Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Γιατροί του Κόσμου: Κοινωνικός Ξενώνας MdM Solidarity House for All

Ανταποκρινόμενοι στην τρέχουσα κρίση που πλήττει χωρίς διακρίσεις τους κατοίκους
της Αθήνας αλλά και τους μετακινούμενους πληθυσμούς, οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στο όραμά τους να βρίσκονται στο πλευρό των πιο ευάλωτων και ευπαθών πληθυσμών δημιούργησαν και λειτουργούν τον Κοινωνικό Ξενώνα «MdM Solidarity House for All».

Σε μία χρονική περίοδο που τόσο η οικονομικο-κοινωνική κρίση όσο και η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνουν και οι συνέπειές τους για τους πληθυσμούς γίνονται δυσχερέστερες, η ανάγκη στέγασης προβάλλει σήμερα πιο επείγουσα από ποτέ. Το αναφαίρετο αυτό ανθρώπινο δικαίωμα έρχεται να υποστηρίξει το νέο πρόγραμμα που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου με την μερική οικονομική υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow», αλλά και από άλλους ιδιωτικούς χορηγούς.

Ο Κοινωνικός Ξενώνας μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει 182 άτομα. Πιο συγκεκριμένα 38 οικογένειες, 6 ηλικιωμένους και 59 παιδιά. Οι βασικές χώρες καταγωγής είναι η Ελλάδα, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Αλβανία, το Πακιστάν και η Ολλανδία. Ο Ξενώνας βρίσκεται στην οδό Δεληγιώργη, στο κέντρο της Αθήνας, και βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών από το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου, όπου οι ωφελούμενοι που θα φιλοξενούνται μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρο-φαρμακευτή περίθαλψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Εκτός από στέγαση, ο Κοινωνικός Ξενώνας έχει ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοινής συνεύρεσης, χώρο απασχόλησης των παιδιών ενώ ο είναι εξοπλισμένος με λουτήρες σε κάθε δωμάτιο, ιματιοθήκες, πλυντήρια, κλπ.

Ο Κοινωνικός Ξενώνας των Γιατρών του Κόσμου «MdM Solidarity House for All» συγχρηματοδοτήθηκε για τη δημιουργία και λειτουργία του από τον Ιούλιο του 2015 έως και τον Απρίλιο του 2016, από το «αλληλεγγύη- SolidarityNow».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου