Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΑΠΟΠΕΣ: Επιστολή προς όλους τους συμπολίτες μας

19-5-2016

Λόγω της ανυπαρξίας ισχυρών επιχειρημάτων από την πλευρά της ΔΕΗ τελευταία φαίνεται να ευδοκιμεί η τακτική της διασποράς διάφορων φημών και απειλών για ολιγοήμερες διακοπές ρεύματος, για να παραπλανήσουν και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη Το συνηθίζει άλλωστε η ΔΕΗ ΑΕ. Προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα και την αλαζονεία τοπικών κυρίως παραγόντων της προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα. Θέλουμε επομένως να ξεκαθαρίσουμε ότι: είμαστε όλοι υπέρ της ανάπτυξης και δια μέσου της παροχής επαρκούς και ποιοτικής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης και της προόδου. Αντίθετα θέλουμε οι γειτονιές μας, να αποτελέσουν κομμάτι της αναπτυξιακής εξέλιξης της πόλης μας, στα πλαίσια της ανάπλασης του ανατολικού της μετώπου και δηλώσαμε πρόθυμοι για οποιαδήποτε συνεργασία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είμαστε κατά της κατασκευής Υποσταθμού Υψηλής Τάσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Ρόδου. Είμαστε κατά του να γίνει στη συγκεκριμένη θέση, στον Άγιο Νικόλαο, μα και σε καμία άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης μας, δίπλα στα σπίτια μας, δίπλα σε σχολεία ,ιδρύματα και παιδικούς σταθμούς.

Ο Αγ. Νικόλαος είναι η περιοχή που ταλαιπωρήθηκε από το προηγούμενο εργοστάσιο της ΔΕΗ επί 35 ολόκληρα χρόνια με αμέτρητα ανθρώπινα θύματα εξ αιτίας του! Και τότε προφανώς θα υπήρχε κάποια μελέτη που θα έλεγε ότι ο καπνός και ο θόρυβος είναι κάτω από τα επιτρεπτά όρια. Ο Άγιος Νικόλαος και η ευρύτερη περιοχή είναι υποβαθμισμένη όλα αυτά τα χρόνια επωμιζόμενη το βάρος από όλες τις οχλούσες δραστηριότητες του νησιού και τα επακόλουθα τους…. Είναι καιρός αφού εκ των πραγμάτων με την νέα Μαρίνα θα είναι και η νέα είσοδος της πόλης μας , να αναβαθμιστεί . Αναβάθμιση όμως σε περιοχή με υποσταθμό δεν ΓΙΝΕΤΑΙ.

Η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ, έχουν αποδειχθεί μέχρι και σήμερα τελείως αναξιόπιστοι αλλά και εχθρικοί στους κατοίκους και στον ίδιο τον Δήμο. Μέχρι σήμερα και παρά τις ομόφωνες αποφάσεις τεσσάρων Δημοτικών Συμβουλίων και αυτό της Τοπικής Κοινότητας Ρόδου, εξακολουθούν να έχουν το …. χαβά τους.

Η επιστήμη δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα ξεκάθαρη απάντηση στο ζήτημα της επίδρασης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στη δημόσια υγεία και τη ζωή. Ούτε θετική, ούτε αρνητική. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί κανένας να μας εγγυηθεί με απόλυτο τρόπο και να αναλάβει νομικά την ευθύνη γι’ αυτό, ότι δεν υπάρχει ή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή μας και κυρίως των παιδιών μας, από την κατασκευή του Υποσταθμού στον Άγιο Νικόλαο ή σε οποιαδήποτε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή. Παραδέχονται όμως ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία λειτουργεί σωρευτικά και οι …όποιες επιπτώσεις στην υγεία εξαρτώνται και από το χρόνο που κάποιος είναι κάποιος εκτεθειμένος σε αυτή. Επίσης παραδέχονται ότι επηρεάζει πολύ περισσότερο την υγεία των παιδιών. Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής ή της όποιας πυκνοκατοικημένης περιοχής θα είμαστε 24 ώρες το 24ωρο εκτεθειμένοι.

Κανένα αντάλλαγμα ή αντισταθμιστικό όφελος δεν είναι ικανό να εξαγοράσει τη ζωή μας. Και τζάμπα να μας δίνανε το ρεύμα για όλη τη ζωή μας και χρυσές να κάνανε τις γειτονιές μας, θα το δεχόμασταν; Ποτέ!

Δεν είμαστε ταραχοποιοί ή υποκινούμενοι. Είμαστε απλοί άνθρωποι, δημότες που αγωνιζόμαστε για την προστασία της ζωής μας και για το αύριο των παιδιών μας. Σας θέλουμε όλους να σταθείτε δίπλα μας. Αν τώρα γίνει αυτό το έγκλημα στην περιοχή του Αγ.Νικολάου , αν δεν το εμποδίσουμε αύριο ίσως είναι η σειρά σας…η σειρά της δική σας γειτονιάς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι μια επιχείρηση που αύριο μπορεί να είναι και σε ξένα χέρια, γιατί όλα σήμερα πουλιούνται. Θα πουληθούμε κι εμείς μαζί; Θα επιτρέψουμε να γίνουμε πειραματόζωα για τα επόμενα χρόνια για να έρθουν και να επιβεβαιώσουν ΟΛΟΙ ότι είχαμε δίκιο ; Αυτά έρχεται και μας λέει σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ. Παραδέχεται ότι ΝΑΙ το προηγούμενο εργοστάσιο ήταν Βλαβερό για την υγεία των κατοίκων αλλά το νέο είναι «διαφορετικό»…

Έτσι έλεγαν και για το προηγούμενο εργοστάσιο Οι κύριοι της ΔΕΗ ΑΕ τότε έφερναν μελέτες και «πορίσματα» όπως και σήμερα ότι είναι ΑΒΛΑΒΕΣ…Ποιος λοιπόν μπορεί να τους εμπιστευθεί;

Αν δεν μας υπερασπιστούμε εμείς, και οι εκπρόσωποί μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ποιος θα μας υπερασπιστεί, ο ΔΕΔΔΗΕ; Ο έμπορος του ηλεκτρικού ρεύματος;

Η τελευταία απόφαση ΔΣΡ 

«Την συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής αποτελούμενης από τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων ΔΕΔΔΗΕ, εκπρόσωπο ΤΕΕ , εκπρόσωπο του Αναπτυξιακού, Πολιτιστικού- Περιβαλλοντικού Συλλόγου των Συνοικιών Αγ.Νικολάου, Αγ.Δημητρίου, Αγ.Γεωργίου (ΑΠΟΠΕΣ), προκειμένου να προταθούν και να εξεταστούν εναλλακτικές προτάσεις εκτός πυκνοκατοικημένων περιοχών και εκτός της περιοχής Αγ.Νικολάου, για την εγκατάσταση από τη ΔΕΔΔΗΕ του νέου Υποσταθμού υποβιβασμού και διανομής της υψηλής τάσης.»

Προτείναμε με τη βοήθεια του τεχνικού μας συμβούλου του κ. Φιλήμωνα Κωνσταντινίδη, εναλλακτικές θέσεις για τον Υποσταθμό. Πρότειναν και άλλοι και το ΤΕΕ .Οφείλουν και ο Δήμος και ο ΔΕΔΔΗΕ να προτείνουν εναλλακτικές θέσεις σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση του ΔΣΡ. Nα τις εξετάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή και να βρει την καλύτερη, εκείνη που δεν θα βάζει σε κίνδυνο κανέναν.

Ο Δήμος διαθέτει πάνω από 100 μηχανικούς δεν μπορούν να βρουν και να προτείνουν μια έστω εναλλακτική; Καλά ο ΔΕΔΔΗΕ. Δεν θέλει αν και συμφώνησε και συμμετέχει τάχα στην διαπαραταξιακή επιτροπή- να βρεθεί εναλλακτική για τον ΑΠΛΟ και ΜΟΝΟ λόγο ότι έχουν το οικόπεδο στην συγκεκριμένη θεση. Ο Δήμος ;

Αν ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση του, να ξέρετε ότι εμείς οι απλοί πολίτες θα μεταμορφωθούμε σε θηρία ανήμερα. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το υπερασπισθούμε με κάθε τρόπο. Θα φτάσουμε στα άκρα, και με την όποια θυσία θα φτάσουμε μέχρι και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ένα πράγμα να βάλουν καλά στον νου τους. 

Υποσταθμός Υψηλής Τάσης δεν θα γίνει ποτέ στον Άγιο Νικόλαο και σε καμιά άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή του δήμου μας.

Ευαγγελία Γαλανού Πρόεδρος του ΑΠΟΠΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου