ήταν μακροχρόνιες και οδυνηρές. 

Ήταν 6 Αυγούστου 1945, οκτώ και τέταρτο το πρωί. 

Η φρικαλεότητα θα επαναλαμβανόταν στις 9 Αυγούστου στο Ναγκασάκι…

Τυπικά στόχος ήταν η Ιαπωνία. Ουσιαστικά, αντίπαλος προς τον οποίο στρεφόταν η απειλή ήταν η ΕΣΣΔ. Μία καθαρά πολιτική κίνηση, που έληγε ταυτόχρονα έναν πόλεμο και ξεκινούσε έναν καινούριο: τον Ψυχρό πόλεμο που θα διαιρούσε τον κόσμο στα δύο, θα πυροδοτούσε μία ανελέητη κούρσα εξοπλισμών και διασποράς της πυρηνικής ενέργειας σε όλη την υφήλιο. Με στόχο την εγκαθίδρυση γοήτρων ισχύος και συμφερόντων, ο Ψυχρός Πόλεμος κληρόδοτησε σήμερα την ανθρωπότητα με περίπου 20.000 πυρηνικά όπλα και περίπου 440 σταθμούς που περιμένουν να γίνουν το επόμενο Τσέρνομπιλ, η επόμενη Φουκουσίμα. Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Τσερνόμπιλ, Φουκουσίμα και τόσα άλλα… 

Η παγκόσμια κοινότητα δε μπορεί πλέον να μετρά παθητικά τις επετείους από τη μία εκατόμβη στην άλλη. 

Όχι μόνο το Διεθνές Αντιπυρηνικό Κίνημα, αλλά και το σύνολο των πολιτών όλων των χωρών του κόσμου πρέπει σθεναρά πλέον να απαιτήσει την κατάργηση των πυρηνικών εξοπλισμών κάθε μορφής αλλά και των πυρηνικών εργοστασίων κάθε τύπου! Να αποκρούσει οποιοδήποτε πρόσχημα του πυρηνικού λόμπυ που μόνο στόχο έχει να συνεχίσει την τεράστιας κερδοφορίας δραστηριότητα του. Η οικονομική κρίση απέδειξε ότι η 
πυρηνική ενέργεια κάθε άλλο παρά φθηνή είναι, καθώς χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις οι υφιστάμενοι σταθμοί κλείνουν ή υπολειτουργούν, με τεράστιες εκπτώσεις στην ασφάλεια, και οι υπό κατασκευή δεν προχωρούν. 
Ταυτόχρονα, η τεχνολογική πρόοδος αποδεικνύει ότι χώρες όπως η Κόστα Ρίκα ή η Δανία μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες ακόμη και αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει αμέσως όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και πολιτικές ενέργειες, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και μέσα από τους προβλεπόμενους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς θεσμούς, ώστε να υποχρεωθεί η βουλγαρική κυβέρνηση να κλείσει οριστικά τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι, και να μην προχωρήσει η Τουρκία στην υλοποίηση του προγράμματος κατασκευής ενεργειακών πυρηνικών σταθμών.

Είναι υποχρέωση όλων να αντιδράσουμε τώρα στο διαχωρισμό της πυρηνικής ενέργειας σε ειρηνική και μη, και να αγωνιστεί για την ολοσχερή κατάργηση της χρήσης της, πριν τα συμφέροντα των λίγων καταστρέψουν τη ζωή όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου