Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΟΚΑΝΑ: Αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας από χρήστες ναρκωτικών

Γράφτηκε από τον/την stogiatro.gr
Δημοσιεύθηκε : 10 Ιούνιος 2016

Συνάντηση για την υλοποίηση σχεδίου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) που αφορά στη δημιουργία Μονάδων Άμεσης Πρόσβασης στην Αθήνα,

είχαν χθες στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Βαγγέλης Καφετζόπουλος.

Στόχος του σχεδίου είναι η απορρόφηση της λίστας αναμονής για θεραπεία υποκατάστασης και ως εκ τούτου η αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας από χρήστες ναρκωτικών και γενικότερα η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της συνάθροισης χρηστών ναρκωτικών ουσιών που διαβιούν σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες, στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι απαραίτητος ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπουργείων/θεσμών/φορέων για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, ώστε αφενός να παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα στον πληθυσμό, και αφετέρου να διασφαλίζεται η αποδοχή και η συναίνεση του συνόλου των πολιτών.

Για τα παραπάνω συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τη δέσμευση να συνεχιστεί η συζήτηση και να συμβάλουν ο καθένας από το πεδίο της αρμοδιότητας του, στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου που ενισχύει την κοινωνική προστασία, ευάλωτων ομάδων και αναβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία .



Σχετικά με καταγγελίες για υπεξαίρεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από το Θεαγένειο και προώθησής τους στο εξωτερικό,



Στη Λέσβο μεταβαίνει την Παρασκευή το πρωί ο υπουργός Υγεία Ανδρέας Ξανθός, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης και στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο».



Σε λίγες μέρες η σχολική χρονιά τελειώνει και ενσκύπτει το γνωστό ερώτημα για όσους έχουν παιδιά: «Και τώρα τι θα κάνουν;». Ο φυσικοθεραπευτής, Dr manual medicine σπονδυλικής στήλης και αρθρώσεων, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γουδέβενος εξηγεί ποια αθλήματα κάνουν καλό στη μυοσκελετική υγεία των παιδιών.



Μια νέα μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας αναδεικνύει το σνακ που είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν λίπος από την κοιλιά.




Ιδιαίτερα επώδυνη εμπειρία που αφήνει βαθιά τραύματα, ο βιασμός αποτελεί μια απειλή για κάθε γυναίκα.



Ένα όμορφο χαμόγελο είναι στολίδι για κάθε πρόσωπο και το μυστικό της ομορφιάς είναι σε κάθε περίπτωση η υγεία! Πώς μπορούμε, όμως, να αποκτήσουμε υγιή και κατ' επέκταση όμορφα και λαμπερά δόντια; Υπάρχουν 10 απλοί και χρηστικοί κανόνες που όλοι μπορούμε να ακολουθήσουμε.



Μια νέα αιματολογική εξέταση που θα μπορεί να προβλέψει αν ο πάσχων από κατάθλιψη θα αντιδράσει ικανοποιητικά στα αντικαταθλιπτικά που θα λάβει δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες, και έτσι πλέον υπάρχουν ελπίδες για την εξατομικευμένη θεραπεία του σοβαρού ψυχικού νοσήματος.



«Η οικονομική κρίση, η παντελής έλλειψη κοινωνικής ασφάλισης εκ μέρους της πολιτείας, όσον αφορά στις οδοντιατρικές υπηρεσίες και η αναζήτηση από τους ασθενείς οικονομικών λύσεων για την αντιμετώπιση των οδοντιατρικών προβλημάτων τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου