Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Συνάντηση Αντιδημάρχου Πολιτισμού και αντιπροσωπείας του Σπιτιού της Ευρώπης

Συνάντηση εργασίας είχαν, πριν λίγες ημέρες, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κος Τέρης Χατζηιωάννου και αντιπροσωπεία του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο με σκοπό την ενημέρωση του Αντιδημάρχου για τις επικείμενες διεθνείς διοργανώσεις του Σπιτιού και τον συντονισμό των ενεργειών με τον Δήμο Ρόδου, ο οποίος είναι συνδιοργανωτής σε αυτές. Σκοπός της συνάντησης προσφορά μοναδικής φιλοξενίας και εξαιρετικής εμπειρίας για τους Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες μας.

Την αντιπροσωπεία του Σπιτιού αποτελούσαν ο Πρόεδρος του, κος Μιχάλης Καβουκλής, ο Ταμίας του, κος Σταύρος Χρυσοχός, και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου - Rhodes Model Regional Co-operation, ή αλλιώς RhodesMRC 2016, η κα Άννα Χαρίτου, επίτιμη πρόεδρος του Σπιτιού, και η κα Λίνα Φιλιππάκη, εκπαιδευτικός και μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Σπιτιού. 

Ο Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε για την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει το RhodesMRC 2016, ένα βραβευμένο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης που φιλοξενείται στη Ρόδο τον προσεχή Οκτώβριο, και διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση - EUNET. Η φετινή διοργάνωση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 400 σε σχέση με τις 250 πέρσι. Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, συμμετέχουν με πολυμελείς οργανωμένες αποστολές, όπως και αρκετά λύκεια, ενώ μεμονωμένοι συμμετέχοντες ή οργανωμένες αποστολές θα έρθουν από τις ΗΠΑ, το Κατάρ, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Γαλλία μεταξύ άλλων.

Ακριβώς αυτή η μεγάλη επιτυχία του συνεδρίου αναγνωρίσθηκε από τον Αντιδήμαρχο, ο οποίος επιβεβαιώνοντας την διαχρονική στήριξη του Δήμου στη διοργάνωση, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Δήμος θα έχει μία εξαιρετική συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσει στους περισσότερους από 400 επισκέπτες μας μία μοναδική ακαδημαϊκή εμπειρία αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Ρόδο. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο χρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι καλύπτουν τα έξοδά τους, το κόστος διαμονής και συμμετοχής στο συνέδριο. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Οργανωτικής Επιτροπής, κατά μέσο όρο, πέραν των εξόδων που προαναφέραμε, κάθε συμμετέχοντας στο συνέδριο ξοδεύει στην τοπική αγορά κατά μέσο όρο 90€, μία εξαιρετικά σημαντική συμβολή στην τοπική οικονομία και μάλιστα προς το τέλος της σεζόν, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς επιστρέφουν στη Ρόδο ως επισκέπτες. 

Ο Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε ακόμη και για το άλλο διεθνές πρόγραμμα του Σπιτιού, το Camp Democracy NEWS 1, που θα φέρει στη Ρόδο, στις αρχές Σεπτεμβρίου, νέους και νέες από την Ελλάδα, τη Σουηδία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία, σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό εργαστήρι που θα φιλοξενηθεί στο χωριό Μονόλιθος, με κεντρικό θέμα το μέλλον της Ευρώπης και την ενεργό συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωσή του. Ο Αντιδήμαρχος χαιρέτησε την προσπάθεια και επιβεβαίωσε την αιγίδα του Δήμου. Το πρόγραμμα Camp Democracy χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και θα συνεχίσει μετά τη Ρόδο με εργαστήρια σε Σουηδία, Ρουμανία και Γερμανία.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στην ομάδα Εθελοντών που σύντομα θα αρχίσει να οργανώνει το Σπίτι της Ευρώπης, με στόχο την δημιουργία μίας μόνιμης ομάδας που θα συνδράμει στις διοργανώσεις τόσο του Σπιτιού, όσο και άλλων φορέων όπως ο Δήμος, η Περιφέρεια ή άλλες ΜΚΟ.

Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου