Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών στην Πάρο, προσάραξη στην Κόρινθο.

Δημοσιεύθηκε από mme την Δευ, 16/05/2016

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών στην Πάρο
Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κόρινθο

Περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ'' Ν.Π.12373 σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ'' Ν.Π. 11388 και στο Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΣΤΑΡΤΗ'' Ν.Π.9094, τα οποία βρίσκονταν προσδεμένα σε προβλήτα ανατολικά του παλαιού λιμένα Παροικιάς Πάρου, χωρίς επιβαίνοντες.

Ειδικότερα, το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ'' στο οποίο επέβαιναν εικοσιτέσσερις (24) επιβάτες και δεκατέσσερα (14) μέλη πληρώματος όλοι καλά στην υγεία τους, προσέκρουσε στα εν λόγω σκάφη κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον ανωτέρω προβλήτα.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν Επιθεωρητές του Τοπικού Κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης, όπου διαπιστώθηκε αναφορικά με το ''ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΑΝ'', καταστροφή του αριστερού πρυμναίου καταμαράν έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου-βάση των φωτοβολταϊκών καθώς και της βοηθητικής λέμβου και της μηχανής της, ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία αντιμετωπίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

Αναφορικά με το ''ΑΣΤΑΡΤΗ'', διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, αναφορικά με το ''ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ'', διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των τριών ανωτέρω σκαφών, μέχρι προσκόμισης των προβλεπόμενων πιστοποιητικών διατήρησης αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΩΣ 45.6'' Ν.Π. 10868, στη θαλάσσια περιοχή παραπλεύρως της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου του Ναυτικού Ομίλου Κάτω Άσσου Κορινθίας και σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ οι τέσσερις (04) αλλοδαποί επιβαίνοντες εξήλθαν του σκάφους και μεταφέρθηκαν με ιδίες δυνάμεις στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη το σκάφος προσάραξε όταν κατά την προσπάθειά του να εισέλθει στο λιμένα κάτω Άσσου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσέκρουσε σε βράχο.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΩΣ 45.6'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ ανωτέρω σκάφος παραμένει στο σημείο χωρίς να αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου